Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@edika85 az ten den? Ja myslela tak max den predem, jeste jsem totiz chtela jit na akupunkturu, tak aby se to stihlo. No docela predbiham, nejdriv opu…
@Akulínek85 no mě to řekli den předem, že to bude nejspíš v ten druhý den, ale ráno mi ještě volali, že to tedy potvrzují na 13:30. Možná to bylo tím, že se doktor rozhodoval mezi 3denním a 5 denním, ale tím, že 3 den krásně narostlo 8buněčného, tak mi ho dali hned. Teď u ketu to mi řekli hned na posledním ultrazvuku. Jinak manžela tam mít můžeš, můj přítel dokonce musel přijít se mnou, protože podepisoval souhlas s vložením toho embrya. A et mě vůbec nebolelo. Jen jsem musela přijít s plným moč. měchýřem, což je docela nepříjemný. Ale je to opravdu otázka pár minut.
@Akulínek85 no já měla pár hodin na to akupunkturu, na kterou jsem letěla na poslední chvíli. Myslela jsem si, že to mi taky pomůže, ale možná ten stres z toho, že to nestihnu, mi akorát ublížil. Takže tentokrát hned po ket pojedu domu a kašlu na všechno..
@Akulínek85 Volala jsem si na embriologii a těm mi řekla den ET. Měla jsem prodlouženou kultivaci. Oni ti vše řeknou po Opu. Transfer nebolí, jen musíš mít plnejsi mocak a to je nepříjemný
. Pak si tam chvilku polezis. Partner nesmí, byly tam semnou ještě tři ženy. Byla jsem tam jediná ceska ![]()
Jinak transfer byl pro mně dost emotivní, dostala jsem obrázek a bulela jsem jak zelva, vedle ležela pani a byla na tom dost podobně.
@edika85 určitě to dopadne výborně, pak už se budeš jen radovat z rostoucího bříška ![]()
@edika85 Ve ctvrtek ti budeme drzet pesticky, v pul druhe uz se budu snad valet v klidu doma, tak na drzeni pesticek budu mit casik ![]()
@Evva21 obrazek musel byt emotivni pak i pro partnera, ne? Pri ivf jsou chlapi hozeni celkem na vedlejsi kolej, tak obrazek k cemu to vse smeruje musi byt zazitek i pro nej
ten muj tedy moc citlivka neni, ale snazim se ho zapojovat…vlastne i to, ze mi picha ty injekce mu alespon prijde, ze se nejak podili…
@Evva21 @Akulínek85 aha tak já jsem byla na ET sama s doktorem, přítelem a embryoložkou. Fotku mi nedali, jen mi ho ukázali na obrazovce, ale taky nám slza ukápla
holky děkuju za podporu, snad vše bude ok. Bojím se i toho rozmražování. Nevím, co bych dělala, kdyby to embryjko nepřežilo.. stejně je to zvláštní, jak moc se někdo musí snažit, aby k tomu pozitivnímu testu dospěl a pak jsou tu alkoholičky nebo feťačky, které do toho vlítnou ani neví jak.. já tu řeším bylinky, akupunkturu, vitamíny a kdo ví, co ještě..
@Akulínek85 No můj chlap taky zrovna citlivka není. Ale po et mě nenechal nic dělat, doma zastal většinu práce
. Ja z jedné stránky tvrdím, jak na další pokus půjdu z čistou hlavou, budu nohama při zemi, Ale ten strach je stále ve mně.
Třeba na transfer budeš jediná a povolí ti přítomnost partnera, fakt nevím. Nas bylo dohromady 5 a z toho u jedné holciny se transfer nekonal.
@edika85 Neboj, vše bude v pořádku. Před pár lety me nenapadlo, ze budu jednou tohle všechno řešit
. Do doby kdy jsem šla na laparo s cystou a zjištěna endo, jsem si myslela, ze jsem zdrava a hlavně plodna. Už jsem alergická na reakce lidí v mém okolí, co se mě ptají, kdy planuji děti, ze uz mám nejvyšší čas. No to mám nejraději
. Nechci nikomu nic vysvětlovat, nekteri si rádi přidávají, to úplně nesnáším!!!
@Evva21 tez nesnasim takovy prupovidky kdy budes mit mimco mas nejvetsi cas uz si stara. Maminka by chtela dalsi vnouce atd
. Je to strasny. Uz me take nebavi dokola nekomu vysvetlovat ![]()
@katerina1006 Tak to jsme na tom asi všechny podobně s těmi připomínkami. Uvidíme zítra, jak to bude, už začínám být dost nervózní. Ale jsem celkem ráda, že u toho chodím do práce, že to alespoň rychleji uteče.
Užijte si krásný den…
@Evva21 Taky se děsně bojím, i když si to snažím nepřipouštět.
@edika85 Zítra už budeš mít mimíska u sebe
bude to silný kousek, tak rozmrazování vydrží