Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobré ráno všem
já jsem spala jak zabita skoro 9hod
teď jsem si udělala testík a hcg po ovitrellu už mám pryč, byl krásně shěhobílý.
@katerina1006 promiň, já tušila, že to je jedna ze zemí Beneluxu, ale nemohla jsem si vzpomenout která
jasně s těma dětma to je komplikovanější, to je pravda, že se stejně musí vracet částo do ČR. A taky je jasné, že domeček vás v ČR vyjde o mnoho levněji. Kdybych měla srovnat ceny bytu v parizi a v Praze, to bych zaplakala.. Je to hrozný rozdíl
Můj přítel, když musí cestovat za prací, tak mi taky vola denně a je fakt, že člověk si zvykne. Teď když procházíme IVF, tak většinu pracovních cest převeluje na kolegy, tak to má alespoň jednu pozitivní stránku, že je tu stále se mnou ![]()
@Akulínek85 tak hned dej vědět, držím palečky, aby jich bylo co nejvíce
to jsi fakt dobrá, že jsi šla do práce. Já ještě ten druhy den ležela jak lemra. Jinak mě k tomu klidovému režimu nic neřekli, ale minule jsem šla hned druhy den do práce a nevyšlo to. Tak chci mít pocit, že jsem pro to tentokrát udělala maximum ![]()
@edika85 Už jsem volala do CAR a prý se oplodnilo 13 vajíček ze 14. Teďka se uvidí, jak se budou vyvíjet. Dokonce se ty 3 oplodnily i bez ISCI, tak by bylo super, kdyby jich vydrželo co nejvíc. V pondělí si mám volat, jak to vypadá a případně zřejmě v úterý na transfer. Už aby to bylo…
@Akulínek85 je to je nádhera
držím palečky, aby se všechny krásně vyvíjely a zbylo spoustu do mrazáčku ![]()
@edika85 no mi když procházíme Ivf tak musíme naplánovat aby vždy stihnul doject domu ![]()
@Akulínek85 tak to je krásný tak at se jich vyvíji co nejvíce ![]()
@katerina1006 tomu věřím. No já tu přítele potřebovala i na píchání toho decapeptylu. Ze začátu mi musel píchat i ten puregon sám, ale nakonec jsem se párkrát odvážila si ho píchnout sama a teď jsem si docela zvykla. Sice mi to vždycky hrozně dlouho trvá, nejdřív asi dvě minuty tlačím malino na kůži a doufám že jehla tím projede a pak se nadechnu a zatlačím o malinko víc a je to…
je to vždycky hrozný divadlo. No a přítel když mi píchal decapeptyl, tak jsem si musela vždycky pčikrýt hlavu polštářem, nechtěla jsem tu jehlu vůbec vidět
Jak malé děcko.. ![]()
@edika85 no tak to já jsem u obou dvou IVf všechno dělala sama. injekce mi vůbec nevadili. asi nemám prách bolesti tak velký. no i doktor u kteréo jsem byla s tou nohou mi řekl že ho mám asi trochu nikde jinde. když na tu nohu šlapu
no každý jsme trochu jiný. ale i tak to zvládáme všichni dobře
![]()
@edika85 @katerina1006 To já si byla schopná píchnout akorát to pero, jinak musel vše manžel a taky jsem si přikryla hlavu polštářem
Někdy to bolelo méně a někdy se to holt moc nepovedlo, ale naštěstí modřiny ani moc nemám - tedy kromě z braní krve - těch mám dost. Já jsem takový poseroutka. Ale i tak jsme statečné, že to dáváme…i když - co jiného nám zbývá, když chceme mimi…
@Akulínek85 No Tak to je krásný počet 13 vajíček
. Držím palce, aby se krásně vyvíjely a máš co nejvíce mrazacku. Co jinak jak se citis?
Všem přeji krásný slunecni den
.
@katerina1006 to jsi opravdu hrdinka. Je fakt, že já jsem hrozný srabík. Dokonce i když mi někdo ukáže nějaké zranění, tak já už se kácím a bolí mě to za něj. Proto bych nikdy nemohla být doktorka ![]()
@Akulínek85 Mě to občas taky nebolelo vůbec a občas jsem úplně vykřikla bolestí, zvlášť u toho decapetpylu.
S modřinama jsem to vychytala. Našla jsem si na břichu místa, kde nejsou ty velké žíly a přítelovi jsem vždyky přesně ukázala, kam to má píchnout. Ale i tak se mi občas nějaká malá modřinka udělala.
@Evva21 tobě taky krásný den
Tady bohužel prší, alespoň mě to neláká ven ![]()
@Evva21 Důležité je, aby se vyvíjela a pak se mimísek uchytil a už nepustil. Teďka máme s manžou o víkendu probrat, jak bychom je případně nechali zamrazit, ale já bych chtěla rozhodně všechny, které budou co k čemu a nejlépe max po 1 až 2. Cítím se unaveně a pobolívá mě břicho - respektive spíš tlačí, ale občas i bolí (ale není to nic hrozného - včera to bylo horší). Nicméně v práci se celkem rozptýlím, tak na to alespoň tolik nemyslím. A jak se máš dneska ty?
@edika85 To já jakmile vidím krev, tak omdlívám, ale to už je asi v člověku, protože - ať se snažím, jak se snažím - i myslím na něco jiného, ale jakmile do mě bodnou jehlu a začne mi téct krev, tak začínám být mimo…Dřív jsem to tak často neměla, ale poslední dobou skoro pokaždé. A to mám tlak v normě ![]()
A co děláš, když odpočíváš (myslím tím - čteš nebo si pouštíš filmíky…)?
Víkend asi prohnípu na gauči (nějaký úklid asi proběhne, ale jinak hodlám být v klídku a odpočívat).
Já ležím v posteli a buď koukám na nějaký film, nebo odepisuju na emaily, aby se mi toho na pondělí tolik nenahromadilo a nebo čtu různé články na internetu atd. Prostě pohodička
Taky jsem trochu poklidnila po obědě nádobí a dala do pračky prát prádllo. Jinak nic extra nedělám.
A o víkendu tě taky budou informovat o tom, jak se embryjka vyvíjí nebo musíš počkat až na pondělí?
@edika85 musim pockat az do pondeli…ale tak stejne s tim tedka nic nezmuzu…Konecne jsem dorazila domu a uz budu taky odpocivat…a pak udelam veceri…
Jsem v pracovním nasazení, ale v patek odpolední je docela v pohodě
Zítra přijede neteř, tak půjdeme do dětského centra hopsalkov, zajdem do cukrarny. Moc se těším. No a na večer jdu za kamarádkou, bude mit předváděcí akci, tak ji chci trochu podpořit
. @edika85 Jen pěkně odpočívej ![]()