Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@edika85 Tak já jsem chudokrevná už delší dobu, ale teďka ty výsledky jsou nějaké horší. No hlavně jsem byla na krvi 3. den cyklu - když jsem zrovna krvácela o 106.
Jaké máte plány na dnešní den vy? Já půjdu za hodinku na tu akupunkturu, těším se jak malé dítě, vždycky si tam psychicky odpočinu. A pak jdu do Pronatalu a řeknou mi snad termín OPU.
Pohodu, klídek, kafíčko…i bez kafíčka přeji všem ![]()
@Akulínek85 já jsem v práci. Zítra jdu taky na akupunkturu. A ve čtvrtek a pátek jsem si vzala volno, tak budu po ket hezky odpočívat. Tak dej vědět, kdy budeš mít opu. Třeba půjdeme ten samý den ![]()
@edika85 Už jsem po akupunktuře - bylo to opět super…hlavně, když už jsou jehly na tom správném místě. To je dobře, že máš čt a pá volňásko, odpočinek je důležitý…a mimísek bude mít čas se zavrtat ![]()
@Akulínek85 Mě byla tenkrát zjištěna jen lehká anemie. Musela jsem přestat chodit darovat krev. Dnes už je to v pohodě, Ale darovat už nechodím.
Už se ti to krátí, za chvíli OPU a příští týden budeš mít mimiska pěkně u sebe ![]()
@edika85 Ty jdeš na ket uz tento týden?
@Akulínek85 no právě. Už nechci nic riskovat. Takhle budu 4dny ležet s nohama nahoře a snad se mimi chytne a do devátého měsíce nepustí.
Tak hodně štěstí v prenotalu a napiš novinky ![]()
@Evva21 jdu ve čtvrtek v 13:30
už se těším! A kdy začneš stimulovat ty? Stihnete to ještě před Vánocemi nebo počkáte na leden?
@edika85 @Evva21 tak jdu na OPU ve ctvrtek rano, mam tam byt na 8 hod, ale zitra jdu jeste na krev kvuli te anemii? @edika85 Minule jsi po ET neodpocivala?
Jak dlouho po ET by se melo lezet? Jo a po opu muzu jit dalsi den do prace?
@Akulínek85 Tak to máme ve stejný den, to je fajn!!
Já jsem zůstala 2 dny po OPU doma a pak hezky šupovala do práce. A ten druhý den po opu jsem se už nudila, tak jsem vyčistila celý byt
Po ET jsem šla hned druhý den. Ono to vyšlo docela dobře, protože ve Francii byly prázdniny, takže byl docela v práci klid a já jsem měla i pár dní práci jen z domu. Proto jsem to ani s volnem neřešila. Ale slyšela jsem, že některé holky si berou 14 dní po opu volno. Já naštěstí neměla žádné potíže, jen jsem trochu špinila a pobolévalo měl v podbřížku, ale nic nesnesitelného to nebylo. I když jsem neměla nic náročného, ale chodila jsem do schodů a tak. Tak teď chci opravdu být alespoň ty 4 dny v klidu.
@edika85 No tak uvidime, jak mi bude. Kdyz to bude potreba, tak par dni doma zustanu. Hlavne to chce zustat v klidu
coz nevidim uplne realne. Ty si jeste neco pichas? A po opu se take jeste neco bere/picha?
@Akulínek85 Opu jsem měla též ve čtvrtek, To jsem měla dovo i v pátek. Ale byla jsem v pohodě. ET byl v úterý, měla jsem pracovní neschopnost, jen sem odpocivala a nevyšlo to. Myslím, ze je to individuální. Teď to nechci tolik řešit a ani plánovat, pokud to půjde v mojí hlavě.
@edika85 No uvidíme jestli to stihneme do vánoc, těžko říct.
@Evva21 dneska jsem se v pronatalu divala na to, jak proces ivf probiha, odebirani vajicek, praci embryologa apod. = je to stejne fascinujici…
@Akulínek85 přesně, hlavně být v klidu. Už si nic nepíchám. Ve čtvrtek večer jsem si píchla Ovitrelle a pak v sobotu začala zavádět Progesteron. Ani po opu jsem si nic nepíchala. Dali mi antibiotika, prášky proti bolesti, listovku a Progesteron.
@Evva21 taky si myslím, že je to dost individuálni. Tentokrát se taky budu snažit to v hlavě tolik neřešit a nestresovat se. I když teď se mi to mluví, ale jen co na utz uvidím tu kapičku s embryem v děloze, vím, že mě to zase přemůže a budu na to myslet každou vteřinu. A pak ten stres z testování..
všem říkám, jak jsem už v klidu a vyrovnaná s čímkoliv, ale vím, že když budu mít negativní výsledek, bude to pro mě další velké zklamání
@Akulínek85 mě den a hodinu transferu potvrdili ráno ten samý den-tedy 3den po opu.