Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Akulínek85 no pspechat nebudu. uvidím jak tohle dopadne a stejnak dám vypověd a najdu si novou práci. stejnak po takové dlouhé době co jsem doma kvůli te noze tak se mi tam nech. už to tam stejnak není takové jak to tam bylo. já už budu doma 9 měsícu. prostě ta noha to natahuje ach jo ![]()
@katerina1006 9 mesicu je celkem dlouho
ja se celou dobu tesila, jak si pripadne budu uzivat volna, udelam sinvse potrebne doma a nakonec se mi doma moc do niceho nechce a radeji chodim casteji do kanclu…i kdyz je fakt, ze ted uz me i letmy uklid dost zmaha…a pri dost cinnostech me pak poboliva bricho, tak na to kaslu - nauklizim se jeste urcite vic nez dost…staci uvarit a pak si musim jit odpocinout. Celkem by me zajimalo, kdy na me dojde nejaky ten priliv energie
od ledna jsem porad kaput…
A holky - dneska se mi dokonce zdalo o porodu…uz zacinam cvokatet - prijde mi, ze porod zatim nejak neresim, ale podvedomi asi uz zacina pracovat…a rovnou se mi zdalo i o tom, ze se bratrankove tehotne manzelce narodi dvojcatka ![]()
Ahoj holky. Tak jsem si dnes prodloužila marozeni do konce měsíce a pak se uvidi co dál. No ja uz budu doma 6 měsíců, docela mazec. Strašně mi to uteklo.
@Evva21 a co tak porad delas? My se pojedeme podivat na kocarky a pak pojedeme navstivit svagrovou - tesim se na prcky…sice uz si s nimi moc nehraju - s pupkem jsem rada, ze si sednu
neter porad chce pujcovat miminko z briska a chova si ho ![]()
@Akulínek85 hele tak různě
. Hodně jsem četla, občas nějaká návštěva, neco doma podělám. Ale je fakt, ze od května uz to bylo akční. To uz jsem hodně zatezovala koleno, chodila jsem na rehabka, do bazenu, tam chodím stále. Každý den se něco děje
Dnes u nás od rana prší, ale jsem rada.
@katerina1006 přesně.......
. V lednu kdyz jsem zacala marodit, tak ta situace byla pro me nepředstavitelna a buch je červen. Jo zvykla bych si doma, jen mit nabitý konto ![]()
@Evva21 tak ne ze bych si nezvykla byt doma
spis mi prislo, ze se to nejak tahne od kontroly ke kontrole…ale od te doby, co vic pracuji uz to utika podstatne vic…sportovat nejsem schopna vubec - staci mi kratka prochazka a jsem kaput - az budeme mit skrinku na veci pro mimi, tak zacnu prebirat, prat a zehlit obleceni a plinky, to me zabavi asi na delsi dobu
@Akulínek85 Tak to víš, ze by se mi to časem zprotivilo bejt pořád doma
. Věci na miminko jsi kupovala nebo i dostala?
@Evva21 jen je mame pujcene od svagrove…koupeno zatim nemame nic - na obleceni koupime asi jen novou soupravicku do porodnice a jinak pak budeme dokupovat, co bude potreba…manzovo sestra ma 2 deti - takze obleceni hafo. Ale vcera jsme koupili kocarek a dali ho do porodu ke tchanovcum. Nakonec vybral kocarek manza - ja chtela 4kolku, houpaci a svetlou barvu
a mame 3kolku, nehoupaci a navic tmavy…jenze manza z nej byl tak nadseny, ze jsem mu nechtela kazit radost
@Akulínek85 u nas by to bylo stejné
. Uz ted vidim, jak je muj chlap nadšený. Ja se tiše raduji, ale pořád stojim pevně na zemi. Mam obavy, aby to vyšlo a bylo vše ok.
@Evva21 az uvidis srdicko, bude to uz veselejsi…jinak doporucuji jit na prvotrimestralni screening do centra genetiky - tam to maji zmakle… ![]()
Všem přeji krásný den
. U nás to vypada na krásně sluneční
.
@Akulínek85 na ten screening jsi šla sama dobrovolně nebo tě poslal tvůj doktor? Jinak začíná mi bejt nevolno a houpe se mi zaludek a to nejen po ranu. Představa něčeho smazeneho, tak je mi pěkně
.
@katerina1006 podle počtu mi to vychází 6+0. Doktor mi říkal, jak jsem tam v pondělí hned hnala. Ze ještě nic nevidí a dle posledni menzes jsem musela mit ovulaci později. Jsem nemocná s testovanim, od neděle každý den. Ale mam strach
A co ty? Jak se cítíš? Ja pevně doufam, ze se budeme radovat a těšit spolu ![]()