Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ibetula @NacMac @katerina1006 @elizcooper @danaet tak holky zitra mam transfer
sice nevim kolik emryjek se vyviji a co a jak pac ten rozhovor byl celkem rychlej
rikal joo nejaky se deli takze zitra bude transfer a az zitra se budem domlouvat jestli bude neco k mrazeni ![]()
@Anonym2016 Super! Zitra budu myslet!
A mas ananas? V Olomouci maji na nastence par rad.. jednou z nich je, ze po ET se doporucuje jist ananas.. pry zlesuje sliznici ci co. Nevim, co je na tom pravdy, ale ja si po ET dala + redeny 100% ananasovy dzus. Vim, ze rad je vsude milion, ale tohle mi prislo fajn. Kdyz nic jineho, tak aspon vitaminy
A nestoji to majlant!
@Anonym2016 Ahoj. Tak super, přeji hodně velký úspěch
. Určitě bude i co mrazit
. Já jinak zítra už mám začínat s injekcemi (2DC), pokud bude na utz vše OK.
@NacMac dekuju moc
no mam tady mozna akorat ananas v konzerve
ale tak dekuju za radu a zitra koupim dzusik
zitra napisu co a jak
a muzu se zeptat
delali ti pred transferem jeste kontrolu utz nebo neco jestli je sliznice v pohode a tak? ![]()
@danaet dekuju moc
doufam ze mi tam zustane i nejakej mrazacek
urcite to bude v pohode
a zacnes se stimulaci
a to je tvoje 1 IVF?
@Anonym2016 nn, utz uz nebyl.. asi mrkli pri opu
prisla jsem, dostala kosilku, rovnou do postele a cekat na transfer! pak 2 hodky u knizky a sla jsem domu. A dalsi den zpet do prace. Embryolozka mi jeste rikala, ze se mam hybat.. zadny lezeni.. ale chodit. A v praci taky jen nesedet, takze jsem porad nekam nosila papiry a tak ![]()
@NacMac joo tak aspon muzu byt v klidu
no u nas se prej lezi hodinu ![]()
@Anonym2016 To uplne staci
Sestricka rikala, ze neni zadny vyzkum, ktery by dokazoval vesti uspech, kdyz se po ET dele lezi.. nekde pry udelaji ET a muzes rovnou jit domu.
@Anonym2016 jejda, tak to uz presne nevim… asi kolem 5 tis. mam zamrazene 2 blasty.
Ne ne, už 2 IVF. Jinak mi teda ultrazvuk u ET i KET dělali. Udělal se utz, pak vložili embryo, pak mi ukázali na monitoru, kde je mimčo vložené. Dovezli lůžko, na to jsem si přelehla přímo z gyn.kozy a odvezli mne vedle na pokoj, kde jsem si hoďku poležela. Prvně teda rozhovor s embryologem, kde řekl stav embryí a ukázal to, které se vkládá na monitoru. Pak jsme chvilku čekali a pak jsem se šla převléct do košilky a na sál. Po odležení hodiny jsme šli zpět do kanclu a dostali poučení co a jak a šli jsme domů. A mražení jsme platili kolem 5 tisíc myslím.
@NacMac @danaet holky vim ze by se mel dodrzovat po transferu klidovej rezim nemam v planu se namahat a tak. A meli sme v planu v sobotu jit po obchodech a do kina myslite ze by to na to mohlo mit spatnej vliv?
@Anonym2016 tak to určitě vliv mít nebude, maximálně pozitivní v tom, že se odreaguješ. Když jsem měla klidový režim, tak se nepovedlo a nepovedlo se ani když jsem se neomezovala. Podle mne záleží na jiných věcech, které neovlivníš. Jako kvalita embrya a kvalita sliznice a kompaktibilita obojího dohromady. Podle mne klidový režim doporučují, aby se neřeklo, nic víc.
@danaet dekuju
taky si myslim ze by to nemelo mit vliv ale uvidim zitra a podle toho se rozhodnu co a jak
a muzu se zeptat jakej je problem u vas? Ze podstupujete ivf?
@Anonym2016 mám pco a léčím se s štítnou žlázou. Bez stimulky léky vůbec neovuluju.