Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Taky jsem za vas moc rada. Cekala jsem, ze to nebude lehky, ale je to jeste tezsi, nez jsem si predstavovala.
Jsem takova porad vysmata a optimisticka, ale vcera jsem byla uplne na pokraji sil. Pomohly jste my vy a pak ze jsem to v sobe nedrzela a vsechno to vybrecela ❤️
Dneska je mi uz dobre☺️
Někdy pustit emoce je lepší, než to v sobě držet. Taky jsem hrozná citlivka a všechno obrečím… Takže tě naprosto chápu. Ale neboj, určitě to vyjde. ![]()
@Shazzou také mám jednou za čas takový den, prostě už je toho na člověka tolik, že to vše musí vyjádřit slzami a i to mu pomůže…
Vybrečet se a nejlíp vyzpovídat někomu kdo ho chápe a ví o čem je řeč… Většinou to pomůže ![]()
Ahoj holky, a vítám novou babu do party 🙂 Na všechny moc myslím a držím Vám všem palce! 🙂
My už IVF asi nejspíš nestihneme, protože ta mrška červená ne a ne přijít. Ale nevadí, příště to snad vyjde ![]()
@Týna 93 to je pravda. Ja to tak mam, ze jednou za delsi dobu uz je toho moc a pak to proste musi ven. A dneska mam zas diky tomu super naladu a neresim 😁
@Niky0403 to je skoda. Tak mas aspon cas relaxovat, hyckat se a pripravovat se na mrnouse ☺️
@Danča155 píše:
Tady si máme volat sami, tak jsem se domluvila, že zavolám až po těch 5 dnech. Mohla jsem i dříve, ale nechtěla jsem se stresovat. Prostě pokud by se to nevyvíjelo dobře, tak ať to vím všechno najednou a obrečím to „jen“ jednou… Snad mě chápete.
Zítra dám vědět, díky za podporu. Nervy pracují…
Já myslím, že jsi udělala dobře, mě volali téměř každý den mimo víkend. Ve středu řekli, že oplodnili 6, ve čtvrtek že už jsou jen 3 a v pátek mi volali, že ty zbylé 3 jsou zpomalená, takže jsem celý víkend byla na nervy jestli to zvládnou a byla zoufalá a nemohla s tím nic dělat. V pondělí ještě váhali, že tam pořád 3 jsou ale definitivně to řeknou až další den, no a nakonec v úterý že zamrazili jen 1
myslím, že pro tu psychiku by bylo lepší dozvědět se až po těch 5 dnech ten výsledek a vlastně si říct super tak aspoň jedno to zvládlo, pak to člověk i líp vezme než když to každý den ubývá
ale na druhou stranu, jsem asi byla ráda, že mám informace jak se jim daří, tohle asi byla ta nejtěžší část celého IVF, to čekání jestli nějaké embryjka vniknou…těch 14 dní čekání po transferu mě teprve čeká tak to neumím ještě srovnat.
@Ardilera Jako na jednu stranu si stále říkám, jak se jim vede, ale na druhou, jak píšeš, tak ti prostě řeknou počet, kolik jich zamrazili… Ale jak tak píšete, tak i z velkého množství to zvládne opravdu minimum ![]()
To já s těmi třemi asi nedám…
@Danča155 Neboj je jich spoustu, kterým zůstali po těch 5 dnech všechny
nebo odpadlo naprosté minimum. Je to spíš o té kvalitě, někdo jich má 10 a zůstane mu 1 a někdo 2-3 a zůstanou všechny
Musíš jim věřit a zítra se určitě dozvíš dobré zprávy ![]()
@Niky0403
Přeji Ti hezký večer, děkuji za přijetí a přeji Ti aby se IVF brzy vydařilo, budu držet pěstičky… @Shazzou
Taky to tak mívám právě, je dobře, že to v sobě nedržíme déle než je zdrávo, někdy je to prostě opravdu potřeba ![]()
@Ardilera
Také to pro mne bylo těžké, byla jsem ráda, že o nich vím všechno, ale už v sobotu tj 2 den jsem věděla, že jich je pořád 13, ale jen 5 z nich se vyvíjí tak jak by mělo, ale včera mi řekla, že už jich je jen 10, ale sedm má top stav na čtvrtý den a dnes volala, že budeme zamražovat 5 a jedno ještě necháme do zítřka a pokud prý zítra zavolají, tak to bude dobrá zpráva pro mne, že jich nakonec bude šest, ale já osobně si myslím, že mít 5 andílků je úžasné, i jedno či dvě by bylo, pokud by to byl ten pravý andílek
![]()
@Danča155 přesně jak píše @Ardilera naprosto souhlasím… Manželka od kamaráda měla 3 a zbyly jí nakonec dvě a mají z toho svého vymodleného andílka v podobě krásné dcerky, která je úplně celý tatínek ![]()
@Týna 93 5 je krásný počet
já si celou dobu říkala, že z těch 12 folikulů tak ty 3-4 krásný embryjka budou, aby nám zbyl kdyžtak i nějaký sourozenec protože mám nízké AMH, takže pak s druhým nemůžeme moc otálet, nakonec jsem samozřejmě šťastná i za toho jednoho mražáčka, který snad bude náš vánoční dáreček. Ale je hrozně těžké, když má díky IVF po letech člověk už naději, že se blíží šťastnému konci a pak to vlastně není tak růžové jak si myslel. Zatím si vůbec neumím představit, jak se cítí holky, které IVF podstupují už po několikáté, musí to být strašně těžké. Ale věřím, že se nám to všem brzy povede a rok 2022 budou naši andílci na světě ![]()
@Ardilera ano také věřím, že rok 2022 bude pro nás všechny magický a moc přeji, aby právě ten jeden byl ten pravý vymodlený andílek, který bude brzy mezi námi…
![]()
@Týna 93 ty jsi krásně optimistická, úplně mi ty tvoje zprávy dodávají sílu ![]()
@Niky0403
Řídím se tím: Na co myslíš, to přitahuješ…
Vesmír nerozlišuje jestli dannou věc, chceš nebo ne, dá Ti to, na co myslíš ![]()
Musíš věřit, být silná a snažit se myslet pozitivně i když to někdy opravdu nejde…
Každý den si řeknu vždy minimálně tři věci za které jsem šťastná a vděčná, že je mám…
Už tím podporuji pozitivní myšlení, tím, že se na to soustředím ![]()
Někdy jsou dny, kdy nemůžu najít za co být vděčná a právě v takové dny jsem vděčná, za to: Že ráno můžu vstát z postele na první dobrou… Za to: Že každý den vyjde sluníčko a já ho můžu vidět… A třeba za to: Že slyším zpívat ptáky… Člověk může být umět být vděčný, protože má za co… Za tolik věcí, ale musí se snažit myslet pozitivně, i když to někdy nejde… Můžeme být vděčný právě jen za to: že tady jsme ![]()
A já jsem vděčná za to, že Vás mám a že budeme mít i my jednou šťastný konec, který bude naším nejšťastnějším začátkem
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.