Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Niky, vítáme tě mezi námi… To jsme se tu pěkně sešly…
Budeme věřit a ono to určitě půjde ♥️️
Ahoj, děkuji za přijetí
Nic jiného než věřit nám určitě nezbývá
Pročetla jsem jednu diskuzi tady a bylo krásný, jak se holky podporovaly
A ty máš jaký problém? A tvůj první pokus?
Jo jo, náš první pokus, který nevypadá zrovna nejlíp. Ve čtvrtek už jdu na OPU, ale mám jen 5 folikulů. ![]()
Jinak my bychom asi mohli počít miminko normálně, ale já mám srdeční nemoc, která se může na 50% přenést na potomky. A to nechceme riskovat, tak jsme do toho šli skrz preimplantacni genetiku.
Budeme se taky podporovat.
A když to nevyjde teď, tak příští pokus bude naáš
![]()
Já druhý pokus, ale u prvního nebylo ani jedno vejco, tak doufám teď. Je fajn že se tu můžeme navzájem podpořit ![]()
Dančo, tak je vlastně fajn, že tomu můžete takhle zabránit
třeba i mezi nimi je ten váš šampion ![]()
Arabeska, teď jich určitě už bude víc ![]()
Dřív nebo později to musí vyjít i nám holky ❤️️ A odkud holky jste?
Ahoj holky, muzu se pridat? Ja mela vcera prvni transfer a od ty doby googlim jak prdla, protoze to cekani je des.. navic jsem se behem stimulace citila nafoukla jako balon, pak furt citlivy podbrisek, od soboty nevolnosti z progesteronu, co beru a den po transferu se vzbudim a nic
.
Clovek by nerekl, jak to ze je mu dobre, muze bejt desivy ![]()
Moc drzim palce s vajickama a embryjkama!!
Ahojky, jasný, vítej mezi námi
Držím palce, ať se embryjko uchytne
A co je u tebe za problém?
Dekuju ![]()
No asi spermio.. doktor rika, ze si mysli, ze v tom je zakopanej pes. Ze to neni uplna katastrofa, ale rozhodne ani hitparada. Zkouseli jsme 3× IUI a prd (tam jsme meli jen 3 nebo 2 mill/mm).
Uspesnost embryi jsme taky meli nadprumernou, takze pokud neni problem genetika, tak to je taky ok. Ale genetiku jsme nedelali. Ted to mam tak, ze se uvidi a pripadne by se treba udelalo naky vysetreni. Podle doktora jsem naprosto v poradku, tak snad ma pravdu ![]()
Jinak nevim, muj recept na pekny vajicka a embryjka je hladit bricho a mluvit na ne
![]()
Vítej! Ono pomáhá i to, když se člověk může svěřit někomu, kdo to chápe a má to třeba za sebou…. Ti chlapi to tak neberou.. 😎
Jinak přeju, ať se emryjko uchytí ♥️️♥️️♥️️
Jinak určitě to štěstí na nás čeká, jen nevíme kdy ![]()
Haha, ja to delala taky, ono to tak i prijde, jak se to tam nadouva 😂
Jinak pocet neni tak zasadni, hlavni je kvalita. Nekde psala jedna holcina, ze jich mela asi 20 a z nich byly pak 3 embrya.
Moc drzim palce, at jsou vajicka sikovny.
@Shazzou tak to my zase spermio máme výborný.. je to na hlavu, ale věřím, že vše dobře dopadne ![]()
@Danča155 určitě to vše dobře dopadne ![]()
My jsme si tedy řekli, že zkusíme tohle, a když nevyjde, tak dáme asi pauzu s car..
Dekuju Niky. No my zkouseli vitaminy, vlastne vsechny ”zaruceny” pripravky, cviceni a nevim co, pak ty IUI a ted teda IVF. Pokud je to tim spermio, tak jsem se snazila jak magor a stejne to nakonec asi nebylo ve mne. Teda aspon kdyz jsem zjistila, ze spermio je horsi, tak jsem mela hroznou radost, ze by to mohlo znamenat, ze jsem ok a car to vyresi. Tak ted uz nezbyva nez cekat ![]()
@Shazzou já myslím, že tam jsou větší šance pak v tom IVF, když je horší spermio a partnerka je zdravá.
A jak dlouho jste se snažili?
Dekuju za uklidneni, Niky. My se snazili asi od cervna 2020. Merila jsem i teplotu a vsechno, doktori ze jsem ok, ze se jen nemam na to soustredit.. zabit je vsechny
Tak uvidime, no. Taky je mi 36, coz neni idealni, ale ani spatny. Ja vzdycky byla hodne zdrava, jen jsem si googlenim privolala strach, ze mam endometriozu.. ted jsem zvedava a pokud to nevyjde, stejne se bude cekat, tak zkusim doktora zmacknout na naky preventivni kontroly.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.