IVF - Pero Ovaleap - špatná aplikace?

Anonymní
20.8.18 08:13

IVF - Pero Ovaleap - špatná aplikace?

Ahoj holky, připadám si trochu jako pitomec, stimuluju na IVF od soboty a píchám si 187,5 jednotek Ovaleap, mám pero, kde vždy nastavím hodnotu, píchnu do kožní řasy, zmáčknu tlačítko, tekutina se vtlačí dovnitř, pero se vynuluje a vytáhnu ho. No a dnes, třetí den, jsem si uvědomila, že když nastavuju hodnotu jednotek, tak to nejde od nuly, tím pádem se asi stalo, že jsem pero vytáhla dříve, než se vtlačila veškerá tekutina nebo jsem to možná špatně zmáčkla? Teď už si budu samozřejmě dávat velký pozor, ale myslíte, že by to mohlo celému procesu IVF ublížit, kdybych 2× vmáčkla méně jednotek? :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68941
20.8.18 08:37

O kolik? Pokud se to zarazilo na stovce, tak jsi holt dodala výrazně méně léků, takže odezva na stimulaci může být horší. Pokud na desítce, neřešila bych, tak dramatický rozdíl to není. Je dobré si to píchat tak, abys viděla na stupnici, takže kromě kontroly pístu na doraz i vidíš, že jdeš na stupnici do nuly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.18 09:42

@ugluk No právě, že dnes když jsem točila jednotky, tak to bylo snad kolem 150, takže jsem si včera nejspíše nepíchla téměř nic… :oops: Mě vůbec nenapadlo, že by se tohle mohlo stát, teď to budu striktně kontrolovat, ale jsem fakt blbá… ve středu jdu na ultrazvuk, tak snad bude vše OK… :,(

• Citovat
  • Upravit
68941
20.8.18 09:49

Tak uvidíš, no, teď už s tím stejně nic nenaděláš.
Stejně je to zvláštní, já už teda stimulační pero hezkých pár let neviděla, ale teď mám inzulín a to funguje stejně. A tam bych teda poznala, jestli ten píst mačkám pěkrát méně než jindy. Tak příště kontrolovat, bacha i na to, když dojde náplň dřív, než píchneš potřebné množství, tam se to taky zasekne na určitém množství jednote, které je nutné dopíchnout.
A držím palce, ať to nezanechá následky a dopadne všecko dobře!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.