Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Janice78 trochu tě uklidním… mě doktor sám upozorňoval na možné špinění, abych se prý nelekla…že se nic neděje… až při krvácení mám prý hledat pomoc… naděje umírá poslední…
MS se dotavila, tak jsem asi jediná, kdo ve skupince neuspěl ![]()
Test je negativní ![]()
Jani, to je mi lito.Taky mi to nevyslo, priste uz to dopadne dobre ![]()
@Janice78 já jsem v prosinci podstoupila IVF a 22 prosince jsem to dostala jako předčasný dárek k vánocům
![]()
@Martrich píše:
Jani, to je mi lito.Taky mi to nevyslo, priste uz to dopadne dobre
jenomže jaký je rozdíl mezi tím co jsme podstoupili a případným dalším IVF? ![]()
@Iwi0001 píše:
@Janice78 já jsem v prosinci podstoupila IVF a 22 prosince jsem to dostala jako předčasný dárek k vánocům![]()
![]()
![]()
to je taky radost ![]()
A bylo to první ivf? ![]()
@Janice78 jj bylo další se plánuje tak na duben nebo květen musíme teď podstoupit genetický a imunologický profil, na výsledky se čeká až měsíc nu a když se budem modlit a zkoušet to tak se snad do tý doby možná stane zázrak a na to druhý IVF nebudeme muset
![]()
@Iwi0001 píše:
@Janice78 jj bylo další se plánuje tak na duben nebo květen musíme teď podstoupit genetický a imunologický profil, na výsledky se čeká až měsíc nu a když se budem modlit a zkoušet to tak se snad do tý doby možná stane zázrak a na to druhý IVF nebudeme muset![]()
![]()
my už genetiku máme hotovou, trvala 2 měsíce..
A už jsi byla v CAR na konzultaci? Jak to probíhá? V pondělí mám jít na krev, tak to mi potvrdí už to co vím a co dál…? ![]()
@Janice78 Tak držím palce…jj v Natu mi právě řekli že před dalším pokusem IVF musíme mít ten genetický a imunologický profil
Tobě držím palečky jen na dobré zprávy jasný
![]()
@Iwi0001 píše:
@Janice78 Tak držím palce…jj v Natu mi právě řekli že před dalším pokusem IVF musíme mít ten genetický a imunologický profil![]()
Tobě držím palečky jen na dobré zprávy jasný
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
no možná by ta imunologie stála za zvážení… v našem CAR se standartně nedělá
Zkusím se na to zeptat ![]()
A děkuju za podporu ![]()
@Janice78 Jani, ono to první IVF je vlastně takový pokus omyl, jak budeš reagovat na hormony atd… Určitě si vyžádej imunologii, to bych řekla, že je doslova nutnost. V čem je u vás problém? je také potřeba mít zkontrolovanou štítku. Nemůžete zkusit inseminaci mezi tím? Ona ta úspěšnost je s jedním embryem kolem 45 % (některé Cary sice uvádějí víc, ale je to blbost), takže průměrně otěhotní každá druhá nebo spíš třetí na jeden pokus…
@Martrich píše:štítnici mi kontrolovali při vstupu do CAR a taky dělali genetiku - to kvůli špatnému SPG. IUI je u nás zbytečná, musíme mít IVF vč. ICSI, bez toho by se vajíčka neoplodnila
@Janice78 Jani, ono to první IVF je vlastně takový pokus omyl, jak budeš reagovat na hormony atd… Určitě si vyžádej imunologii, to bych řekla, že je doslova nutnost. V čem je u vás problém? je také potřeba mít zkontrolovanou štítku. Nemůžete zkusit inseminaci mezi tím? Ona ta úspěšnost je s jedním embryem kolem 45 % (některé Cary sice uvádějí víc, ale je to blbost), takže průměrně otěhotní každá druhá nebo spíš třetí na jeden pokus…
@Janice78 za sebe musím říct, že IVF je co se mého osobního života týče asi to nejhorší, co mne mohlo potkat, pokud samozřejmě nemyslím smrt blízkých atd, ale jen svou osobu. Pořád se mne mísí pocity beznaděje, bezmoci, zloby, naštvání, nechápavosti a otázky proč…, živím se psaním článků, píšu o neplodnosti a preventivním opatřením, nepatříme mezi lidi s nadváhou, nekouříme, alkohol jen opravdu příležitostně, sportujeme… tak sakra proč. Ale i přes to všechno máme zdravého /a pěkně zlobivého/ synka, za kterého jsem vděčná. Jen by hrozně potřeboval toho sourozence, kterého mu neumíme zařídit…
Nicméně téměř všem párům to nakonec vyjde, někdy i dokonce přirozeně, někomu stačí jeden pokus, jiní to mají na dýl. Ale je opravdu potřeba mít maximum vyšetření, i zdánlivých banalit. A právě ta imunologie bývá prevít. Ještě mi řekni, do jakého Caru chodíš? Trochu mi bylo divné, že jsi psala, že máš 4 den 8 buněčné embryo, bylo to tak? V ten den už by to měla být morula
, jak bylo embryo kvalitní? Ono možná pro příště je lepší zvolit jiný protokol, jiné dávkování léky atd…