Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@soninečka
Takže už jsi těhotná byla? Co se stalo? Já taky nechci slyšet o adopci a pěstounech, neuměla bych to přijmout..Doufám, že nebudu muset..člověk neví, co ho potká a jak se k tomu postaví..Neni rady…je to moc těžký..
@Adela-in jj byla jsem těhotná dvakrát. Loni náhoda??? Jenže miminko se přestalo v osmém týdnu vyvíjet. A tak nasledoval samovolný potrat a následně revize. Pak tři měsíce pauza. Pak sem šla k mýmu gynekologovi- ten řekl, že tomu ještě dáme půl roku, no a od června sem začala chodit do Sanusu v Pardubicích- hlavně kvůli věku.
@soninečka
No vidíš, jestli počneš samovolně, tak počneš i po ivf a iui…jen to nejde hned, je to stres…napodruhé, když už budeš vědět, jak to všchno je, tak se zadaří…Co myslíš? Dává to smysl, ne? A věk se sice nedá změnit..ale podívej na americké herečky, které počínají bůhvíjak i po40…tenhle předsudek už ustupuje a hlavně, nedávno zjistili, že věk ženy není tak důkežitý, jako věk muže…a toho máš mladýho, ne?
@Adela-in
to jo… ale pravda říkám od třiceti že budu rodit jako Madóna, ale už se tomu věku fakt blížím- ačkoliv to tenkrát bylo myšleno ze srandy. ![]()
@Danny77 píše:
gratuluju, paráda….. kolikátý den po ET? a kolik embryjek?? a smím vědět, do jakýho Caru chodíš??
9. den po ET.. jedno embryjko… chodím do Reprofitu..
@soninečka píše:
@Adela-in jj byla jsem těhotná dvakrát. Loni náhoda??? Jenže miminko se přestalo v osmém týdnu vyvíjet. A tak nasledoval samovolný potrat a následně revize. Pak tři měsíce pauza. Pak sem šla k mýmu gynekologovi- ten řekl, že tomu ještě dáme půl roku, no a od června sem začala chodit do Sanusu v Pardubicích- hlavně kvůli věku.
Nezoufej, vidíš, že můžeš otěhotnět i přirozeně… mně řekli při IVF, že šance, že se to embryjko uchytí, je tak 50%, takže musíš to zkusit znovu, člověk to nesmí vzdát…
Ahojky, poprvé odpovídám v nějeké diskuzi.
Minulý pátek jsem postoupila 2. IVF. Tak čekám, jak to dopadne. Máme ještě 5 embryí zamraženo, ale snad se to už povede. ![]()
Nejste taky některá právě po IVF? Zajímalo by mě, jak to prožíváte? Jestli vás bolí břicho apod. Mě břicho pobolívá a občas mě píchá v podbřišku. Tyto stavy jsem měla i po 1. IVF. Asi to k tomu patří. ![]()
@Schnapi Já to nevzdávám… ono to nějak už dopadne. Tobě hlavně hodně štěstíčka a zdravé miminko ![]()
@LucíkF28 píše:
Nejste taky některá právě po IVF? Zajímalo by mě, jak to prožíváte? Jestli vás bolí břicho apod. Mě břicho pobolívá a občas mě píchá v podbřišku. Tyto stavy jsem měla i po 1. IVF. Asi to k tomu patří.
Ahojky, no mě bolelo bříško, tak první tři dny, pak asi trošku za týden jako by měly přijít měsíčky a ted jsem třináctý den po ET a kdybych se nenervovala, je vlastně opravdu dobře
Tou zkratkou ET myslíš embryotransfer?
a jsi v pracovní neschopnosti? Já jo, snažím se nijak fyzicky nenamáhat, ale to ležení je taky náročný.
vždy když se zvednu a jdu třeba na WC a nebo si udělat něco k jídlu, tak mě právě začne píchat v podbřišku. Po tom 1. pokusu jsem dostala menses už 8. den po transferu…takže sobota je pro mě den D. Jinak ti děkuju za odpověď
a přeju hodně štestíčka.
jsem ráda, že si můžu o tom někým popovídat…
@LucíkF28 píše:
Tou zkratkou ET myslíš embryotransfer?a jsi v pracovní neschopnosti? Já jo, snažím se nijak fyzicky nenamáhat, ale to ležení je taky náročný.
vždy když se zvednu a jdu třeba na WC a nebo si udělat něco k jídlu, tak mě právě začne píchat v podbřišku. Po tom 1. pokusu jsem dostala menses už 8. den po transferu…takže sobota je pro mě den D. Jinak ti děkuju za odpověď
a přeju hodně štestíčka.
jsem ráda, že si můžu o tom někým popovídat…
No jsem na neschopence… a ani se do práce moc nehrnu… uvidíš, že to bude dobrý… je to hlavně tím, že se moc moc hlídáme… já menses nemám, ale testy mám negativní… tak čekám zítra až na krev a když to náhodou nevýjde- půjdu hned nejspíš na pivo… a začnu šetřit na další ivf jelikož nemáme žádné mrazáčky
Holky neděste mě…vždycky když to tady někomu nevyjde, tak je mi uplně mdlo strachy…koukejte všechny počít…nebo mě máte na svědomí…