Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@katerinkaaa volala jsem tam, řekli ať jdu na krev a byla negativní
Ahojky, chvíli jsem tu nebyla a už se nechytám…
padla na mě teplota a bolí mě třísla…stalo se vám to někdy po ET? Já se mám testovat 6.11., což je tak 15 dní po ET…to asi nevydržím…jinak sexu už se taky Lulu nemůžu dočkat… ![]()
Od dubna 2013 bude nový zákon, který dovolí zavést max. 1 embryo…přijde mi to nefér…
@LucíkF28 píše:
Od dubna 2013 bude nový zákon, který dovolí zavést max. 1 embryo…přijde mi to nefér…
Prosimtě kdes o tomhle slyšela? To už si z nás snad ty nahoře dělaj prdel či co?
![]()
@Irinka0210 To už je delší dobu v éteru. Je to tím, že se bude hradit i 4.ivf.Je tam podmínka, že první 2.ivf se musí transferovat pouze 1 embryo. Další důvod je, že se po ivf rodí moc dvojčat a léčba, kdy musí být dítě v inkubátoru je velice nákladná. To vypadlo z huby našemu vedení
![]()
@denisa 76 Ať jdou do prd… si to stejně platím všechno sama a tak jim neni nic do toho, kolik si zavedu embryí ty jo, tenhle stát dělá všechno proto, aby jen a jen podrážel nohy obyčejným lidem…jsem se rozčílila hned po ránu ![]()
@Irinka0210 No mě se to už netýká, ale nadruhou stranu hradí aspon něco..ve světě už tak vstřícní nejsou ![]()
Je to na pikaču
![]()
To si snad dělají srandu. Mám v mrazáku ještě 2 embrya a s mužským jsme celý ten cyklus chtěli tak za 2 roky podstoupit znovu, s tím, že si nechám zavést zase 2 embrya.
@Irinka0210 máš zcela pravdu. Nikdo ti na to peníze nedá a ještě ti budou určovat kolik embryí ti smí zavést. Nemám slov ![]()
Holky, nerozčilujte se, kdybysme si to musely hned od začátku všechno hradit samy, tak bychom ani K 4.5. 6. pokusům kvůli penězům nedošly…Navíc vícečetné těhptenství je rizikové a ty děti opravdu umírají i po strašně nákladné péči, nebo mohou být navždy znevýhodněné, když se rodí kolem 25. týdne, nemají vyvinuté plíce. mozek, GIT…je to tak rizikové, že je pro nás i pro děti i pro system lepší nechat si zavádět jedno embryo..
V ČR máme nejlepší zdr. péči celkově, ale i o matku a dítě. Jinade nejsou UTZ během těhotenství, prevence atd..
Navíc, když si necháte zavést více embryí, nikdo vám to nezakáže, jen ztratíte možnost hrazeného 4. ivf..nic víc..
Názory???
@Adela-in píše:
Holky, nerozčilujte se, kdybysme si to musely hned od začátku všechno hradit samy, tak bychom ani K 4.5. 6. pokusům kvůli penězům nedošly…Navíc vícečetné těhptenství je rizikové a ty děti opravdu umírají i po strašně nákladné péči, nebo mohou být navždy znevýhodněné, když se rodí kolem 25. týdne, nemají vyvinuté plíce. mozek, GIT…je to tak rizikové, že je pro nás i pro děti i pro system lepší nechat si zavádět jedno embryo..
V ČR máme nejlepší zdr. péči celkově, ale i o matku a dítě. Jinade nejsou UTZ během těhotenství, prevence atd..
Navíc, když si necháte zavést více embryí, nikdo vám to nezakáže, jen ztratíte možnost hrazeného 4. ivf..nic víc..
Názory???
Mám stejný názor
Osobně jsem ráda, že ivf vůbec je a mám alespo nějakou šanci. Poslední věta mluví za všechno..pokud se to někomu nelíbí může si transferovat 2 embrya s tím, že přijde o hrazené 4.ivf
Ono celkově to ivf je takový začarovaný kruh..spíš mě štvalo, že řeší dvojčata..vím, že léčba je nákladná a takové těhu je velmi rizikové, ale člověk když se dostane do fáze jako já tak už by bral cokoliv. mě spíš vytočila hláška, že po ivf je moc dvojčat a musíme to regulovat
![]()
@denisa 76
Ta věta je dost neštastná, ale nevypovídá o tom, jak to ve skutečnosti je..Proto se to asi holek dotýká tolik..Ve skutečnosti je to tou velkou rizikovostí nejen samotného těhotenství, porodu, ale i následné péče..V Č se novorozenec zachraňuje pokud překročil 25 gt a pokud se má k životu 24 hodin po porodu..Ale stačilo by jednou takový mimino vidět a nikdy by to nikdo nechtěl..Pracovala jsem na neonatologii-novorozenci-nemocný, předčasně narozený atd..a je to doslova jako morče. Porodní váha 450gramů…a bohužel u dvojčátek je riziko takových průserů vyšší..
@Adela-in Já tomu rozumím, ale pokud člověka čeká 5.ivf tak prostě ho nějak nezajímá co všechno může nastat za komplikace a vše bude řešit až to nastane. Spíš mě naštvala regulace
On člověk kdyby měl nad vším moc uvažovat co mu ublíží nebo co může nastat tak ani by nemohl ivf podstoupit
![]()
Tady jde spíš o to, do čeho všeho ti stát ještě bude kecat. Stěžují si, že léčba je nákladná. Tak ať si ty papaláši nahoře sníží platy a budou mít dostatek finančních prostředků na léčbu. Nehledě na to, že se narodí plno miminek předčasně a nejsou to dvojčata. Můj názor je ten, že redukovat počet zavedených embryí je naprostý nesmysl. Je to pouze a pouze tvoje soukromá věc a rozhodnutí. Za chvíli můžou uzákonit, že budeš mít sex ve středu a v sobotu.
Mě to naštvalo, protože mám embrya zamražená po 2…a neumím si představit, že po rozmražení mi jedno dají a co to druhé??? I když mi dvě nedoporučují a teď mám jedno embryo, riskla bych to…
@LucíkF28 píše:
Mě to naštvalo, protože mám embrya zamražená po 2…a neumím si představit, že po rozmražení mi jedno dají a co to druhé??? I když mi dvě nedoporučují a teď mám jedno embryo, riskla bych to…
Radši nechci domyslet, co by se s tím druhým stalo. Nikdo si totiž nedokáže představit, to zoufalství, trápení a smutek jaký ženská prožívá, pokud si tím neprošli.