IVF říjen 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
776
25.10.12 21:13

@katerinkaaa volala jsem tam, řekli ať jdu na krev a byla negativní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LucíkF28
25.10.12 21:27

Ahojky, chvíli jsem tu nebyla a už se nechytám… :mrgreen: padla na mě teplota a bolí mě třísla…stalo se vám to někdy po ET? Já se mám testovat 6.11., což je tak 15 dní po ET…to asi nevydržím…jinak sexu už se taky Lulu nemůžu dočkat… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
LucíkF28
25.10.12 21:30

Od dubna 2013 bude nový zákon, který dovolí zavést max. 1 embryo…přijde mi to nefér…

• Citovat
  • Upravit
4692
25.10.12 22:31
@LucíkF28 píše:
Od dubna 2013 bude nový zákon, který dovolí zavést max. 1 embryo…přijde mi to nefér…

Prosimtě kdes o tomhle slyšela? To už si z nás snad ty nahoře dělaj prdel či co? :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
26.10.12 08:01

@Irinka0210 To už je delší dobu v éteru. Je to tím, že se bude hradit i 4.ivf.Je tam podmínka, že první 2.ivf se musí transferovat pouze 1 embryo. Další důvod je, že se po ivf rodí moc dvojčat a léčba, kdy musí být dítě v inkubátoru je velice nákladná. To vypadlo z huby našemu vedení :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
26.10.12 08:22

@denisa 76 Ať jdou do prd… si to stejně platím všechno sama a tak jim neni nic do toho, kolik si zavedu embryí ty jo, tenhle stát dělá všechno proto, aby jen a jen podrážel nohy obyčejným lidem…jsem se rozčílila hned po ránu :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
26.10.12 08:39

@Irinka0210 No mě se to už netýká, ale nadruhou stranu hradí aspon něco..ve světě už tak vstřícní nejsou :(
Je to na pikaču :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
26.10.12 08:55

To si snad dělají srandu. Mám v mrazáku ještě 2 embrya a s mužským jsme celý ten cyklus chtěli tak za 2 roky podstoupit znovu, s tím, že si nechám zavést zase 2 embrya.

@Irinka0210 máš zcela pravdu. Nikdo ti na to peníze nedá a ještě ti budou určovat kolik embryí ti smí zavést. Nemám slov :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
26.10.12 09:06

Holky, nerozčilujte se, kdybysme si to musely hned od začátku všechno hradit samy, tak bychom ani K 4.5. 6. pokusům kvůli penězům nedošly…Navíc vícečetné těhptenství je rizikové a ty děti opravdu umírají i po strašně nákladné péči, nebo mohou být navždy znevýhodněné, když se rodí kolem 25. týdne, nemají vyvinuté plíce. mozek, GIT…je to tak rizikové, že je pro nás i pro děti i pro system lepší nechat si zavádět jedno embryo..
V ČR máme nejlepší zdr. péči celkově, ale i o matku a dítě. Jinade nejsou UTZ během těhotenství, prevence atd..
Navíc, když si necháte zavést více embryí, nikdo vám to nezakáže, jen ztratíte možnost hrazeného 4. ivf..nic víc..
Názory???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
26.10.12 09:15
@Adela-in píše:
Holky, nerozčilujte se, kdybysme si to musely hned od začátku všechno hradit samy, tak bychom ani K 4.5. 6. pokusům kvůli penězům nedošly…Navíc vícečetné těhptenství je rizikové a ty děti opravdu umírají i po strašně nákladné péči, nebo mohou být navždy znevýhodněné, když se rodí kolem 25. týdne, nemají vyvinuté plíce. mozek, GIT…je to tak rizikové, že je pro nás i pro děti i pro system lepší nechat si zavádět jedno embryo..
V ČR máme nejlepší zdr. péči celkově, ale i o matku a dítě. Jinade nejsou UTZ během těhotenství, prevence atd..
Navíc, když si necháte zavést více embryí, nikdo vám to nezakáže, jen ztratíte možnost hrazeného 4. ivf..nic víc..
Názory???

Mám stejný názor :palec: Osobně jsem ráda, že ivf vůbec je a mám alespo nějakou šanci. Poslední věta mluví za všechno..pokud se to někomu nelíbí může si transferovat 2 embrya s tím, že přijde o hrazené 4.ivf
Ono celkově to ivf je takový začarovaný kruh..spíš mě štvalo, že řeší dvojčata..vím, že léčba je nákladná a takové těhu je velmi rizikové, ale člověk když se dostane do fáze jako já tak už by bral cokoliv. mě spíš vytočila hláška, že po ivf je moc dvojčat a musíme to regulovat :mrgreen: :mrgreen: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
26.10.12 09:20

@denisa 76
Ta věta je dost neštastná, ale nevypovídá o tom, jak to ve skutečnosti je..Proto se to asi holek dotýká tolik..Ve skutečnosti je to tou velkou rizikovostí nejen samotného těhotenství, porodu, ale i následné péče..V Č se novorozenec zachraňuje pokud překročil 25 gt a pokud se má k životu 24 hodin po porodu..Ale stačilo by jednou takový mimino vidět a nikdy by to nikdo nechtěl..Pracovala jsem na neonatologii-novorozenci-nemocný, předčasně narozený atd..a je to doslova jako morče. Porodní váha 450gramů…a bohužel u dvojčátek je riziko takových průserů vyšší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
26.10.12 09:31

@Adela-in Já tomu rozumím, ale pokud člověka čeká 5.ivf tak prostě ho nějak nezajímá co všechno může nastat za komplikace a vše bude řešit až to nastane. Spíš mě naštvala regulace :mrgreen: :mrgreen: On člověk kdyby měl nad vším moc uvažovat co mu ublíží nebo co může nastat tak ani by nemohl ivf podstoupit :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
26.10.12 09:32

Tady jde spíš o to, do čeho všeho ti stát ještě bude kecat. Stěžují si, že léčba je nákladná. Tak ať si ty papaláši nahoře sníží platy a budou mít dostatek finančních prostředků na léčbu. Nehledě na to, že se narodí plno miminek předčasně a nejsou to dvojčata. Můj názor je ten, že redukovat počet zavedených embryí je naprostý nesmysl. Je to pouze a pouze tvoje soukromá věc a rozhodnutí. Za chvíli můžou uzákonit, že budeš mít sex ve středu a v sobotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LucíkF28
26.10.12 09:41

Mě to naštvalo, protože mám embrya zamražená po 2…a neumím si představit, že po rozmražení mi jedno dají a co to druhé??? I když mi dvě nedoporučují a teď mám jedno embryo, riskla bych to…

• Citovat
  • Upravit
654
26.10.12 09:48
@LucíkF28 píše:
Mě to naštvalo, protože mám embrya zamražená po 2…a neumím si představit, že po rozmražení mi jedno dají a co to druhé??? I když mi dvě nedoporučují a teď mám jedno embryo, riskla bych to…

Radši nechci domyslet, co by se s tím druhým stalo. Nikdo si totiž nedokáže představit, to zoufalství, trápení a smutek jaký ženská prožívá, pokud si tím neprošli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí