Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ale jo, tak nakonec si můžete dát kolik chcete…jen prostě když budete na začátku, tak se naopak můžete rozhodnou, že si budete dávat po jednom a tímpádem dostanete 4. hrazené IVF…Brala bych to jako možnost volby, která do ted nebyla…Ani já nevim, jak bych si je nechala zavést…dyt mě to teprv čeká, ale všichni mi doporučují, myslím tím doktoři, že po jednom…ale když to tady pročítám, všechny máte po dvou..je mi to divný, páč se od toho skutečně ustupuje..
**Katy**** pěkně se ti tam vyvalujou mimina:-)
Hele holky, ale ten zákon už přece platí ne? Když při prvních dvou pokusech necháte zavést jedno embryo, tak máte nárok na 4 pokusy na pojištovnu, pokud dáte dvě, máte nárok jen na tři pokusy… i z tohoto důvodu jsme nakonec nechali zavést jedno…
A při tom rozmražování, tam je to dle mého jedno, KET na pojištovnu nejde, takže klidně můžete nechat zavést dvě embryjka, které se rozmrazí…
aspon tak to chápu já…
@Adela-in teď už jsou mnohem větší
a dostat je na 1 fotku je nadlidský výkon.
Mě doporučili zavést 2 embrya. Vysvětlili to tím, že mám pak větší šanci udržet aspoň jedno.
Máte pravdu…nám při 1.pokusu řekli hned, že když půjdeme po jednom, máme hrazené 4 pokusy a když po 2 tři…podle mě to bude tak, že už nebude možnost po dvou a tři pokusy…prostě budou 4 pokusy po jednom, tak to chápu…já mám jedno, protože vážím 57 kg a dvojčata by bylo riziko…ale nesouhlasila bych s tím, aby moje embryo šlo na pokusy…pro páry, který nemůžou mít děti, je to tvrdé se jich vzdát…
A kde se zase vzalo, že to embryo půjde na pokusy? Pokusy s lidskými zárodky jsou tak legaslativně ošetřené, že pokud vy samy je k tomuto účelu nedáte, tak je nelze tak použít..
A leště mi teda řekněte, ona se ta embrya zamrazí třeba po dvou a tímpádem se musí obě zavést? Nebo se mrazí aji po jednom..?
@Adela-in píše:
A kde se zase vzalo, že to embryo půjde na pokusy? Pokusy s lidskými zárodky jsou tak legaslativně ošetřené, že pokud vy samy je k tomuto účelu nedáte, tak je nelze tak použít..
A leště mi teda řekněte, ona se ta embrya zamrazí třeba po dvou a tímpádem se musí obě zavést? Nebo se mrazí aji po jednom..?
To je pravda, my museli podepsat, zda i ty zamražená embrya v případě smrti jednoho z nás, tak zda je věnujeme na výzkum anebo že mají být zničeny, rozhoduješ o tom předem sama…
A mně třeba zamrazili každý embryjko zvlášt, ale vím, že se mrazí i po dvouch, nevím, jak se to určuje… ![]()
No nic..jdu si udělat do práce předoperační vyšetření a budu doufat, že už v pondělí budou na utz nějaký brebery k odběru..ikdyž je brzy..A vůbec, jak ste to měly vy? 6. den stimulace na UTZ? Pozná se něco? Třeba kolik jich bude? A věděly ste už před odběrem, kolik jich bude? Nebo to se nedá poznat…Přece když na utz vidí třeba 10 folíků, tak vim, že jich 10 musí odebrat, ne? Jo a ještě mi řekněte…odebírá se z obou vaječníků???
@Adela-in ahojík,jde to mražení i po jednom i když to je občas vyjímka, mě řekli, že mrazí po dvou, ale že ohledně tomu že nemůžou zavést dvě, tak je zmrazí po jednom, záleží i na domluvě a ochotě toho CARu
@Adela-in už je to vidět a podle toho se odvíjí léčba dál a odebírá se z obou vaječníků ![]()
Já vím, na pokusy jsem napsala v rozčilení…nám rovnou řekli, že mrazí po dvou, na výběr nám nedali, prostě to tak je…budu se muset v Pronatalu zeptat, když rozmrazí dvě a dají mi zase jedno, co bude s tím druhým…nebo možná když budeme trvat na dvou, tak dají obě…nevím…
Hmhm, jak vidím, tak co si neohlídáš sama, to nemáš..ale pochybuji, že když je cesta k embryu tak složitá, že zamrazí dvě, rozmrazí dvě a jedno vyhodí..Tomu fakt nevěřim..Celý ten proces je drahý a složitý a celkem i náročný pro holky..tak mi neříkej, že to pak spláchnou do hajzliku..
Já byla na UZ 8. den stimulace a měla jsem cca 9 folikulů, tak mi dali hned na večer Pregnyl a za 2 dny jsem šla na punkci…nakonec bylo folikulů 11 a vajíček 7…
Dnes jsem týden po ET
test si dělat asi ještě nemá cenu, že? Jsem tak napjatá…škoda že to člověk neví hned, jak to dopadlo… ![]()