Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@MamaAnička97 já si myslím, že to je uzasny, ze diky vědě můžeš mit svůj dokonaly zázrak
já doufám, ze se svyho taky dockam ![]()
@Loreve to je pravda, ale zatím všechny s úspěchem.. jsem z toho nadsena
![]()
Ahoj holky můžu se přidat? Byla jsem včera na svém již 8 Embryotransferu. Transferovali mi 5 denní hatchujici blastocystu. Ale co mě trápí po každém transferu mám v noci takové divné pocity jako že mám pocit pnutí v děloze. Zazivate někdo prosím něco podobné? Děkuji za reakce a přeji vám všem ať to vyjde ![]()
@anonymmyska jejda to je mi lito.. ze ses určitě nedockala, ale třeba to teď vyjde
hlavně nevzdavej viru… s tímhle ti neporadím.. mě teprve doufám vše čeká.. a čas utíká tak strašně pomalu ![]()
@Hmimčo z druhého ivf máme už 4 letého Kloučka ale chtěli jsme pro něj sourozence a od té doby se nám nedaří. Pokaždé se teda uchytilo ale než začla srdeční akce tak to vzdal
. A tohle je teď nás už úplně poslední pokus tak snad se na nás usměje štěstí.
@anonymmyska mělo tam být ještě nedockala promin … takže jedno ditko mas? Tak to je skvele
a hele proste věř.. já jsem poslední ze sourozenců.. sice prirozene, ale i tak.. a jsem úplně jiná než všichni ostatni
hlavní je se nestresovat… a jeden zázrak už doma mas.. ber to takhle
já se teprve dovim, jestli budu moci mít vůbec zázrak. A zatím mě to doktoři nedoporučuji. Když já su tak uminena
ber vitaminky, snaz se dodržovat zivotospravu a hlavně mysli na to, ze mas toho nejuzasnejsiho syna na svete ![]()
Ahoj holky, dnes 12 dní po ET na testu duch. V pondělí jdu na krev, tak uvidíme co z toho bude ![]()
@anonymmyska Já to měla taky pár dní po ET. Může to být dobré znamení, že se něco děje ![]()
Ahoj holky,
muzu se k vam pridat?
Omlouvam se za anonym…
My byli na prvni schuzce ke konco rijna, v listopadu jdu na odbery horm. profilu a pak by se to melo rozjet, akorat my jsme specificky pripad, budeme absolvovat metodu PGT-M, takze se cely proces pozdrzi o 4-6 tydnu, ne-li dele, nez se embrya geneticky vysetri.
Je tu jeste nekdo, kdo je v samem zacatku jako ja? Koho teprv stimukace ceka? ![]()
Moc vsem preju same uspechy!
@Olunka5386 děkuji za reakci. Snad je to dobré znamení. Jinak potichu gratuluji a držím pěsti ať se pěkně drží.
Já su taky na samém začátku a nemám za sebou první konzultaci
teprve mě čeká příští pondeli… a teď akorát zacinam mít ms takže se to asi pak taky zdrží…co je metoda PGT-M?
@Hmimčo
A kdy tě čeká první konzultace? PGT-M je metoda, kdy se embrya pošlou na genetické vyšetření, protože je velké riziko, že mohou zdědit mutaci od rodičů/od rodiče. Já sama jsem zdravá, ale dozvěděla jsem se, že jsem přenašeč určité mutace, kterou potomek může, ale nemusí zdědit (pravděpodobnost 50/50) - já jsem zdravý přenašeč, ale mutace, kterou přenáším, je smrtelná. Oni udělají odběr, embrya pak vyšetří a zavedou to, které danou mutaci nenese. Takže podstupujeme klasické IVF s tím, že se to ještě pozdrží na té genetice embryí.
A u vás je důvod IVF jaký?
Jejda, teď si mě moc nepotesila.. asi budu muset taky na genetiku.. skrze leidenskou mutaci.. není to smrtelne ale ani nic co by si nový zivot zasloužil.
Jdu prave až příští pondeli jako ne hned tohle ale to další..
takže je to nesnesitelně dlouhé čekání. Mužu se zeptat kolik si za tu genetiku priplacela? Škoda, ze tu nejsi přihlášena, máme podobný scénář.. mohli jsme si psat zprávy ![]()
@Hmimčo
Leidenskou muaci mela kolegyne a jen si pichala nejake injekce, nijak zvlast velka komplikace. U nas je o specificke - porodila jsem miminko a za chvili po porodu umrelo (stalo se pred 4 mesici), na zaklade genetiky jsme se dozedeli, co bylo pricinou smrti - a ze ja jsem prenasec, ackoliv jsem zdrava. U nas hradime „jen“ to, co se hradi bezne pri IVF, protoze to geneticke vysetreni hradi pojistovna.
Tak pokud bys to chtela sdilet i v soukromych zpravach, muzu se ti ozvat ![]()