IVF s darovanými vajíčky 2020

Napsat příspěvek
Velikost písma:
99
21.2.21 13:22

@Kaciii111 držím palce. Je to strašně peněz. A člověk má ze dvou pokusu 3 transfery. To je prostě šílene. Nedávno jsem se dočetla, že dávají darkynim méně léků, než když jde žena normálně na IVF. Asi je nechtějí zatěžovat hormony. Kdyby jim bylo zle, tak by asi už nedarovaly. Ale stejně mi to prostě přijde hrozně málo vajíček. Mladá holka má vajíček stejně, jako já ve 36 letech. U nás ani nevíme jestli je to vajíčky. Jelikož blastocysty jsem měla i já.. A dokonce někdy AA kvality. Měla jsem celkem jen 5 transferu. Z toho Nativ (třídenní embryo) a jednou mi doktorka totálně prodělala stimulaci. Jsem zvědavá kolik se jich teď z těch 5ti dočká středy 😟

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
21.2.21 15:44

@Pet08 co jsem tak pátrala já, pak embryolog Vám řekne, že je ideální, když má žena kolem 10 oocytů. Jde pak většinou o kvalitu, při tomto počtu. Navíc i garance klinik a Gennet rozhodně není jediný kdo Vám bude garantovat dvě blastocysty vhodné pro transfer. To samo asi napovídá to, že v průměru to tak prostě je. Že z pohledu medicíny v produktivním věku je toto prostě normální průměr… Přeji Vám, ať máte co. nejvic použitelných a hned první, aby vyšlo. 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
21.2.21 15:51

@Kaciii111 dekuju. No kdyz se ale podíváte do diskusí, kde chodí ženy samy na stimulaci.. Tak mají třeba i 15 i 20 vajíček. Darkynim dávají méně hormonů. Už jsem to zjišťovala. Ale to asi všude. No někde garantují 2 blasty a 8 vajíček. Gennet má 2 třídenní a nebo 6 vajec. Což podle mě splní vždy. Ale zase mají 3.cyklus zdarma no. Přijde mi ale docela zvláštní, jak nevydrželo ani jedno z těch 6 s dárcem spermií a vajíček.. Takze obě buňky od dárců, kteří by měli být prověření a v pořádku. No uvidíme, jestli vůbec do stredy něco zbyde. Zítra budou volat též. Ale do třetího dne vydrží embrya téměř vždy.. Tak uvidíme.. Každopádně priste už bez pojišťovny.. To vyjde dost draho 😟

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
21.2.21 16:10

@Pet08 to sice ano, s těmi vajíčky, ale kolik jich těm holkám projde PK.

S tím dárcem/dárkyní, že nezůstalo ani jedno, jo je to opravdu docela mazec. Nečekala jsem to. Absolutně. Jak píšete, očekávala jsem, že si necháváme zadní vrátka, že díky tomu, že volíme obě strany z dárcovského programu, bude to prostě jistota.

Já už jsem samoplatce. Ano, ty peníze to je neskutečný mazec. Kód když je výsledek v nedohlednu. Zatím doufám. Teď snad konečně, doufám!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
21.2.21 16:33

@Kaciii111 no práve kdsz mají hodně vajíček, tak jim zbyde i více embryí. Kámoška měla asi 22 vajíček a snad 13 embryí..

No to je fakt masakr s těmi darcovskymi buňkami. To teda taky koukám. A oduvodnili to nějak? Takové peníze a pak se stane tohle. Podle mě by měla být jako větší garance. Jako samoplatce to je kolem 100 000 co jsem koukala, že? My zkusíme ty tři pokusy a pak na to kašlu a vydáme se cestou adopce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
21.2.21 16:50

@Pet08 to měla štěstí celkem.

Cyklus stal 135 tis. + Metody. Tedy cca 150.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
21.2.21 17:10

@Kaciii111 no já znám víc takovych a hodně jsem četla kdysi ty diskuse a tam měly mladá holky fakt víc než třeba 8 vajíček. Proto mě to prekvapilo, že ze me jich vymacknou 7 a to jich už tolik nemám a z mlade holky 8 a ještě zjevně minimálně tři nekvalitní… cože? Tolik. Vždyt mají v ceníku asi kolem 90 000 plus metody… To bylo fakt za jeden?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
21.2.21 17:44

@Pet08 samoplatce teď 5500 eur. V lednu změna cen…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
21.2.21 17:48

Ja ted koukala na ceník a tam je 110 000. :nevim:, ale ceník v eurech vidím též. To jsem myslela, že je pro zahraniční klientelu.

Změnili ale i garanci. Ještě když jsem si to domlouvala ja, tak bylo garantovano buď 6 vajíček NEBO 2 třídenní embrya. 3.pokus při normospermiich byl zdarma.

Teď garantují 2 pětidenní embrya.. To je aspoň změna k lepšímu :ok_hand:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
21.2.21 17:51

@Kaciii111 teď koukam a 5500 je pro ty, kdo vůbec nemají pojištění. Pro samoplatce by měla být cena 110 000. Tak teď jsem malinko zmatená 8o :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
21.2.21 18:14

@Pet08 oni nabízejí buď tu garancí minimum 2 embrya a nebo dražší verze 2× cyklus a když neklapne tak 3 zdarma. To jsme měli zaplacené mi. Ceny vím ale loňské, i tu garancí co máme nyní jsme podepisovali 12/2020.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
21.2.21 18:22

@Kaciii111 tak já nevím, ale podle mě ten treti cyklus je vždy zdarma. Alespoň tak mi to řekla asi před třemi dny koordinátorka. Pokud tam není vada spermií. :nevim:
Zítra s ní budu mluvit, tak se na to zeptám. Ale ty podmínky těch embriy fakt změnili. Ceník v Eurech je dle toho co píšou pro někoho, kdo vůbec není pojištěn. Jinak cyklus na pojišťovnu by měl stát 110 000 a podmínky jsou pod každou cenou stejne. Tak nevím. Teď na to koukám na všechny ty ceníky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
21.2.21 18:24

@Pet08 no se znovu pořádně zeptáte. Já už to teď tolik nestudovala, respektive studovala jsem pouze metody navíc, které jsme dopláceli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
21.2.21 18:27

@Kaciii111 jasně, každopádně v ten třetí cyklus zdarma tedy doufám, jelikož to byl i jeden důvod proč zůstat v gennetu. Moc držím palce, aby vám to vyšlo konečně. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
21.2.21 18:46

@Pet08 u nás taky, ten důvod. Jinak moc se jim nechce řešit věk dárkyně. Chce to trvat si na nějaké mladé, ideálně kolem 23-24. 😊 No a spíš tedy přeji ať nemusíte řešit, ať máte teď co nejvíc a vyřešeno. 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.