IVF s PGS

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24.9.18 15:51

přesně jak napsaly holky, ale PGS neni jen na vady, my to musíme podstoupit preventivně kvůly věku (předpokládá se větší riziko vad emryí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
25.9.18 09:01
@Pajka89 píše:
@szamara Pgs znamena, ze se embryu ve zkumavce treti den po oplodneni odebere jedna bunka, ktera se vysetri na spravny pocet chromozomu.

Jeste trosku poupravim..uz se moc nedelaji z 3 denniho embrya ale nechavaji se dojit do stadia blastocysty..Odebere se bunecka, necha se vysetrit (delka zalezi od centra - u nas to bylo zhruba 3 tydny). Pokud je embryo zdrave, bude mit spravny pocet chromozomu a nebude mozaicstni tak je vhodne k transferu. Bohuzel nektere centra ale nechavaji i mozaicistni a nabidnou rodicum moznost transferu i takoveho embrya jelikoz se stava, ze svoji „stavbu“ presklada a bude z nej normalni zdrave miminko bez postizeni..ale to bych si asi nelajzla.

S timto vysetrenim mas vetsi jistotu, ze miminko bude zdrave a pokud je vse ostatni v poradku, donosis.. Ja mela dve zdrave embrya vysetrene prave touto metodou a syn (ikdyz to byla kvalita 5AA cili nejvic co slo) se neuchytil ale u me je jeste navic mirny problem v imunite.. Kdyby neco tak napis :) Drzim palce at to dopadne na jednicku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
19.10.18 19:37

Ahoj holky mám takový dotaz. 8.8. jsem byla již podruhé letos na revizi, první byla v dubnu. Od srpnové revize mi nepřišla ještě MS a to jsem byla před 15. dny na vyvolávačku. Testy i krev negativní. Chtěli jsme začít v listopadu stimulovat na další IVF tentokrát s PGS. Dnes jsem byla na UTZ a sliznice pěkná 10mm. MUDr. říkal, že nechápe co těm měsíčkům brání. ( nejspíš moje psychika ). Tak mi ode dneška nasadil Norethisteron na 10 dní a druhý den MS začneme stimulku. S tím, že embryjka půjdou na PGS tak půjdu až na KET, pravděpodobně v lednu. Myslíte, že nevadí, že u mě zatím neproběhla porevizní MS a už se cpu Norethisteronem?? Díky za případné reakce. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
21.10.18 19:38

@Reaskiller ahoj, prodim Te, kde zjistim, jak se oznacuje ta kvalita embrii? Neni nekde nejaky web, kde je to vysvetleno? Dekuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
31.10.18 09:49

@Piidoo Ahojka, koukam, ze moje zprava nebyla poslana vubec.. grrr.. no.. v nasem centru je to oznaceni dle pismen a cisel.. trebamorula je 4ka, blastocysta je 5 atd.. kvalita je pak treba AA, nebo AB, BA, BB a tak dale a tak dale..cisla proste oznacuji vyvoj embrya jako takoveho..prvni pismeno by melo byt oznaceni vnitrni hmoty (vlastne masu z ktere bude miminko) a pak druhe pismeno je cast blastocysty ze ktere se vytvori placenta.. :) snad jsem Ti pomohla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.19 19:15

Ahoj holky , jsem po ivf s pgs, jsem 8 týden. Dr mi dnes řekl jestli chceme vědět co bylo vloženo. Nechtěli jsme. Vyšlo Vám pohlaví po vyšetření pgs? My si říkáme, jestli to je vůbec 100% . Myslím pohlaví. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
1692
3.1.19 19:19
@Anonymní píše:
Ahoj holky , jsem po ivf s pgs, jsem 8 týden. Dr mi dnes řekl jestli chceme vědět co bylo vloženo. Nechtěli jsme. Vyšlo Vám pohlaví po vyšetření pgs? My si říkáme, jestli to je vůbec 100% . Myslím pohlaví. Děkuji

Gratuluji k úspěchu. Ano, pohlaví by mělo být při PGS zjištěno 100 %, když se dělá genetický profil :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9019
3.1.19 19:48

Tohle je diskriminace. :lol: Nám to v CARu odmítli říct, když mě předávali do péče gynekologa, výslovně jsme se na to ptali. A prý to vědí, ale z etických důvodů nesdělují. Nechápu proč, dva a půl roku běhání po doktorech, z devatenácti vajíček nám zbylo jedno jediné embryjko, rozhodně bysme ho nešli reklamovat, pohlaví nám bylo a je ukradené, pokud se za čtrnáct dní ukáže že se na ultrazvucích spletli, tak nebudeme mít radost o nic menší, jen jsme byli zvědaví :lol: Jinak ano, u genetického vyšetření je pohlaví jisté. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.19 20:06

@Serpentini jeee , no nam je to jedno :) necháme se překvapit :) nevím proč to neříkají, vždyť přece můžou, když už je to vloženo, stejně se to brzy dozvíš :srdce: pochopila bych kdyby to řekli před vložením , ale takhle by mohli :)

@jezz1e děkuji:)

Holky já si právě říkám jestli se v tom pohlaví nemůžou seknout no , ale kdyz rikate , ze ne .. Tak snad příště :srdce: moc děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1692
3.1.19 20:19

Taky moc nechápu, proč to nesmí říct, když už je vloženo.. Jedině mě napadá z etických důvodů pro případ ZT/potratu v prvním trimestru. Možná kdyby už člověk věděl pohlaví, nesl by to ještě hůř (i když u mě měla moje potracená embryjka stejně od začátku jména bez ohledu na reálné pohlaví)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9019
3.1.19 20:24

Jako že se necháte překvapit, až do porodu? Tak to máte můj obdiv. My to chtěli vědět co nejdřív, protože jsme prostě hrozní zvědavci :oops: ani ne kvůli nakupování, s tím jsem začala až po 20. týdnu, prostě jen tak :D Jinak u toho vyšetření se seknout nemůžou, u ultrzvuků ale jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9019
3.1.19 20:26

@jezz1e Tak na tom možná něco je. Protože těch špatných embryjek, která se spláchla do záchodu, mi je pořád trochu líto. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.19 21:18

@jezz1e asi ano , taky nevím proč :roll: a líto myslíš? Já myslím, že my co to podstupujeme, je nám jedni co to bude :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.19 21:21

@Serpentini no manžel by chtěl vědět do toho 20 týdne, prý trošku napětí neuškodí. :lol:
A já si právě řekla, že se třeba sekli, nebo že to není 100% , tak na co to vědět :think: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1692
3.1.19 21:35
@Anonymní píše:
@jezz1e asi ano , taky nevím proč :roll: a líto myslíš? Já myslím, že my co to podstupujeme, je nám jedni co to bude :srdce:

No já to myslela tak, že když potratíš v 1 trimestru, je to strašné. A možná by to bylo ještě horší, kdybys díky PGS věděla, že jsi čekala třeba kluka a už se na něj těšila, měla bys jméno, představovala by sis, co s ním budeš dělat a čím jednou bude… Možná je v takovém případě podle lékařů prostě „šetrnější“ to hned nevědět. V době, kdy už je to vidět na UTZ, už zas riziko potratu dost klesá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí