Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Reaskiller
Ahoj muzu se prosim zeptat jaky problem mas v imunite? ja mam uz po 3 ZT a jednomu biochemku, ted me ceka jeste hysteroskopie a pak bych jsme prave chteli to IVF s pgs nebo pgt ted presne nevim co nam tam dr psala… ale az na manzeluv spermiogram, ktery je pry horsi jsme uplne v poradku, jediny co nam nedelali je vysetreni te imunity… ![]()
@Míša 7 Ahojka, asi myslela PGS
kontrola genetiky embryek
mam NK bunky v deloze, proste to mimi zabiji a je konec
vzdy nastoupila MS a smitec.. delali mi taky hysterku
Myslim, ze PGS je skvela volba, pekne se vyselektuje co se da a neda pouzit.. a pokud si nechas omrknout imunitu tak jses v podstate na pulceste k uspechu
tam uz pak jedine co by mohlo sehrat rolu je hematologie nebo stitna zlaza ![]()
@Reaskiller
A jaká byla ta hysteroskopie? Já se ji docela bojím, nevím do čeho jdu tak mám maličko strach,ale přežila jsem 4 revize,tak tohle zvládnu taky „musim“
hematologii si nejsem jistá ale něco psali ve zprávě ,když nám dělali genetiku, tak tam byla snad psaná hematologie a to bylo v pořádku a stitnou zlazu mám taky o.k., a me to vždy skončilo kolem 8-10 týdne, tím že přestala srdeční akce, myslíš že i přesto bych mohla mít tu imunitu, že by to ten plod zabijelo, ikdyz se to dostane do 8-10 tydne?
@Míša 7 Urcite
do 12tt imunita matky muze zabit dite, pak uz tezko.. nebo spis vubec.. takze je to pravdepodobne.. bat se nemas ceho
skutecne ne.. proste prijdou - soupnou Ti Diazepam na uklidneni, prijdou si pro Tebe…uspi a za 15 minut jses v podstate zase na pokoji
to je hned ![]()
@Reaskiller
JJ a krvaci se potom nejak nebo ne? takze neco podobneho jako u revize asi vid… Dneska jsem byla v Praze tak jsem si o tu imunologii rekla a pristi tyden tam mame prijed na testy tak jsem rada,ze to bude takhle rychle ![]()
@Míša 7 píše:
@Reaskiller
JJ a krvaci se potom nejak nebo ne? takze neco podobneho jako u revize asi vid… Dneska jsem byla v Praze tak jsem si o tu imunologii rekla a pristi tyden tam mame prijed na testy tak jsem rada,ze to bude takhle rychle
ty jo vidis takze klidne ta imunita to delat muze, pac u me je vzdy vsechno krasny ukazkovy, srdicko je a hezky to roste a kolem 10 tydne nebo 8 prestane srdecni akce… jako kdyby to neco zastavilo ![]()
@Reaskiller
Kočko ještě se prosím zeptám jak probíhají testy na tu imunologii? dali mi pro manžela zkumavku na moč a říkali, že bude muset zase dat spermiky
ale mě zkumavku na moč třebas vubec nedala tak nevím
![]()
@Míša 7 Reviz jsem nezazila takze uplne nevim.. Ale nekrvacela jsem moc.. a hlavne mi to pozvolna preslo do menstruace
rikali, ze MS dorazi mozna driv a mne dosla o 2 dny driv
coz mi docela vyhovovalo ![]()
Testy na imuno
davej si hlavne bacha at Ti v Iscare dobre naberou krev protoze ja s tim mela docela patalie .. Spatne ji nabrali, pak jsem musela do laborky v Brne, tam se zase o to nepostarali tak jak meli takze jsem musela znova do Prahy ale tentokrat i s pritelem.. Ten daval plavce a ja krev.. Delali NK bunky, citoxiny nebo tak nejak se to pise a do 4 dnu jsem mela vysledky v ruce
moc myslim nedaval..
@Míša 7 píše:
ty jo vidis takze klidne ta imunita to delat muze, pac u me je vzdy vsechno krasny ukazkovy, srdicko je a hezky to roste a kolem 10 tydne nebo 8 prestane srdecni akce… jako kdyby to neco zastavilo
Ahoj, taky jsem takhle 2× dopadla..vždy okolo 9tt přestalo srdíčko
Tobě nedělali histologii toho mrtvého embrya? Mě ano a to sice nic nenašli, ale aspoň vyvrátili právě ten imunitní problém. Já mám imuno na hraně, tak vždycky beru raději Medrol.
@Pitrísek123
Ahojky dělali ale jen u dvou a řekli, že to bylo v pořádku…No já jsem zvědavá co nám řeknou, je to fakt děsný, pořád se to jen a jen řeší…je to nekonečný ![]()
@Reaskiller
Jj to me právě zajímalo jestli se nějak extra krvácí a kdy tak dojde MS…
My chodíme do Podolí, tak budu doufat ,že tam nic nepodelaji
a výsledky jste teda měli v pořádku? No já jdu 18.3. Na tu hysteroskopii a 20.3. Na to imuno… Tak snad to nebude vadit, když budu po zakroku, ale asi by to nemělo mít nějak extra vliv viď ,co myslíš?
Pokud dojdes takhle daleko tak spis bude problem v genetice nez v imunite a pgs by mohlo pomoci, ale imunologii si urcite nech udelat taky. Idealne u dr. Malickove, v Podoli myslim nk bunky nedelaji. @Míša 7
@Míša 7 nee nezjistili, ale asi byla te embrya nějaká špatná, ikdyž to vždy byly kvalitní blasty, tak se to stává. Teď po PGS máme jedno ze čtyř vyšetřených zdravé.
Nám to řekli, dostali jsme chromozomální rozbor všech blastocyst, co byly na rozboru, abychom věděli, co bylo u jaké špatně. A dali by nám i vybrat pohlaví, kdybychom chtěli…
Anonym z pochopitelných důvodů, jinak smazat, děkuji.