Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Míša 7 No.. docela to jde
mam hlad, muz spi a ja nechci bouchat hrncema
takze.. si ted reknu jaaaaaa "Chudak mala hladova, ani jen najist se nemuze aby nevzbudila muze
" ..co u Vas? ![]()
@Reaskiller
no to teda jo
U nas taky docela dobry, dnes mam volno tak jsem uklidila celej barak uvarila a upekla babovku, a odpoledne maji prijit znamy na grilovacku ![]()
@Míša 7 Aaaa ty jo.. to ja jen makam a prd kolem domacnosti delam
mela bych si z Tebe brat priklad
lenoch jeden..
ja dala max prat, mycku s nadobim a pes na me hledi jak na smilovani bozi, ze chce ven ![]()
@Reaskiller
Jo ale zas chápu když máš hodně práce tak se nechce, taky to tak mám…ale když jsem měla volno tak jsem se do toho pustila
A za dopolko to bylo ![]()
@Míša 7 Ale jo ale mam dojem, ze jsem vyhorena spis.. v praci miliarda veci ktere nedavaji smysl, doma porad to stejne - uklid, pes, kocky, varit, uklid, pes, kocky, varit - takze premyslim, ze si znova dam lazne..pekne na tri tydny ![]()
@Reaskiller
Tak to by jsi urcite mela zlati,trosku odfrknout, a nachvili presmerovat hlavinku jinam… dneska je krasne, tak si uzij hezky slunickovy den ![]()
@Míša 7 Snaha by byla ale musim dodelat ten plinovej dort
tobe taky krasny vikend ![]()
@Reaskiller
Ahojky zlaticko jak se mas?? ja jsem to v sobotu dostala a mela jsem to mit v patek takze jsem to mela fakt docela presne a sobota a nedele hrozne silny, ted uz to ustava ale bylo mi teda pekne zle jako dlouho uz jsem takovy MS nemela ![]()
@Reaskiller
Kocko ted budeme cekat na ty vysledky histologie ,jak mi brali kus sliznice, a uz jsem objednana na gyndu kam by meli prijit a tam jdu 18.3. tak doufam, ze uz tam budou… no a pak jeste musime cekat na ty vysledky imunologie za 14 dni tam chci volat ,jestli uz jsou nebo ne
a co ty? ![]()
@Míša 7 ty jo..až ted jak to pises tak si nejak uvědomuji to cekani na testy, vysledky pak dalsi testy..hrozne..Drzim moc palce at to dobre dopadne!!nejvic nejvic..
No..my mame dítka na genetice..respektive jejich vzorky, deti jsou v mrazaku
takze už druhy tyden cekame na nejakou zpravu od lekare jestli jsou zdravous nebo ne..ale modlim se aby jo kazdy den..
@Reaskiller
JJ presne to cekani na vysledky je vzdycky nejhorsi pusinko a dekuju snad bude vse ok ![]()
Jee fakt tak to strasne mooooc drzim palecky at jsou krasny a pekne zdravoucky
urcite mi dej vedet kocicko
tohle nas bude taky cekat
a ty teda mas tu metodu PGS nebo jakou? ted uz se asi nerika PGS ale jinak vid
@Míša 7 Tak.. ve finale mame 3 zdrave embryjka zdrave
z 6ti
tak mam radost..takze ted na dovolenou (teda az v kvetnu) a pak vesele na imunoglobuliny a KET.. a pak uz mi to bude jedno
![]()
@Reaskiller
Jeee nadhera
super super
pockej zlati a ty jsi teda byla na odberu vajicek ju ty oplodnili a kolik si jich mela? a ten odber vajicek, nejdriv si teda pichas nejake injekce ? a pak ti je odebiraji pod narkozou? ja jen at vim do ceho pujdeme
A coze jsou ty imunoglobuliny?
@Míša 7 Stimulace pri klasickem kratkem protokolu je porad stejna a probiha to:
2 den MS se zacina stimulovat - budto je to Gonal, Menopur, Elonva nebo neco jineho. Pak nastava UTZ kontrola aby se lekar mrkl, kolik tam vajicek je, pak popripade upravi davku.. Za dalsi dva dny je dalsi UTZ kontrola a na zaklade tohto UTZ urci datum Ovitrellu, Pregnylu nebo druha metoda Cetrodite a Decapeptyl - a pak rekne kdy a v kolik bude punkce.. Ovitrell , Pregnyl, Decapeptyl se picha PRESNE v urcenou hodinu kterou Ti napise dokto
a pak jdes na punkci.. Stimuluje se proto aby narostli zhruba do tech 20mm…
ja mela posledne 20 folikulu a 20 vajicek (muze se stat, ze folikul je prazdny).. povedlo se oplodnit 14, bylo 11 vzniklych embryi a do 6teho dne (posledni den mimotelneho vyvoje embrya).. 6 bylo poslano na PGS (neni standardni vysetreni) - cekali jsme dva tydny na vysledky na genetiku a 3 z tech ti jsou zdrave a vhodne k transferu.. zbyle tri nejsou vhodne k transferu - 2 aneuploidni a 1 mozaicizni..
Imunoglobuliny - zjednodusene (hooodne zjednodusene) jsou leky na potlaceni imunity - mam opacny problem jako ostatni lidi - mam vysoce aktivni imunitu, az tak ze zabiji mimino, proto jsem vzdy byla jen biochemicky tehotna..