Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak máme po velkém UTZ a potvrdili nám holčičku
má cca 25cm a 411g
jsme v pořádku ![]()
no tak to je skvělý...... a jak se cítíš??? já už docela nemotorná s tím pupkem..... my jsme taky v pořádku, měli jsme okolo 20 cm a když si představím že jsou tam namačkaný 2..... chuděry… už taky pěkně kopou a je to už i vidět když se na bříško dívám…
mám ale takový pořád strach, aby se to narodilo včas a v pohodě… už začínám prát a žehlit..... nábytek už sice máme doma ale nevím kdy se do toho manžel pustí ![]()
Ahojky, já se cítím skvěle, teď si to fakt užívám
teda pokud vyloženě nemá kopací den, protože to někdy fakt bolí… neumím si představit, že by tam byli dvě
Vidět je to taky, a je to legrační, jak se ten pupíček hýbe ze strany na stranu ![]()
S tím, že se narodí předčasně se asi u dvou musí počítat, ale neboj, zas tak brzy to nebude a třeba budeš ještě přenášet
jako moje kolegyne, ta rodila dvojčata 3 dny po termínu a měli kolem 3 kg, taky páreček ![]()
pořád si nemůžu zvyknout že nemůžu všechno dělat..... dřív jsem vyluxovala, vytřela, povlíkla a uvařila, a byla jsem pořád svěží, teď vyžehlím a jsem vyřízená. Jsem z toho taková nervozní že tohle není jako dřív..:-)))) asi jsem prdlá já vím…Jinak už mám skoro všechno nakoupené akorát zimní fusaky a je to. Dokonce i vyprané a vyžehlené...... se musím pochválit… akorát ty komody mi ještě chybí!!!! ![]()
Tak to jsi šikula
já už mám taky skoro vše, akorát ještě vanička a potřeby nak oupání mi chybí, pokojíček příjde začátkem září, do konce září nám budou ještě předělávat půdu, takže bude všude bordel, až to dodělaj tak si poperu a vše nachystám do komody a do škříně… Kočárek už máme v prodejně, takže stačí vyzvednout, ale na to je ještě čas ![]()
A jak se cítíš? Mě začínaj hrozně bolet záda, zítra jsem objednaná k masérce, masíruje i těhotné, tak jsem zvědavá jestli mi pomůže
Ahojky, tak jsem s těma zádama skončila předevčírem na pohotovosti, Miloš mi musel zavolat záchranku, páč nevěděl co se mnou a já taky ne, bylo to strašný. kdybych ale věděla, jak si mě tam budou přehazovat, tak zůstanu trpět doma
Naštěstí mi včera docela pomohla masérka, ale řeknu Ti, víckrát bych to zažít nechtěla, skřípli se mi nervy mezi žebrama ![]()
Včera jsme ještě absolvovali 3D UTZ, tak se pochlubím fotečkou a jdu si zas lehnout, přece jen ty záda pořád cítím…
ahojky, promiň že jsem se tak dlouho neozvala, byla jsem tady už dvakrát, pokaždé jsem napsala takový dlouhý sloupeček a pak se mi to záhadně vymazalo ![]()
Jak zvládáš tyhle vedra???? já jsem byla dnes na kosmetice a sekla jsem tam málem s sebou, tak mi dávali mokrý hadry na palici, no hrůza..... teď ležím doma a jsem ráda že existuju...... Ty záda mě taky bolí ale ne jak tebe… to muselo bejt tak hodně nepříjemný… a už je to dobrý??? Nevím jak to vydržím do prosince..... to nemůžu vydržet… jo a začíná mi pěkně praskat břicho, jsem z toho hotová. Ať mažu jak hodně tak přesto mám jednu prasklinu vedle druhé
![]()
Ahojky, tak záda naštěstí dobrý… pár dní na to se to srovnalo. Vedra teda moc nezvládám… jsem teď na Slovensku u rodičů a dnes jesm vzala neteř na koupaliště, od tří hodin, akorát se zatáhlo, ale nepršelo a bylo teplíčko, tak to bylo supr, vodá celkem ušla a jak nesvítilo sluníčko, tak jsme tam vydržely v pohodě do šesti ![]()
Břicho mi zatím nepraská a já doufám, že ani nebude, mažu poctivě… u Tebe to je jiný, máš tam přece jenom dva mrňouse, tak to bříško dostává větší záhul, někdo doporučuje dokoncemazat sádlo… ale to bych si asi nenamazala, mě to smrdí ![]()
ahoj, dlouho jsme se neozvaly co???? já jsem o.k, bříško fakt roste a hemží se tam prckové jak blázni…
Jinak už mám vše přichystané kromě pár věcí, ale ty dokoupím vždycky…už mi dělají problémy jet někam dál v autě, a dopoledne je mi vždycky na omdlení.....co ty???? jo a příští týden jdu na vyšetření EKG, prostě srdce, páč tam vidí nějakou aritmii…
no já si pořád říkám, že na na mě kašleš ![]()
Já to zatím zvládám dobře, akorát to cestování bylo náročné, vraceli jsme se ze Slovenska a ještě na 3 dny jeli do Německa. Teď jsem ráda, že už jsem doma a můžu odpočívat.
Sice nám ještě budou dělat půdu, takže toho odpočinku moc nebude ještě asi 3-4týdny, pak musím vše vyprat, postavit pokojíček, který mi zítra dovezou a pak už se těšit na malou ![]()
Akorát mám problém se spaním
už přes týden jsem se pořádně nevyspala… přes den nezaberu a večer nevím jak si lehnout, mám i kojící polštář, dokonce jsem si podložila matraci u hlavy abych neležela úplně rovně, ale nic nepomáhá… se z toho picnu… třeba se to ještě zlepší ![]()
no tak to spaní je mi dost povědomé… fakt používám ten kojící polštář i na spaní… jeden cíp mezi nohy, opřu si o to břicho a druhý cíp pod hlavu… a tak je mi dobře… Na zádech spát už vůbec nemůžu to se mi dělá blě i třeba po 2 minutách ( prý tam skřípnou nějakou žílu do mozku s kyslíkem a pak od toho je na omdlení )..... a tohle mám i přes den…
To budeš sestavovat nábytek sama? To se přiznám že bych nezvládla, jsem na takovéhle věci obrovský antitalent… nám stačí akorát jedna vysoká skříň a máme všechno..... nějak se tich dvojčat začínám bát…
ale je to paráda jak už tam v bříšku rejdí..... ![]()
Tak pokojíček nebudu sestavovat sama, ale přidám ruku k dílu, já ráda montuju cokoliv
když nám přišlo škrábadlo pro kočky (takový ten strom až do stropu) tak jsem k tomu nikoho nepustila a postavila to sama, komody taky zvládnu v normálním stavu sestavit sama, ale s bříškem to už jde těžko
ale jinak jsem docela zručná, kdyby nebyli chlapi tak si poradím
jistou dobu jsem žila bez chlapa sama v bytě a dokázala jsem si vyměnit i baterii u dřezu ![]()
tak to si teda šikulka..... všechna čest, já zase můžu zdít, a dělat maltu, a takový mužský práce kolem baráku, ale teda vždycky když rozbalím ty návody z Ikey nebo tak, vůbec se neorientuju.......a jak je u tebe vše o.k???? prosímtě ještě mi řekni, jak se chová tvůj přítel k bříšku???? kouká jak kopají, hladí ho??? mě se zdá že ten můj to dělá hrozně málo… asi jsem už labilní ![]()
chlapi jsou chlapi
ten můj jaksi nemá zájem, občas pohladí, občas dá pusinku, ale to ho spíš musím dokopat… nebo když se mu něco nelíbí, tak malinké do bříška akorát žaluje
příklad: maminka je na mě zlá, až vylezeš tak ji ukážem
a podobně… ale to má asi zrovna slabou chvilku ![]()
Dnes jsem absolvovala test na cukrovku a teď jsem byla pro výsledky, jsou v pohodě, takže můžu mlsat dál
![]()
no jo no, my bychom chtěli aby nás pořád obskakovali a pusinkovali a tulili, a když to nedělají když mi zrovna chceme tak nás to mrzí… ty hormony........
tak ty už jsi na tom byla??? já už mám od minulýho týdne doma žádanku do nemocnice ale nějak se nemůžu odhodlat… je ten sladkej hnus aspoň trochu poživatelnej??? a co to píchání do prstu,?? No jsem cíťa já vím..... ![]()