Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Andy1980 Ahojky Andy, mám v plánu se nestresovat testováním a počkat si na výsledky z krve. Uvidím, jestli to vydržím. To je mi líto, že to děvčatům nevyšlo, těšila jsem se, že se tady budeme navzájem povzbuzovat.
Holky kdo nejste ještě rozhodnuté pro kliniku tak v této (našla jsem na FB) mají teď akci
na Menopur a médium EmbryoGlue k embryotransferu zcela zdarma.
Třeba bude mít někdo zájem a ušetří nějaku korunku.
Ahoj holky, potřebovala bych poradit v květnu mi přišli na špatné výsledky z cytošky, po 4té
, ted 16.6. jsem měla jít na zákrok, ale angína to zastavila
nebylo by to tak hrozný kdyby s tím neměla problém i sestra, který budou brát v červeci dělohu, ale ta má dvě děti. Já ještě nemám a ke všemu jsem loni v květnu prodělala mimoděložni( levej vejcovod pryč), pravý je prý neprůchozí. Můj lékař chce počkat přes prazdniny jestli neotěhotním sama, jenže tomu ja nevěřím a bojím se. Jenže já bych radši rovnou na IVF. Co myslíte prosím?
@Hvězdička01 nejsem lékař ale jestli jeden vejcovod nemáš a druhy je neprůchozí tak šance na přirozené otěhotnění je podle mě nulová. Já bych změnila lékaře když chceš ivf nebo šla rovnou do car
Dík, já se právě ptala kůli tomu nalezu na čípku jestli mam spěchat radši na IVf nebo v klidu. Se spontalním otěhu jsem se rozloučila už v loni ![]()
@Hvězdička01 Ahoj souhlasím s @pcd . Pokud jeden nemáš a druhá je neprůchozí taky bych šla rovnou do CAr kde se o tebe postarají asi nejlépe a ten vejcovod co máš ti pravděpodobně zprůchodní a případně nastolí další léčbu
Držím palce
Ahojky prý tam mám nějakou tekutinu či co minulej rok jak mi brali te levej říkali, že pravej mi přirůstá k dutině břišní prý může fungovat, ale nemusí nejradši bych ho dala pryč hned myslím, že mi akorát tak škodí jenže já bych chtěla co nejdříve na IVF, bojím se aby mi nenašli to co sestře a nevzali dělohu to by byl můj konec
. Přečetla jsem asi milion příspěvků mám dilema kam jít a co úbec dělat. Doktor čeká na zázrak nebo nevím
@Hvězdička01 Ahoj, já mám také neprůchozí vejcovod a k tomu jen jeden vaječník, druhý mi sebrali cca pře 10-ti lety. Že mám neprůchodný vejcovod jsem zjistila až když mě gynekolog poslal do CARu, taky tam mám nějakou tekutinu. Doktorka v CARu mi řekla, že kdybychom měli více času (za měsíc mi bude 40 a chci aspoň jeden pokus stihnout na pojišťovnu), tak mě pošle na laparo a nechá ten vejcovod odstranit, ale takhle, že zkusíme ICSI a když se nezadaří půjdu na laparo pak. Tekutina ve vejcovodu prý nemusí dělat uplně dobře zavedenému embryu, ale tím tě rozhodně nechci strašit. Jsme na to stejně a přesto jdu na IVF, a doufám, že to dobře dopadne.
Já taky půjdu je mi sice 25, ale už nechci čekat aspon jedno mimi
, ještě jsem přemýšlela o minimálce, nepřemýšlelas o ní taky?
@mowenza: A do kterého CAru jste šli vidím, že jsi taky z Prahy.
@Hvězdička01 ne, nepřemýšlela, s doktorkou jsme se rovnou domluvily, že půjdu na to, z čeho může být nejpravděpodobnější úspěch ![]()
Tam chtěj asi pálku co? Takže budeš mít Babišovo ditě jak se ted říká ![]()
@Hvězdička01 Já ani nevim, jestli pálku, za Menopur na 8 dní jsem doplácela 5750,– vyšetření průchodnosti vejcovodů 1500,– a genetické krevní testy 800,– zatím, pak budu platit ještě zamražení (když bude co) 3000,– a 7000,– za ICSI. Ale myslim, že ty ceny jsou snad všude stejné, ne?
Babišovo dítě? To je dobrý, to slyším poprvé. Já jsem z generace Husákových dětí, tak budu mít Babišovo, jedno lepší než druhý
![]()