Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Seline za 3 mesice by me ale léky mely vyléčit a půjdeme na dalsi IVF. Budou me tehotenstvi sledovat a budu brát dalsi léky, ale pry mame velkou šanci. Jak se citis? Je něco nového, za chvili je čtvrtek a těším se na dobre zprávy.
@Andy1980
Ty jo, to je neskutečné co všechno braní mít miminko
A jak pak se to da léčit? Nebo jake jsou další postupy? Tak že ted je IVF u vás asi zbytečné podstupovat? Tak aspoň už se konecně ví, kde je problém…Já to včera dostala, tak že Já už si ten testik ani nestihla udělat
![]()
@Seline léčí se to kortikoidy na 3 mesice. Ja beru Medrol. Takže jen zobu léky a pak se udělá kontrolní odběr a jdeme do IVF asi tedy během zari. To je mi moc líto ta MS, člověka to úplne rozloží, obrovske zklamaní. Nam ale v CAR vždy říkali, ze se podari každé 3- ti IVF, ze je to proste sance na dite a nikoliv jistota. Tak dej 3 mesice odpočinek a pak půjdeme v zari spolu?? Nebo budete mit jeste nějaká dalsi vyšetření? ![]()
@Andy1980 Ahojky, a jak se na to vlastně přišlo na to, že je třeba udělat takové vyšetření? Tak pěkně papkej, ať jsi do toho září fit
Už jsem si to oplakala a je lépe. Přitel mi teď hodně pomáhá, abych na to nemyslela, jenže jdeš jen do obchodu a vedle tebe v řadě stojí těhule
.Ve čtvrtek asi stejne musím na tu krev, to zase bude
vždy u odběru kolabuji, tak se mi tam nechce, navíc když vím, že už je po všem
Ano vím pan dr. říka, že 9 z 10 žen do toho 4 pokusu otěhotní
, tak snad má pravdu a nám všem co po miminku tolik toužíme se zadaří
Ano to bychom mohli v září do toho znovu vlítnout
Nevím, zda mě čekají vyšetření asi to budeme konzultovat s dr.co a jak dál, ale letos určíte chceme zkusit ještě aspoň jeden pokus kdyby to šlo
Přeji krásný sluníčkový den ![]()
@Seline tak u nas vyšlo 1 IVF, narodila se mi dcerka po bezproblémovem tehotenstvi. Kdyz mela dcera 2 roky, tak jsme šli do dalšího IVF - biochemicke tehu. 3 IVF- biochemicke tehu. Přešli jsme do státního CAR kde nam dělali znovu různé testy a kromě chlamidii na nic nepřišli, 4 IVF- biochemicke tehu. Manžel ma spatne spermio a tak nam jedna sestra v CAR poradila kontakt na centrum Mediol, kde léčit neplodnost muzu. Porad jsme si mysleli, ze to je nekvalitou od partnera. No a pan doktor opět udělal kolečko vyšetření i me, znovu Chlamidie, streptokok - mesic léčba a pak nas poslal do Prahy do Podoli na imunologii, pry je to to posledni co jeste nemáme. A ejhle, problém nalezen. Vybudovala jsem si imunitu proti embryu a to v období kdyz uz jsem jedno dite mela, take imunita zabijí sperma
@Seline vždy mi zmizí pul zprávy, nevím proc. Chtela jsem ti napsat, ze i kdyz mám uz jedno dite, tak mi je take strašně, kdyz vidím těhotnou. Proste se to ve me vse sevre a jsem na mekko. Hodne mi ale pomáhá cvičeni, chodím do sauny a občas nejaké vylety, nebo krátké dovolene, Takže se různé zaměstnávám a uz se těším na krasne leto. Vám přišli na nějaký problém?
@Andy1980 Ahoj holky. Omlouvám se, že se do toho pletu, ale tvůj příběh mě zaujal. Prosím tě - je to vůbec možné? Pokud tomu správně rozumím, tak máš ale IVF u pojišťovny vyčerpaný né? A Chlamidie? Vždyť to je pohlavní nemoc - to to kruci neumí vyléčit pořádně?
@Mikina33 ano, uz mám vyčerpané všechny pokusy, takže ted uz vše platíme sami. Ale našetřili jsme a jdeme do toho. Ty Chlamidie jsme meli v krvi, manžel i snad na plicích, porad kašlal a ted uz je to konecne v pořádku. Jsou to mrsky a jsou různé druhy. V CAR nam říkali, ze to ma strašně moc lidi, hodne krát nejsou zadne příznaky, ale způsobují i neplodnost. Nevím, nijak se nad tim nepozastavovali.
@Andy1980 no tak to příjde tak na 60.000,– né?
Ty chlamidie jsou hrozný mrchy. Řekla bych, že toto je fakt průšvih. Přesně jak píšeš, mohou způsobit i trvalou neplodost.
@Mikina33 tak nějak ve státním CAR. Mám jeste nejaké léky na stimulaci, tak možna o něco méně. Takže místo luxus dovolene půjdeme na IVF. A jak si na to ty?
@Andy1980 tak to máš asi dobrýho chlapa. Ten můj by řval, že už jsme do toho narvali dost (odhaduju). Mě čeká premiéra. Čekám na MS (víkend) a pak začnu 2.DC stimulovat Gonalem. U nás je problém v partnerovi. Máme domluvené ICSI.
@Mikina33 tak ono to neni o penězích. Nejsme zadní boháči, ale oba dva mame slušnou praci a tak si na to vydelame. Ja byla na mateřské jen 5 měsíců a tak nestaráme. Chceme mit dalsi dite a kdyz vidíme naši 3 letou dceru, jak je proste zlata a milujeme ji, tak proste toužíme po dalším. Hodne energie a malo nervu do tvé 1. Stimulace!!
@Andy1980
Tak veliké štěstí, že se zadařil aspoň jeden brouček.
To my nemáme žádné dítě o to více si myslím, že to máme o něco těžší ten neúspěch
Ty jo ty chlamidie, to je opravdu hnus měla to známa usazene na plicích a ani vlastně nevěděla, kde k tomu přišla, prý se to přenáší i vzduchem
Taky se snažím zaměstnat jen jak to jde
Procházky, úklid, kamarádky, rodina, příroda, moji Chlupáčci
Tabletky zaberou, a pak už hurá do dalšího pokusu, když už se ví co byl problém početí, tak si myslím, Já že je Velká šance úspěchu
Já nevím, zda budu podstupovat nějaka další vyšetření
, když si ted dáváme aspoň přes to léto pauzu.
@Andy1980 je dobre, ze to zkousite.. Penize budou, my nebudeme.. Je to moc dobra investice
drzim palecky ![]()