Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@baru-ska tak to už je krásná čárka já sem jen tři dny ještě musím počkat aspoň dva
@Livedka píše:
@Ardilera
Ahoj, ty jo zarazila mě tvoje dávka gonalujá mám taky 29 let amh mnohem nižší než ty jen 0.4 a měla jsem bemfolu 300j a při druhém puregon 250j na léky taky reaguji dobře 13 vajicek, někde jsem četla že podle studií se nedoporučuje dávat víc jak 225j protože z tebe pry více vajíček stejně nedostanou a navíc maximální dávka hormonů snižuje kvalitu vajíček… U nízkého amh hodně doktorů naopak doporučuje minimalku… Každopádně přeji ať vám to vyjde
@Livedka já jsem právě naopak četla, že minimálka se doporučuje pouze pro PCOS nebo když v předchozích ivf cyklech byla vysoká reakce na hormony a OHSS. A naopak není doporučená pro nižší hladiny AMH (nižší počet folikulů), vyšší FSH a ani pro ženy 35+ nebo s nadváhou. Já podle HP prý hůře reaguji na stimulaci (tuším, že se to pozná podle FSH a LH), takže zvolili vyšší dávky. Při minulém ivf jsem měla taky 450 gonalu a z 12 folikulů bylo 6 zralých vajíček a právě říkali, že to zvolili dobře, že reaguji hezky, proto teď píchám znovu 450 gonalu, zítra jdu na utz tak uvidím, jak jsem na tom tentokrát (pravou stranu cítím už od prvního dne stimulace, tak doufám, že jich tam bude plno, minule jsem to cítila až ke konci). Teď mám doporučený pít fertipronu, kvůli myo-inositolu na kvalitu vajíček, ale u nás většina embryek zanikla kvůli špatnému spermiogramu.
@baru-ska já zkusila test ted no a k mému překvapení tam mini duch je budu testovat az v patek ted me to uklidnilo tak pockam do patku ![]()
Je tam opravdu lidí duch ale jde vidět pokud ho uvidíte i vy bude to parada
@Alexkisss aha, bohužel nic nevidím, ale emimino hrozně fotky zkresluje. Za pár dní už bude vidět lépe.
@BrnackaM jo všimla sem si u me to jde vidět krásné na telefonu ale po vložení sem nic tak uvidíme v ten patek
@Alexkisss ty to určitě vidíš nejlíp. to je důležitý. a zítra už to bude vidět i tady..
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.