Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobre rano, dneska jsem se vzbudila s pocitem jako bych mela dostat MS. Tlak v podbrisku - takovy ten na stranach vajecniku. A celkove i ta nalada
ja jen doufam, ze kdyz dneska nacinam 7. Den po transferu (3 denni embryo) ze je to normalni a ze by to mohlo znamenat, ze se mi embryo drzi a pouze se zahnizduje. Je mi od rana trochu na zvraceni, ale to se mi stava i kdyz mam dostat MS. Takze nevim. Ma nekdo podobnou zkusenost? ![]()
@PetiLove Jo, me takhle bolelo bricho prvnich par tydnu a dopadlo to dobre.
@PetiLove hale to je úplně normální je to hormonama. Mě třeba začali nevolnosti taky takhle brzy a mám je to teď a to jsem dnes 8+0. Pichani v podbrisku, pnutí, nevolnosti to vše je úplně normální. Neřeš spoustu léku a z toho ti taky muže být nevolno. ![]()
@imm píše: Více
Ahoj, s otázkou na zkušenosti se sanakinem se k tobě přidávám, já na něj jdu v pondělí a transfer bude ve středu, taky nativ
jinak mi vždy doktorka řekla, že jim špinění nevadí, mívám to, když se mi tam furt šťouraj, ale týden v kuse se mi nestalo, tak se poptej, ale určitě to bude ok. A držím moc palce ať se konečně zadaří ![]()
@Anonymní teď jsem v Clayo, na ten 4. pokus už jsem si fakt důkladně vybírala a i když je to tu fakt tak 2× dražší než v předchozích centrech, jsem strašně ráda že jsme tady
Myslím že i @Lucinta potvrdí, viď Luci? Jarošová je skvělá ![]()
@PetiLove jo, pořád něco, i teď mě různě bolí a píchá v břiše.. Přijde mi že fakt u tohoto je všechno normální
Držím palce ![]()
@Anonymní píše: Více
Ahojky, ano ano, jak píše @Lucii_V chodím také do Clayo a dr. Jarošová je skvělá a přátelská, ale to je tam opravdu každý, od recepčních, sestřiček, přes lékaře a embryoložky, až po majitele Hlinkovi, kteří se k Vám budou chovat jako k rodinnému příteli a ne jako k další platící položce ❤️.
Já sama teď podstupuji poslední 4.IVF, v pátek kontrola a v pondělí Opu. I přes minulý nezdar, bychom rozhodně přístupem a atmosférou neměnili… Skutečně si zde zakládají na rodinném a laskavém přístupu a to je v celém procesu za mě to úplně klíčové a nejdůležitější… Když se na klinice cítíme dobře, jde pak vše zvládnout mnohem lépe.
Po minulém nezdaru si nás hned zavolal na konzultaci i pan majitel, Dr. Hlinka i paní doktorka Jarošová a hledali jsme společně, jak to udělat lépe a jaké mouchy bychom ještě mohli eventuálně zkusit vychytat a prostě nemáme tam s manželem pocit, že bychom jim byli jedno a že je člověk na všechno sám…
Doufáme s paní doktorkou ve šťastný konec/začatek 🙏🏼 🍀 ❤️.
A Tobě také přeji mnoho štěstí, ať se rozhodneš jakkoliv…
Jinak finančně je to naprosto srovnatelné s PFC…
@PetiLove píše: Více
Naprosto chápu a rozumím, že v tom období čekání a nadějí dokáže každá nejistota a obavy pěkně potrápit a znejistit…
Pokud si dobře pamatuji, tak jsi měla čerstvý transfer: ET, nebo Ket? U Et je to celkem běžné, protože je přeci jen všechno po stimulaci a Opu bolavé a oteklé, vaječníky byly zvětšené, rostlo tam hned několik folikulů, takže je ještě dost možné, že týden po Opu je vše zvětšené a může to tlačit, bolet a ano, můžou být i pocity jako na MS, navíc je to umocněné léky, které užíváš…
Bežně bývají vaječníky oteklé a zvětšené třeba i 2 cykly, je to vidět i na kontrole utz v centru…
Je dobré se ke všemu tolik neupínat, protože to samozřejmě může být jak tím viz výše, tak i přes léky přicházející MS příznaky, po stimulaci a Opu může přijít dříve, protože není žluté tělísko jako v přirozeném cyklu… ALE stejně tak to mohou být první příznaky těhotenství.
Mám naprosto stejnou zkušenost již xkrát, ať už to vyšlo, nebo ne, je prostě všelijaké píchání, dloubání a tlaky naprosto v pořádku.
To zda to je tak, nebo tak Ti řekne jedině test, ať už z moči, nebo krve… Dnes jsi 10. den po oplodnění, týden po transferu, to už by klidně mohla být slabá čárka na 10kovem a citlivém testu, která by všechny spekulace mohla potvrdit, nebo vyvrátit…
Držím Ti palce, ale jak to tu zpětně pročítám, tak možná, že se pletu, ale mám pocit, že se zbytečně pozoruješ a stresuješ…
Vim, že je těžké si připustit, že to není ve Tvých silách a nelze to ovlivnit, ale je to už tak dávno rozhodnuto, ať se budeš, nebo nebudeš stresovat a hledat každičký “příznak” a píchnutí. Věř mi, po 10 letech snahy o dítě, vím dobře, co a proč Ti píšu a že v rámci zachování psychického zdraví, je dobré si hlavu zaměstnat a tolik se nesledovat… Dělej co máš ráda, pokud to není maraton a skok padákem. Udělej si to čekání příjemnější, čímkoliv Ti je mile…
Prospěje to Tobě a eventuálně i miminku. Držím Ti palce 🙏🏼 🍀 ❤️.
Příspěvek upraven 01.10.25 v 13:11
@Lucinta To je úžasný že si vás zavolal i Hlinka, fakt jsme si asi nemohli vybrat líp, jak říkáš ![]()
Mocmoc držím palečky ať Ti to tentokrát dobře dopadne!
![]()
@Mardzitka Ahoj, jé tak alespoň někdo tu je, kdo taky zkusí Sanakin. Kam na něj jdeš? Já byla v Podolí, i když jinak chodím do centra jinam. Říkali mi, že to aplikovali zatím jen párkrát a že z toho mají zatím dvě těhotné právě po více neúspěšných transferech. Co jsem koukala, tak v zahraničí to docela frčí, říkají tomu „PRP therapy“.
Teď mi volali výsledky a progesteronu mám prý dost, hodnotu mi neřekli. Na špinění prý před transferem můžou píchnout nějaký estrogen, kdyby byla nižší sliznice. Ale upřímně nevím, jestli to pak ještě něco ovlivní.
Uvidím zítra. Tobě moc držím pěsti příští týden!
@Lucinta dekuji ti za strasne krasnou zpravu, ano mas pravdu jsem po ET. Vlastne me udejsi pusobeni si popsala dokonale. Zkusim se zklidnit, i kdyz je to tezke, vsechny to tu znate. Je moc fajn, ze v tom neni clovek sam. Ze je nas tu na to vice. ![]()
Dekuji moc za tvuj cas, ktery jsi venovala napsanim zpravy. Ten test nakonec asi vyzkousim, jeste vsak si rikam, ze pockam do vikendu. ![]()
10 let je skutecne dlouha doba, takze uz o tom neco vis. Je pravda ze jsme kazdy jiny a nekdo to muze mit bez priznaku, jiny ma zase uplne jiny prubeh. Mozna tady obcas hledam, takove to ujisteni, ze to dopadne dobre, i kdyz to mi nikdo nezaruci. ![]()
Jeste jednou moc dekuji asi mi ta tvoje zprava - a to bez humoru - otevrela oci. ![]()
@Lucii_V
Mockrát Ti děkuji, Luci, jsi zlatá
.
Musím přiznat, že včera jsi mi určitě vlila do žil velkou dávku pozitivní energie a náboje, přeci jen, už jsem to začínala vzdávat a říkat si, že je to prostě už tím věkem a že už se upnu na něco jiného… Než se trápit.
Přišla mi úžasná pracovní nabídka na místo, kam jsem si moc přála nastoupit, když jsem měnila obor a než jsem začala přemýšlet úplně jinak… finančně velmi hezké a vyřešilo by se i to, že nemám školku pro holčičku, protože bych ji mohla mít s sebou (firemní školka
). Tak mám zítra pohovor, spíše formalita, protože po tel. mi sama ředitelka oznámila, že by mě nejraději přijala hned po tel
.
Tak mi můj manžel říkal, že absolutně nepochybuje, že to teď vyjde, když bych mohla mít práci, o které jsem si snila 5 let zpět a ještě nemusela řešit školku pro malou…
No uvidíme, ale jak se říká, často “to” přijde, až když to člověk už nečeká… tak kéž by 🙏🏼 ❤️ 🍀.
Jsem ráda, že jsi nám sem nasdilela svůj příběh a moc držím palce, aby bylo vše i nadále v pořádku a hlavně samé štěstí a zdraví Tobě i miminku
🍀 ❤️.
@Lucinta píše: Více
S tou prací to třeba dopadne i tak. Kamarádku takhle přijímali už těhotnou (byla teprve na začátku), prostě o ni měli enormní zájem, nabídli jí super peníze a podmínky. Je teda fakt, že pár hodin týdně dělala hned od přechodu z MD na rodičák a jak dítě rostlo, tak postupně navyšovala. Od 2 bylo dítě 2 dopoledne v týdnu v DS a ona pracovala. Má neomezené HO když potřebuje a vesměs jí vychází vstříc.
Teď už dítě začíná první třídu a ona je stále u toho stejného zaměstnavatele, jen na vyšší pozici než kde začínala.
Takže kdo ví, třeba se na tebe konečně usměje štěstí a budeš mít jak vysněnou práci, tak miminko
![]()
@PetiLove
Nemáš vůbec za co, když cítím, že to někdo potřebuje, rada mu “pomohu, poradím a věnuji čas”, ono se nám to tu krásně potom vzájemnou podporou vrací zpět
.
Takže mile ráda
.
Nejvíc, co teď můžeš udělat a zároveň rozhodně to nejtěžší, já vím… je si dopřát pro sebe i pro miminko klid a pohodu 🙏🏼, vše je jak má být
.
Věřím, že je miminko na cestě k Tobě, jako ke každé z nás, a možná už se dokonce zabydluje v peřince, co jsi mu chystala…
A Ty by sis také raději vybrala pokojíček, kde je milo, vlídně, pokoj a klid, než pokojíček, kde by číhalo nebezpečí na každém rohu a bylo to tam stísněné a jakoby křečovité… Na tohle se vždy snažím myslet já sama a myslím si, že mi to mnohokrát už pomohlo se nezbláznit.
Ja jsem měla ohromné štěstí, po 8 letech jsem se dočkala krásné a zdravé holčičky, už měla 3 roky a stále se pokoušíme doufat, že se dočká sourozence, moc by si ho přála a zasloužila, ale poslední 2 roky je to stále ta stejná obehraná písnička a stejný refrén, vždy to vypadalo nadějně, ale bohužel…
Tak uvidíme jak to bude tentokrát, mě čeká v pátek kontrola a v pondělí odběr vajíček, a zřejmě tedy ve čtvrtek, nebo pátek transfer…
Tak nezbývá než zkusit opět věřit a doufat, že ta naše písnička dostane jinou melodii i refrén 🙏🏼 ❤️ 🍀.
Moc Ti držím palce, jsme tu pro Tebe
.
@imm píše: Více
To je super, že si mužeš zajít na nějakou metodu na jinou kliniku než svojí, to mě vůbec nenapadlo. A děkuju ti za info, že se po něm daří i „nezdařilkám“, to přesně potřebuju slyšet
Chodím do cube a i ho tam dělají, tak sem na to zvědavá.
Já sem nějak sjížděla weby klinik a na clayu sem právě narazila na sanakin, tak sem si řikala, že se na to při další konzultaci u své doktorky zeptám, i když sem to na webu cube nenašla…no a když sem přišla tak mi to hned navrhla sama od sebe, jen tomu právě řiká PRP ![]()
A brali ti hodně krve nebo jen klasicky jednu zkumavku? Jen ať vim, jak moc mám před tim pít ![]()
Nedoporučuje se na sliznici červený víno?
Neboj, určitě si to ještě zkontrolují před transferem, ale jestli bereš progesteron tak i sliznice bude krásná ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.