Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ballukas no jako nevim jak bych ti poradila, ale všude čtu aspon 30, ze ma byt… a co si dat aspon 1-1-1 400mg?
Ahoj holky,
tak mam dnes po další kontrole. Dle UZ 10+1, prý je to malý ďábel, když začal dělat UZ tak sebou mimčo šilo prý, pak se uklidnilo, asi ho doktor naštval 🤣 přikládám fotku, má 3 cm.
Dnes jsem psala do ProfiG2 na ten screening, tak uvidíme, zítra jdu na krev, příští týden si jdu vyzvednout průkazku.
Jinak nevolnosti stále mám, je to lepší ale. Mam tedy dole 3,5 kg za září. Ted jsem obě pondělí zvracela ráno, pak uz ne. Přijde mi, ze je to jen, když brzy vstávám do práce, tak uvidime. Už aby to odeznělo a ja mohla sežrat všechno co vidim 🤣
Jak se daří vám? Musim pročíst zase zpětně příspěvky, dva dny tu nejsem a mám co dohánět 🤣
@Trello jee to je krásný moc gratuluju. S téma nevolnostma sem na tom dost podobně ale doktor to přikládá i k lekum ze až je začneme vysazovat tak by mohlo být lip tak si ještě pockam ![]()
@PetiLove já vždycky po stimulaci mívám trochu křeče v levým stehnu. Nebolí to a je to jen když v klidu ležím ale tohle si prostě spojuju s hormonama. Je to divný ale už jsem si zvykla ![]()
@Jane486 to planuju, ale nevim jestli to bude stačit. Prijde mi ze je to promarneny už předem ![]()
@ballukas Při přirozeném početí dosahuje progesteron maximální hladiny zhruba 5-7 dní po ovulaci, přičemž jeho hodnoty se v tomto období pohybují od 10 do 50 ng/ml v prvním trimestru těhotenství a postupně rostou na 50–280 ng/ml ve třetím trimestru.
Pak jsme se zeptala chatu GPT a těch 19 je prý v normě.
Je mi jasny, že bys ho chtela co nejvyšší, ale dali ti léky + se zvýší údajně po ovulaci, jak píšou. Takže ja bych to nebrala tak negativně ![]()
@eM00 děkuji, ale 19 je hodnota nmol/l. Jsem dnes 5 dní po ovulaci a hodnotu mám v těch uvedených jednotkách ng/ml kolem 6. Takže to není ani to minimum co píše chatgpt.
@ballukas Aha, promin.
Takže 5. den po ovulaci (= v polovině luteální fáze):
Progesteron by měl začít stoupat a dosáhnout vrcholu zhruba kolem 7. dne po ovulaci (tam se často dělají testy na „luteální fázi“).
Optimální hodnota bývá kolem 30–60 nmol/l a víc, ale jako spodní hranice se často uvádí už 16 nmol/l.
👉 Tvoje 19 nmol/l je tedy technicky v normě, ale spíš na spodní hranici.
Tim pádem bych si na ten test zašla znovu za pár dni, abych viděla zda to roste, pokud ne volala bych do kliniky s vysledkama.
Ptž je jasný, že chces aby to vyšlo a nebylo to jen mrhání všeho zbytečně ![]()
Abych byla upřímná, už je to fakt dlouho co jsem to cele podstupovala a ve všem jsme plně věřila lékařům, takže jsem ani žádné hodnoty nezkoumala. A možná to pro mě bylo lepší, než tenhle stres, ptž ten dělá taky své. ![]()
Držím pěsti aby to dobře dopadlo a ty ses bála zbytečně ![]()
@eM00 píše: Více
Já jsem tu od ledna 2025 a aktuálně ve 23. týdnu. Držím všem palce. ![]()
@Lucii_V píše: Více
To mam prave podobne me to take poboliva pouze v klidu. ![]()
@Srabek píše: Více
To jsem taky tady cetla ze jsi psala, to jsou vazne veci.
Takové zahady co to nase telo dokaze udelat kdyz je plne hormonu. ![]()
@Lucii_V píše: Více
Luci, to je krásná a velice povzbuzující zpráva pro nás maminky, co se narodily trochu dříve
… Potichoučku gratuluji a přeji hlavně kopu zdraví a štěstí Tobě i miminku 🙏🏼 ❤️ 🍀.
@Srabek je fakt, že mi to dnes taky říkal, že to bude i léky 🤔 no mela bych je brát už jen 14 dnu, do 12. týdne. Tak jsem zvědavá, nejvíc se těším až se zbavím těch čípků, to je za mě fakt otravný 🤣
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.