Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Jane486
Devcatko ja je teprve mit budu. 8.10. Jdu na ultrazvuk. A tyden pred transferem se dava prvni davka. Pak tusim tyden po transferu a potom po pozitivnim testu pripadne.
@Jane486 píše: Více
Od imunologa jsem měla v doporučení 7-10 dní před ket, týden po ket a pak týden po pozitivním testu.
Držím palce, aby ti výsledky vyšetření přišly co nejdříve a mohla jsi na tranfer už v tomto cyklu 😊 a hlavně, aby byl úspěšný 🍀
@ballukas píše: Více
U nás v centru chtějí ať je nad 35. Na tvém místě bych hned po otevření zavolala do centra a zeptala se jestli bude stačit, když navýšíš progesteron v den tranferu, a případně pokud ne, tak aby nezačli rozmražovat embryo, na to bych i upozornila sestřičku/recepční, že je to potřeba vyřešit hned, aby se dalo kdyžtak včas vědět do laboratoře, ale myslím, že navýšení dávky bude stačit a pokud ti progesteron navýší a tranfer provedou, trvala bych na kontrolním odběru. Případně šla zase jako samoplátce.
@eM00 píše: Více
Tvá hladina tsh je v normě, nejčastěji uváděné rozmezí normy je 0.4-4. Někdo uvádí dokonce 0.2. U ivf se většinou požaduje pod 2.5 což splňuješ. Nižší hladinu jsem měla také, myslím i 0.15 a lékařka v centru mi řekla, že nižší jim nevadí, že hlavní je, že není vyšší, tedy nad těch 2.5. Hlavně v těhotenství pak většinou tsh stoupá a dávky léků se navyšují.
Jinak endokrinolog, když mi upravuje dávku, tak říká kontrolní odběr nejdříve za 2m, že dřív to nemá cenu, tak s tím kontrolním odběrem před ketem nevím.
@Jane486 píše: Více🦋
@Jane486 píše: Více🦋
Ahoj holcicky, prosim vas. Vychazi mi od sesteho dne po transferu duch, ktery sili. Ovitrell to neni, ten jsem testoval uz ctvrty den.Ted k veci.Mam strasne, ale strasne nafoukle bolave bricho.Jsem clovek co ma spise ploche bricho, ale co se deje ted? Vypadam jak ve druhem, tretim mesici.Muze to byt z leku? Beru estroferm, agolutin a amelgen. Cetla jsem, ze agolutim na takove vedlejsi ucinky, ale zajima me, zda jste to nektera mela taky? Je to opravdu neprijemne, nekdy mam az vodovy prujem ![]()
@Klaudie181 hale já to mám vždy po estrofemu břicho jako balon a teď 7+6 vypadam jak jiný holky v 5 měsíci. Na průjem teda netrpim spíše na zacpu ale to zas má každý jinak
@Srabek ahoj,dekuji za odpoved.Ja jsem tyden po transferu.Me napadlo jestli to nedela ten amelgen, prptoze ho mam mit rano a vecer, ten rano zavadim rektalne aby hned nevytekla. A prave mam chvili prujem a pak mi prijde, ze je tam zacpa, takze si rikam, ze prijem bude z toho? Ale spis me desi to obri bricho.Kdyz jdu rychle, tak s doslapem na zen citim boles v tom brise.Tak doufam, ze to nebude hyperstimulak, trosku se toho bojim
@Klaudie181 Ahojky taky mam nafoukle bricho hlavne po Gynprodyl 1–1–2 jako na wc se mi chce, ale “vytlacit” to jde vazne ztuha. Vubec nevim co se muze ted na to uzivat, sbych neuskodila pripadne embryjku. Stalo se mi to taky az po embryo transferu. Doufam, ze to vsechno s tim souvisi.
@Klaudie181 no jako ten průjem by k tomu možná mohl být k tomu zavádění. Pokud se bojis hyperstymulaku tak zájed do caru nebo ke svy gyn ať té pro jistotu zkontrolujou. Je pravda ze po et jsem měla taky brutální průjem a hodně bolavé břicho a do dnes lituji ze sem radej nesla k doktoru. Protože teď zpětné si uvědomuji ze to byli fakt velký bolesti a ze možná proto to nevyšlo
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.