Já bych / My bychom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
FloraBolger
7.8.11 22:47
locika píše:
Pavli :lol: Fakt jsem jediná matka Lucka co znáš jo? :-)
Ale jo sakriš, jsme už fakt trošku mimo téma…Sandři promiň :huban:

JJ, čestné skautské…jsi jediná a jedinečná (kterou znám osobně) 8-)
A už mlčím, ať neprzníme diskuzi :wink:

• Citovat
  • Upravit
20656
7.8.11 22:48
locika píše:
Pavli :lol: Fakt jsem jediná matka Lucka co znáš jo? :-)
Ale jo sakriš, jsme už fakt trošku mimo téma…Sandři promiň :huban:

loci v pohodě - co jsem chtěla, to jsem se dozvěděla a totiž, že asi fakt jsem na to až moc citlivá ;)

jinak ty jsi teprve druhá maminka tvého jména, kterou znám a obecně v mým okolí je šíleně málo tvých jmenovkyň :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
7.8.11 22:50

Taky přidám „krajové“
Já nerozdýchám pražské „přiject“ a Pražáci zase mají problém s moravským „běž na bok“ (btw…nemělo by to být napsané dohromady :think: :nevim: ). Tak holt nechodím na bok, ale na stranu 8-o :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
20656
7.8.11 22:58
Palina.zl píše:
Taky přidám „krajové“
Já nerozdýchám pražské „přiject“ a Pražáci zase mají problém s moravským „běž na bok“ (btw…nemělo by to být napsané dohromady :think: :nevim: ). Tak holt nechodím na bok, ale na stranu 8-o :lol: :lol:

tak já ani jako rodilá pražanda bych tohle z pusy nevypustila :lol: je to stejný zvěrstvo jako „moct“ :wink: to říká moje kamarádka ze severu: „Nebudu tam moct přijet“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
7.8.11 23:01

Tak budem vidět se u nás používá spíš ve srandě, i když už se to zajelo a někdy to ujede i ve „vážném“ rozhovoru… :-D

Moct se u nás používá běžně (opět by to nekorespondovalo s nářečím)

Holky, tak to mě těší, ta má jedinečnost :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
7.8.11 23:02

Tak mně tahá uši, když Moraváci řeknou, že vystudovali „výšku“…pro nás pražáky je „normální“ „vejška“ :mrgreen:
přiject neříkám, ale moct jo… :oops:, jak to říkáte vy hovorově? budu moci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
7.8.11 23:03

Souhlasím ale, že - moct - napsané vypadá fakt příšerně, ale, když se to řekne, tak to nezní tak „špatně“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
7.8.11 23:03
sandrik píše:
Palina.zl píše:
Taky přidám „krajové“
Já nerozdýchám pražské „přiject“ a Pražáci zase mají problém s moravským „běž na bok“ (btw…nemělo by to být napsané dohromady :think: :nevim: ). Tak holt nechodím na bok, ale na stranu 8-o :lol: :lol:
tak já ani jako rodilá pražanda bych tohle z pusy nevypustila :lol: je to stejný zvěrstvo jako „moct“ :wink: to říká moje kamarádka ze severu: „Nebudu tam moct přijet“

Já už vysledovala, že ne každý rodilý Pražák to používá (přítel naštěstí ne :lol: ).
Jo a „moct“ - to je na Moravě běžné, já to používám (takže myslím, že to je „moravské“…ale na druhou stranu - já mám mluvu hrozně zdegenerovanou - podle neznalých moraváků moravák nejsem a dle čecháčků nepatřím ani mezi ně 8-o :roll: )

• Citovat
  • Upravit
FloraBolger
7.8.11 23:08
Petorka píše:
Tak mně tahá uši, když Moraváci řeknou, že vystudovali „výšku“…pro nás pražáky je „normální“ „vejška“ :mrgreen:
přiject neříkám, ale moct jo… :oops:, jak to říkáte vy hovorově? budu moci?

Mně tak dřív rvalo uši české „zdrávka“ (myslím škola) vs. moravské „zdravka“.
A je toho určitě víc :wink: . Stačí, když vidím ex-manžela (Zlíňák), jak roste z toho, jak mluví Maty. 2 roky v pražské školce udělaly své :lol:

• Citovat
  • Upravit
20656
7.8.11 23:11
Petorka píše:
říkám: budu moc :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
7.8.11 23:13

A co misečka (jako malá miska)? To je slovo, ze kterého jsem vždycky rostla… :mrgreen:
Náš táta je zase tak posedlý spisovnou češtinou, že by se podle něj daly psát diktáty na 1 s hvězdičkou :mrgreen: , myslím, že je to nejspisovnější člověk, kterého jsem kdy slyšela mluvit… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
7.8.11 23:14
Petorka píše:

Hovorově právě říkáme moct…asi jsem to špatně napsala…myslela jsem právě, že „moci“ by nekorespondovalo s nářečím… (jestli teda tvoje poznámka patřila mně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
7.8.11 23:14
sandrik píše:
Petorka píše:
říkám: budu moc :nevim:

A když to takhle čteš, tak to zní taky divně ne? :mrgreen:
Stejně ta čeština je krásná no řekněte, takových tvarů, co se dá vymyslet a některé jsou krásné :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
7.8.11 23:15
locika píše:
Petorka píše:
Hovorově právě říkáme moct…asi jsem to špatně napsala…myslela jsem právě, že „moci“ by nekorespondovalo s nářečím… (jestli teda tvoje poznámka patřila mně)

Ne ne, nikoho konkrétně jsem nemyslela, jen mě zajímalo, jak to říkají jiní, kterým se „moct“ nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
7.8.11 23:15

Petorko, tak s mističkou bys na Valašsku nepochodila, zásadně misečka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie