Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,mám dotaz.Nevíte někdo na kolik by nás přišel dovoz kočáru z USA?Našla jsem na netu sourozenecký Phil and Teds za 700 dolarů novej.Tady stojí 20000 se všema serepetičkama se dostaneme i na 28000
a to se nám fakt dávat nechce.Jo a ještě jak dlouho to tak trvá,než to přijde?Děkuji za pomoc a vaše názory,jestli do toho jít nebo ne?I vím,že se dá samo koupit použitej tady,ale ten co chceme,jsem nikde neviděla.Dělají víc druhů a většinou co vidím,tak je to ten aušus takovej
![]()
Ty ceny poštovného jsou děsivý plus počítej, že zaplatíš DPH i clo z ceny kočárku včetně poštovného! Třeba za cca 10 kilový balík je poštovné okolo 120 dolarů či tak nějak. Ale otázka je, jestli ten kočár nebude tak obrovský balík, že to budeš muset poslat nějakou kurýrní službou a ty jsi hodně drahé.
Mrkni na stránky americké pošty usps.com a pak si najdi nějaké firmy, co dovážení z USA jako je Shippito a podobně, ty tam mají ceny jiných dopravců než je pošta.
I když by jsi měla zaplatit poštu, dph a clo, tak ti to výjde o hodně levněji než tady.
Děkuji.To jsem chtěla slyšet
.A nevíš Sumayo jak dlouho to sem může putovat???
Tak do 14ti dnů to budeš mít určitě. Třeba to sem dorazí za 7 dní, ale v Praze to pak může trčet i týden.
Když v dubnu zavedli clo a daň, tak mi to v Praze zdržela Česká pošta 3 týdny! Fakt jsem na ně byla naštvana a volala do Prahy, kde to je, protože jsem si v Americe u USPS zaplatila Express a 1 třídu a mělo to být do týdne v ČR a u mě.
Ale už nabrali víc lidí a už v tom nemají u České pošty takový zmatek, ajko v tom dubnu, takže by to mělo už fungovat normálně. ![]()
Jinak můj balík měl hodnotu 2.000,– Byl poslán jako dárek a poštový jsem platila 50 USD (to byl ten příplatek za express a pojištění atd.). Jinak minule bez express a pojištění mi to stálo 28 USD. Balík vážil asi 3.4-4 kila. Daň jsem platila 12,– Kč a clo vůbec. Ale je lepší si ten balík pojistit, to už je v ceně toho dražšího poštovnýho.
Ještě dodám, co se mi stalo. Čekala jsem na balík, nikdo nezvonil, byla jsem i na poště. Pak mi píše kamarád z USA, že se mu balík vrátil. Já byla naštvaná, protože 30 USD v háji. Stěžovala jsem si na České poště, proč mi aspoň nedali výzvu a že nikdo nezvonil a já čekala na balík jak idiot. CHtěla jsem proplatit poštovný, ale bez úspěchu. Oni mi normálně řekli, a teď dobře posloouchejte…že si to mám vyřídit s amer. poštou USPS!! A já říkám a proč, když vaše doručovatelka mi vůbec nedala vědět, že balík je už v ČR?!! Jo, a ještě ten balík tu byl vedený jako psaní! Tak jsem se jich normálně zeptala jakou inteligenci mají pracovníci pošty, když mi 4 kilový a půl metrový balík zapíšou jako psaní!
Ale tohle se jen stává zřídka, kdy doručovatelka je líná vypsat oznámení. ![]()
Sumaya píše:
Ale tohle se jen stává zřídka, kdy doručovatelka je líná vypsat oznámení.
Bohužel se to zřídka nestává. Omlouvám se, že píšu mimo mísu, ale stalo se to už tolika lidem v rodině a nebo co jsem slyšela… A jednou dokonce mě. Čekala jsem jako debil na balík z aukra, i jsem si stěžovala tý paní, že mě řekla, že mi to dojde do té a té doby a já to potřebovala jako dárek! No a přišlo mi až třetí upozornění, že mám balík na poště. Přitom první a druhý jsem nedostala!!!
Veverysek píše:Sumaya píše:Bohužel se to zřídka nestává. Omlouvám se, že píšu mimo mísu, ale stalo se to už tolika lidem v rodině a nebo co jsem slyšela… A jednou dokonce mě. Čekala jsem jako debil na balík z aukra, i jsem si stěžovala tý paní, že mě řekla, že mi to dojde do té a té doby a já to potřebovala jako dárek! No a přišlo mi až třetí upozornění, že mám balík na poště. Přitom první a druhý jsem nedostala!!!
Ale tohle se jen stává zřídka, kdy doručovatelka je líná vypsat oznámení.
Já jsem právě nedostala žádný upozornění. Šla jsem si stěžovat vedoucí pošty a pak psala dopis i ředitelovy JMK. Ten se mi omluvil a napsal, že si na to budou dávat pozor.
ALe já už ČP ani nepoužívám. Od té doby, co zvýšili ceny, je asi výhodnější posílat přes PPL, DHL nebo EMS…že?
Sumaya píše:Veverysek píše:Sumaya píše:Bohužel se to zřídka nestává. Omlouvám se, že píšu mimo mísu, ale stalo se to už tolika lidem v rodině a nebo co jsem slyšela… A jednou dokonce mě. Čekala jsem jako debil na balík z aukra, i jsem si stěžovala tý paní, že mě řekla, že mi to dojde do té a té doby a já to potřebovala jako dárek! No a přišlo mi až třetí upozornění, že mám balík na poště. Přitom první a druhý jsem nedostala!!!
Ale tohle se jen stává zřídka, kdy doručovatelka je líná vypsat oznámení.Já jsem právě nedostala žádný upozornění. Šla jsem si stěžovat vedoucí pošty a pak psala dopis i ředitelovy JMK. Ten se mi omluvil a napsal, že si na to budou dávat pozor.
ALe já už ČP ani nepoužívám. Od té doby, co zvýšili ceny, je asi výhodnější posílat přes PPL, DHL nebo EMS…že?
Lepší, rychlejší. Přes poštu fakt už nic… Doporučuju UPS. V práci pracuju s kurýry a v PPL se nám každý měsíc ztratí okolo 5ti notebooků. Co jsme měli UPS, tak se to stalo jednou do roka.
No ja bydlim v USA. Baliky se ztraci, posta trva posledni dobou snad sto let a je to drahy jak potvora. Taky tady vsechno ma jenom 1 rocni zaruku a v pripade jakychkoli problemu to musis vyridit s tim obchodem, ve kterem jsi to tady koupila. Nedejboze abys to musela poslat zpet a hned budes platit dvoje postovny. Nema to cenu - teda spon v pripade kocarku.
V první řadě záleží na tom, jestli prodejce zasílá do ČR. Pokud ano, cenu poštovného bude mít na webu nebo ji bude schopen sdělit na vyžádání. Obecně je obvykle zaslání přímo prodejcem nejlevnější varianta. Pokud do ČR nezasílá, bude buďto potřeba pověřit vlastní přepravní firmu (pokud bude prodejce souhlasit) a nebo použít službu tzv. virtuální schránky - zboží se nechá zaslat na adresu US společnosti a ta zajistí přeposlání. Ceny za tuto službu se na webu dají zjistit.
Po příchodu do ČR bude účtováno 20% DPH a 2,7% clo - obě částky se počítají z hodnoty zboží+přepravného (poštovného).
Doba přepravy je hodně individuální a závisí na zvoleném přepravci a typu přepravy. Expres přeprava s kurýrní službou trvá 2-3 dny, standardní pošta obvykle 2-3 týdny, ale výjimkou nejsou ani 2 měsíce. Další zdržení nastává u zásilek přepravovaných klasickou poštou na české straně u vyclívací pošty, která poměrně výrazně nestíhá a zásilku s klidem ohlásí třeba 1 měsíc po příchodu do ČR ![]()
Ahoj
poradte co mam delat…
potrebuju z usa objednat pristroj a voni napsaly ze do cr to neposilaji…
![]()
Využít služby asistovaného nákupu. Nabízí to třeba http://cz.shipito.com/, ale na internetu najdeš i jiné služby. Sice to stojí něco navíc, ale je to cesta, jak to dostat do ČR.