Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
jabarka: jojo, už sem si to dohledala…
jako to byste a bysme-přiznávám chybu a nepřesnost.
no rozumněl/rozuměl to je vlastně ten samej případ, jako u toho vzpomínání ![]()
Veverysek píše:
http://www.foxter.cz/…kg-za-1690kcHanácký cukr moučka a mletý cukr…
Taky jsem to nikdy předtím neslyšela.
Jé, no konečně si nepřipadám jako exot, když je to i na letáku.
Kdopak ho asi psal.
![]()
Nelisa píše:Četla jsi její dotaz? Denodenně opravuje dceru, opravuje manžela a matku, no já nevím, ale na to by se jistě našla diagnóza…monikalysa píše:On to někdo hrotí?Palina.zl píše:Ne, na zakladatelku, jako hrotit něco tak směšnéhomonikalysa píše:To bylo na mě?
No tvoje starosti![]()
![]()
![]()
![]()
Řekla bych, že ty jsi první.
jinak jabarko: jo, taky o tom přemýšlím, že „my plzeňané jsme asi jedni z nejméně spisovných čechů“…i tahle věta mi nějak nejde přes pysky
![]()
a to používám i horší tvary, třeba „vocamcaď“, jakože když se tě někdo zeptá odkud jdeš? no něco jako odtamtud…nebo když chceš vědět datum, tak se zeptáš „kolipakátýho je?“ ![]()
jinak jsem v běžném hovoru samé -ej (velkej) a sme (my sme šli)…
monikalysa píše:Nelisa píše:Četla jsi její dotaz? Denodenně opravuje dceru, opravuje manžela a matku, no já nevím, ale na to by se jistě našla diagnóza…monikalysa píše:On to někdo hrotí?Palina.zl píše:Ne, na zakladatelku, jako hrotit něco tak směšnéhomonikalysa píše:To bylo na mě?
No tvoje starosti![]()
![]()
![]()
![]()
Myslím, že každý ma nějakou tu „úchylku“ (a nemusí se týkat jen mluveného slova)
. Kdyby můj přítel použil 10× denně výraz Čechy místo Česko, tak ho opravuju taky. Naštěstí to tak často nedělá
. Přesto jsem přesvědčená, že jsem bez dg. psychického onemocnění
![]()
Jak to je s těmi čechami a českem? Nějak se v tom motám. O co vlastně jde? ![]()
Hanule píše:Česká republika (=jednoslovný výraz Česko) se skládá z Čech a z Moravy. Použít výraz „Čechy“ a mít na mysli celou Českou republiku je špatně
Jak to je s těmi čechami a českem? Nějak se v tom motám. O co vlastně jde?
Tak jsem dočetla a opět se bavila
Mletý cukr používám teda běžně ![]()
Tip/typ, mi/my, mě/mně nebo holt/hold - z toho teda taky rostu ![]()
Mar__tanka1983 píše:
jinak jabarko: jo, taky o tom přemýšlím, že „my plzeňané jsme asi jedni z nejméně spisovných čechů“…i tahle věta mi nějak nejde přes pysky![]()
![]()
a to používám i horší tvary, třeba „vocamcaď“, jakože když se tě někdo zeptá odkud jdeš? no něco jako odtamtud…nebo když chceš vědět datum, tak se zeptáš „kolipakátýho je?“
taky Plzeň? no výborně
a je pravda, že „kolipakátýho“ je dost zvláštní, ale už to používam taky, je to chytlavý
no a vocamcaď pocamcaď
![]()
monikalysa píše:Nelisa píše:Četla jsi její dotaz? Denodenně opravuje dceru, opravuje manžela a matku, no já nevím, ale na to by se jistě našla diagnóza…monikalysa píše:On to někdo hrotí?Palina.zl píše:Ne, na zakladatelku, jako hrotit něco tak směšnéhomonikalysa píše:To bylo na mě?
No tvoje starosti![]()
![]()
![]()
![]()
No vidíš, už zase to hrotíš. ![]()
Nelisa píše:monikalysa píše:No vidíš, už zase to hrotíš.Nelisa píše:Četla jsi její dotaz? Denodenně opravuje dceru, opravuje manžela a matku, no já nevím, ale na to by se jistě našla diagnóza…monikalysa píše:On to někdo hrotí?Palina.zl píše:Ne, na zakladatelku, jako hrotit něco tak směšnéhomonikalysa píše:To bylo na mě?
No tvoje starosti![]()
![]()
![]()
![]()
Mi si zase vždy opravujeme žička a lžička, kakao a kakavo (bez toho aby to řekli správně prostě kakao nedostanou, neb kakavo nevedem), a tak podobně, taky to hrotíme? ![]()
Mar__tanka1983 píše:
jinak jabarko: jo, taky o tom přemýšlím, že „my plzeňané jsme asi jedni z nejméně spisovných čechů“…i tahle věta mi nějak nejde přes pysky![]()
![]()
a to používám i horší tvary, třeba „vocamcaď“, jakože když se tě někdo zeptá odkud jdeš? no něco jako odtamtud…nebo když chceš vědět datum, tak se zeptáš „kolipakátýho je?“
Jsem si zkoušena polohlasně vyslovit „kolipakátýho“ 3× za sebou a jazyk mám zamotaný
To už spíš vyslovím Popokatepetl ![]()
Hanule píše:
Mi si zase vždy opravujeme žička a lžička, kakao a kakavo (bez toho aby to řekli správně prostě kakao nedostanou, neb kakavo nevedem), a tak podobně, taky to hrotíme?
Jasně a asi je na to i diagnoza
Ne sory, mě to nedalo, podle mýho to nehrotí ani zakladatelka, pro každýho je důležitý něco jinýho ![]()
janine24 píše:ZelvaVeruna píše:Počkej, ale čtvrtka másla je dvojnásobek osminky ne? U nás je čtvrtka 250g a osminka 125
Ja jsem ze severnich Cech a momentalne ziju asi 13 let v PrazeU nas zadny takovy slova nemame
![]()
![]()
Coz me mrzi, ale zase muj tata je Brnak a manzel z Otrokovic, takze si toho stejne uzivam dost![]()
Nejlepsi jsou vecne hadky s tatou ve stylu:Vykres x Ctvrtka
a podobne, ale na tohle uz tady diskuze byla
Ctvrtka masla x osminka masla
rohliky x kulaty rohliky x housky
sodovka x sifon
No u nas na severu byla vzdy ctvrtka masla takovej ten pidi kousek masla (takze pro tatu osminka) a to normalni maslo 250 gr. bylo proste cely maslo
![]()