Já bych / My bychom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31281
8.8.11 14:55

jabarka: jojo, už sem si to dohledala… :wink: jako to byste a bysme-přiznávám chybu a nepřesnost.
no rozumněl/rozuměl to je vlastně ten samej případ, jako u toho vzpomínání :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
8.8.11 15:10
Veverysek píše:
http://www.foxter.cz/…kg-za-1690kc :nevim: Hanácký cukr moučka a mletý cukr… :-) Taky jsem to nikdy předtím neslyšela.

Jé, no konečně si nepřipadám jako exot, když je to i na letáku. :mrgreen: Kdopak ho asi psal. :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
8.8.11 15:18
Nelisa píše:
monikalysa píše:
Palina.zl píše:
monikalysa píše:
No tvoje starosti 8-o 8-o 8-o
To bylo na mě?
Ne, na zakladatelku, jako hrotit něco tak směšného :think:
On to někdo hrotí? :lol: :lol: :lol: Řekla bych, že ty jsi první. :wink:
Četla jsi její dotaz? Denodenně opravuje dceru, opravuje manžela a matku, no já nevím, ale na to by se jistě našla diagnóza…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
8.8.11 15:22

jinak jabarko: jo, taky o tom přemýšlím, že „my plzeňané jsme asi jedni z nejméně spisovných čechů“…i tahle věta mi nějak nejde přes pysky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
a to používám i horší tvary, třeba „vocamcaď“, jakože když se tě někdo zeptá odkud jdeš? no něco jako odtamtud…nebo když chceš vědět datum, tak se zeptáš „kolipakátýho je?“ :mrgreen:
jinak jsem v běžném hovoru samé -ej (velkej) a sme (my sme šli)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
8.8.11 16:12
monikalysa píše:
Nelisa píše:
monikalysa píše:
Palina.zl píše:
monikalysa píše:
To bylo na mě?
Četla jsi její dotaz? Denodenně opravuje dceru, opravuje manžela a matku, no já nevím, ale na to by se jistě našla diagnóza…

Myslím, že každý ma nějakou tu „úchylku“ (a nemusí se týkat jen mluveného slova) :wink: . Kdyby můj přítel použil 10× denně výraz Čechy místo Česko, tak ho opravuju taky. Naštěstí to tak často nedělá :lol: . Přesto jsem přesvědčená, že jsem bez dg. psychického onemocnění :oops: :lol:

• Citovat
  • Upravit
16291
8.8.11 16:15

Jak to je s těmi čechami a českem? Nějak se v tom motám. O co vlastně jde? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
8.8.11 16:45
Hanule píše:
Jak to je s těmi čechami a českem? Nějak se v tom motám. O co vlastně jde? :lol:
Česká republika (=jednoslovný výraz Česko) se skládá z Čech a z Moravy. Použít výraz „Čechy“ a mít na mysli celou Českou republiku je špatně :wink:
PS: Takhle špatně se to používá častěji v Čechách než na Moravě. A Moraváky to naopak víc vytáčí :oops:
  • Citovat
  • Upravit
15887
8.8.11 17:05

Tak jsem dočetla a opět se bavila :-D Mletý cukr používám teda běžně :mrgreen:

Tip/typ, mi/my, mě/mně nebo holt/hold - z toho teda taky rostu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15532
8.8.11 17:31
Mar__tanka1983 píše:
jinak jabarko: jo, taky o tom přemýšlím, že „my plzeňané jsme asi jedni z nejméně spisovných čechů“…i tahle věta mi nějak nejde přes pysky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
a to používám i horší tvary, třeba „vocamcaď“, jakože když se tě někdo zeptá odkud jdeš? no něco jako odtamtud…nebo když chceš vědět datum, tak se zeptáš „kolipakátýho je?“ :mrgreen:
jinak jsem v běžném hovoru samé -ej (velkej) a sme (my sme šli)…

taky Plzeň? no výborně :palec: a je pravda, že „kolipakátýho“ je dost zvláštní, ale už to používam taky, je to chytlavý :lol: :lol: no a vocamcaď pocamcaď :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
8.8.11 18:40
monikalysa píše:
Nelisa píše:
monikalysa píše:
Palina.zl píše:
monikalysa píše:
To bylo na mě?

No vidíš, už zase to hrotíš. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
8.8.11 18:42
Nelisa píše:
monikalysa píše:
Nelisa píše:
monikalysa píše:
Palina.zl píše:
monikalysa píše:
To bylo na mě?
No vidíš, už zase to hrotíš. :pankac:
:potlesk: :lol:
  • Citovat
  • Upravit
16291
8.8.11 19:23

Mi si zase vždy opravujeme žička a lžička, kakao a kakavo (bez toho aby to řekli správně prostě kakao nedostanou, neb kakavo nevedem), a tak podobně, taky to hrotíme? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
8.8.11 19:54
Mar__tanka1983 píše:
jinak jsem v běžném hovoru samé -ej (velkej) a sme (my sme šli)…

Jsem si zkoušena polohlasně vyslovit „kolipakátýho“ 3× za sebou a jazyk mám zamotaný :jazyk: To už spíš vyslovím Popokatepetl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
8.8.11 21:11
Hanule píše:
Mi si zase vždy opravujeme žička a lžička, kakao a kakavo (bez toho aby to řekli správně prostě kakao nedostanou, neb kakavo nevedem), a tak podobně, taky to hrotíme? :nevim:

Jasně a asi je na to i diagnoza :mrgreen: Ne sory, mě to nedalo, podle mýho to nehrotí ani zakladatelka, pro každýho je důležitý něco jinýho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
8.8.11 22:39
janine24 píše:
ZelvaVeruna píše:
Ja jsem ze severnich Cech a momentalne ziju asi 13 let v Praze :lol: U nas zadny takovy slova nemame :lol: :lol: :lol:
Coz me mrzi, ale zase muj tata je Brnak a manzel z Otrokovic, takze si toho stejne uzivam dost :lol: :lol:
Nejlepsi jsou vecne hadky s tatou ve stylu:

Vykres x Ctvrtka
Ctvrtka masla x osminka masla
rohliky x kulaty rohliky x housky
sodovka x sifon

a podobne, ale na tohle uz tady diskuze byla :lol:
Počkej, ale čtvrtka másla je dvojnásobek osminky ne? U nás je čtvrtka 250g a osminka 125 :think:

No u nas na severu byla vzdy ctvrtka masla takovej ten pidi kousek masla (takze pro tatu osminka) a to normalni maslo 250 gr. bylo proste cely maslo :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová