Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Palina.zl píše:
Nemyslím, že by to zakladatelka nějak hrotila…a třeba pro mě je to zajímavější diskuze než milionkrát se opakující „Můžu být těhotná“ nebo teď tak oblíbené diskuze od nováčků na rádoby zajímavá témata. Ale proti gustu…
.
Já se tu třeba pobavila - až jsem včera zapomněla jít včas spát
monikalysa píše:Palina.zl píše:Ne, na zakladatelku, jako hrotit něco tak směšnéhomonikalysa píše:To bylo na mě?
No tvoje starosti![]()
![]()
On to někdo hrotí?
Řekla bych, že ty jsi první. ![]()
Sandriku, a co jestli projde návrh odborníka z ústavu jazyka českého, že „bysme“ bude pravopisně spisovné, nikoli pouze pravopisně hovorový tvar ![]()
„Bysme“ v hovorové češtině mi nevadí, ale vždycky si zlomim oko, když čtu například patvary „by jsme“ místo „bysme“ nebo záměnu u slov „my/mi“ ![]()
Palina.zl píše:
Kdysi jsem se tu v diskuzi dočetla, že v Čechách je problém pochopit slovní spojení „mletý cukr“ - ale nevím, já ho kupuju v supermarketu
Jo, to byla super diskuze, už ani nevím, kolik měla stran, tam se zapojilo strašně moc lidí.
Nelisa píše:Palina.zl píše:Jo, to byla super diskuze, už ani nevím, kolik měla stran, tam se zapojilo strašně moc lidí.
Kdysi jsem se tu v diskuzi dočetla, že v Čechách je problém pochopit slovní spojení „mletý cukr“ - ale nevím, já ho kupuju v supermarketu
Taky nevím co je mletý cukr
U nás mají cukr krystal a cukr moučka a cukr krupice, mletý ne
Když je v bábovce psaný mletý cukr, tak to bereme mlýnkem na mák.
Hanule píše:Nelisa píše:Taky nevím co je mletý cukrPalina.zl píše:Tak u nás pečeme zásadně z mletého cukru, do cukřenky dávám taky mletý, jen v obchodě ho kamuflují pod podivný název cukr moučka.
Kdysi jsem se tu v diskuzi dočetla, že v Čechách je problém pochopit slovní spojení „mletý cukr“ - ale nevím, já ho kupuju v supermarketu![]()
Moučku nemáme, máme jen mouku. Hladkou a tak.
Zato misečku tu máme, to zas jo.
Jo, to byla super diskuze, už ani nevím, kolik měla stran, tam se zapojilo strašně moc lidí.U nás mají cukr krystal a cukr moučka a cukr krupice, mletý ne
Když je v bábovce psaný mletý cukr, tak to bereme mlýnkem na mák.
Já to našla ![]()
U nás ani moje babička nevěděla, co je to mletý cukr. Dokonce ani sousedi, a ti pečou dost ![]()
Jinak se dobrovolně přiznám k tomu, že jsem odjakživa měla tendence používat my by jsme, neb bychom mi přišlo jako nesmyslné slovo, které jsem si právě vymyslela.
Já jsem asi z jiné planety, ale mletý cukr slyším prvně tady od vás… ![]()
Jojo, taky jsem z jiny planety, „mlety cukr“ neznam
Max ze bych hodila kostky cukru do takoveho toho mlynku na kavu, jake meli za komancu v kazde samosce za pokladnou
![]()
Ja jsem ze severnich Cech a momentalne ziju asi 13 let v Praze
U nas zadny takovy slova nemame
![]()
Coz me mrzi, ale zase muj tata je Brnak a manzel z Otrokovic, takze si toho stejne uzivam dost
![]()
Nejlepsi jsou vecne hadky s tatou ve stylu:
Vykres x Ctvrtka
Ctvrtka masla x osminka masla
rohliky x kulaty rohliky x housky
sodovka x sifon
a podobne, ale na tohle uz tady diskuze byla ![]()
Výkres x čtvrtka jsem zažila poprvé vloni, ve školce, že po nás chtějí 10 výkresů… Jsem nechápala o co jde, k čemu jim budou pomalované papíry ![]()
Na tema sodovka je dobré se bavit s Ostravaky, neb pak se člověk dozví, že i CocaCola je sodovka, slazená ![]()
Nelisa píše:monikalysa píše:On to někdo hrotí?Palina.zl píše:Ne, na zakladatelku, jako hrotit něco tak směšnéhomonikalysa píše:To bylo na mě?
No tvoje starosti![]()
![]()
![]()
![]()
Řekla bych, že ty jsi první.
k tomu není co dodat ![]()
Nemyslím, že by to zakladatelka nějak hrotila…a třeba pro mě je to zajímavější diskuze než milionkrát se opakující „Můžu být těhotná“ nebo teď tak oblíbené diskuze od nováčků na rádoby zajímavá témata
. Ale proti gustu…
.
Já se tu třeba pobavila - až jsem včera zapomněla jít včas spát