Já bych / My bychom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
FloraBolger
8.8.11 10:25

Nemyslím, že by to zakladatelka nějak hrotila…a třeba pro mě je to zajímavější diskuze než milionkrát se opakující „Můžu být těhotná“ nebo teď tak oblíbené diskuze od nováčků na rádoby zajímavá témata :nevim: . Ale proti gustu… :wink: .
Já se tu třeba pobavila - až jsem včera zapomněla jít včas spát :lol:

• Citovat
  • Upravit
2787
8.8.11 10:59
Palina.zl píše:
Nemyslím, že by to zakladatelka nějak hrotila…a třeba pro mě je to zajímavější diskuze než milionkrát se opakující „Můžu být těhotná“ nebo teď tak oblíbené diskuze od nováčků na rádoby zajímavá témata :nevim: . Ale proti gustu… :wink: .
Já se tu třeba pobavila - až jsem včera zapomněla jít včas spát :lol:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
8.8.11 11:09
monikalysa píše:
Palina.zl píše:
monikalysa píše:
No tvoje starosti 8-o 8-o 8-o
To bylo na mě?
Ne, na zakladatelku, jako hrotit něco tak směšného :think:

On to někdo hrotí? :lol: :lol: :lol: Řekla bych, že ty jsi první. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
8.8.11 11:11

Sandriku, a co jestli projde návrh odborníka z ústavu jazyka českého, že „bysme“ bude pravopisně spisovné, nikoli pouze pravopisně hovorový tvar :mrgreen:

„Bysme“ v hovorové češtině mi nevadí, ale vždycky si zlomim oko, když čtu například patvary „by jsme“ místo „bysme“ nebo záměnu u slov „my/mi“ :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
8.8.11 11:11
Palina.zl píše:
Kdysi jsem se tu v diskuzi dočetla, že v Čechách je problém pochopit slovní spojení „mletý cukr“ - ale nevím, já ho kupuju v supermarketu :lol:

Jo, to byla super diskuze, už ani nevím, kolik měla stran, tam se zapojilo strašně moc lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
8.8.11 12:55
Nelisa píše:
Palina.zl píše:
Kdysi jsem se tu v diskuzi dočetla, že v Čechách je problém pochopit slovní spojení „mletý cukr“ - ale nevím, já ho kupuju v supermarketu :lol:
Jo, to byla super diskuze, už ani nevím, kolik měla stran, tam se zapojilo strašně moc lidí.

Taky nevím co je mletý cukr :lol: U nás mají cukr krystal a cukr moučka a cukr krupice, mletý ne :) Když je v bábovce psaný mletý cukr, tak to bereme mlýnkem na mák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
8.8.11 13:04
Hanule píše:
Nelisa píše:
Palina.zl píše:
Tak u nás pečeme zásadně z mletého cukru, do cukřenky dávám taky mletý, jen v obchodě ho kamuflují pod podivný název cukr moučka. :wink: :mrgreen:
Moučku nemáme, máme jen mouku. Hladkou a tak. :-D
Zato misečku tu máme, to zas jo. :pankac:
Jo, to byla super diskuze, už ani nevím, kolik měla stran, tam se zapojilo strašně moc lidí.
Taky nevím co je mletý cukr :lol: U nás mají cukr krystal a cukr moučka a cukr krupice, mletý ne :) Když je v bábovce psaný mletý cukr, tak to bereme mlýnkem na mák.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
8.8.11 13:19

Jéje, kam jsem to vepsala :oops: , doprostřed citace. :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
8.8.11 13:34

Já to našla :lol:

U nás ani moje babička nevěděla, co je to mletý cukr. Dokonce ani sousedi, a ti pečou dost :lol:

Jinak se dobrovolně přiznám k tomu, že jsem odjakživa měla tendence používat my by jsme, neb bychom mi přišlo jako nesmyslné slovo, které jsem si právě vymyslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
8.8.11 13:39

Já jsem asi z jiné planety, ale mletý cukr slyším prvně tady od vás… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
8.8.11 13:44

Jojo, taky jsem z jiny planety, „mlety cukr“ neznam :mrgreen: :mrgreen: Max ze bych hodila kostky cukru do takoveho toho mlynku na kavu, jake meli za komancu v kazde samosce za pokladnou :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
8.8.11 13:48

Holky a z kama vy jste? :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
8.8.11 13:51

Ja jsem ze severnich Cech a momentalne ziju asi 13 let v Praze :lol: U nas zadny takovy slova nemame :lol: :lol: :lol:
Coz me mrzi, ale zase muj tata je Brnak a manzel z Otrokovic, takze si toho stejne uzivam dost :lol: :lol:
Nejlepsi jsou vecne hadky s tatou ve stylu:

Vykres x Ctvrtka
Ctvrtka masla x osminka masla
rohliky x kulaty rohliky x housky
sodovka x sifon

a podobne, ale na tohle uz tady diskuze byla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
8.8.11 13:56

Výkres x čtvrtka jsem zažila poprvé vloni, ve školce, že po nás chtějí 10 výkresů… Jsem nechápala o co jde, k čemu jim budou pomalované papíry :lol:

Na tema sodovka je dobré se bavit s Ostravaky, neb pak se člověk dozví, že i CocaCola je sodovka, slazená :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
8.8.11 13:58
Nelisa píše:
monikalysa píše:
Palina.zl píše:
monikalysa píše:
No tvoje starosti 8-o 8-o 8-o
To bylo na mě?
Ne, na zakladatelku, jako hrotit něco tak směšného :think: