Já bych / My bychom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
FloraBolger
7.8.11 23:47

Jo a občas taky říkám: Kecáš zmňaty…akorát přítel to občas opakuje a přetvořil mi to na zmněty. Zřejmě to čecháčkům zní líp :think: :lol:

• Citovat
  • Upravit
15887
7.8.11 23:48

Jo a chodíte na houby? Já totiž ne, u nás se chodí jedině na hřiby :lol: To mě tak napadlo, když jsem tu zahlédla nějakou diskuzi…a teď už opravdu jdu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
7.8.11 23:49

Jo tak -ová to je kapitola sama pro sebe, to je tak šílený!!! My koukáme na sport snad z 99%, hlavně manžel, tak to slyším pořád a fakt se mi to nelíbí :pocitac: Zuzana Kocúmová (nevím, jestli se nepíše Kocůmová) byla kvůli tomu i vyhozena z ČT, že to nechtěla říkat… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
ZelvaVeruna píše:
A co mi fakt nejvic vadi, jak pridavame k cizim jmenum koncovku -ova..
Sice se jako tvrdi, ze v cestine to mame, tak si je tam pridavame, ze je to cesky jazyk, sklonovani a tak, ale prece me taky v cizine nikdo tu koncovku nebere :roll:
Nejsem Veronika Novak, ale Veronika Novakova.. :wink:
Nejvic rostu na olympiade, kdyz komentatori rikaji treba „Cikinaova“ (skokanka do vody), z toho si porad s tatou delame srandu :mrgreen: :mrgreen:

Mluvíš mi z duše…tohle jsem uvést zapomněla. Taky z toho rostu :zed:

• Citovat
  • Upravit
642

Když jsem se seznámila s mým budoucím manželem, který bydlel jen 8 km ode mě, občas některým mým slovům nerozuměl. Co si vzpomínám třeba, když jsem mu řekla, ať jde „zabzdít“. :lol: (zatopit), „dýnko“ (prkýnko na krájení, jsem mu řekla, že prkýnko znám jenom to na záchodě :lol: ), „zababušit se“ (přikrýt do deky apod.) Určitě je toho ještě spousta. 8-) Moje oblíbené slovo jsou „zemiačiky“, které používala moje babička. Jinak jsem z Moravy a jsem učitelka českého jazyka, takže ke zkomoleným tvarům slov bychom, byste apod. se nebudu vyjadřovat, asi pochopíte, jaký k tomu mám postoj. :roll: 8-) Doma spisovně nemluvím, při psaní si ale dávám pozor. Deformace z povolání. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
7.8.11 23:50

Jo, zmňaty :pankac: :lol: A taky občas kupujeme nebo pečeme pagáče :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
7.8.11 23:51
locika píše:
Jo a chodíte na houby? Já totiž ne, u nás se chodí jedině na hřiby :lol: To mě tak napadlo, když jsem tu zahlédla nějakou diskuzi…a teď už opravdu jdu :-)

Stále bych chodila na hřiby (kdyby bylo kam) :lol:
Jinak dobrou :mavam: . Taky jsem se tu zasekla dýl, než jsem čekala…a to vstávám brzo do práce. Už se vidím, jak nadšeně skáču z postele :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
FloraBolger
7.8.11 23:53
locika píše:
Jo, zmňaty :pankac: :lol: A taky občas kupujeme nebo pečeme pagáče :lol:

Pagáče už jdou mimo mě. Zato nakupuju housky (z toho slova jsem „rostla“ v dětství) :lol:

• Citovat
  • Upravit
FloraBolger
7.8.11 23:55

Kdysi jsem se tu v diskuzi dočetla, že v Čechách je problém pochopit slovní spojení „mletý cukr“ - ale nevím, já ho kupuju v supermarketu :lol:

• Citovat
  • Upravit
byron
7.8.11 23:58
Palina.zl píše:
Kdysi jsem se tu v diskuzi dočetla, že v Čechách je problém pochopit slovní spojení „mletý cukr“ - ale nevím, já ho kupuju v supermarketu :lol:

Cukr moučka?

• Citovat
  • Upravit
FloraBolger
8.8.11 00:00
byron píše:
Palina.zl píše:
Kdysi jsem se tu v diskuzi dočetla, že v Čechách je problém pochopit slovní spojení „mletý cukr“ - ale nevím, já ho kupuju v supermarketu :lol:
Cukr moučka?
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
17013
8.8.11 08:09

No tvoje starosti 8-o 8-o 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
8.8.11 09:29
monikalysa píše:

To bylo na mě?

• Citovat
  • Upravit
2787
8.8.11 09:51

Já myslím, že to bylo na zakladatelku… :nevim:
Jsem se tu včera tak odreagovávala, že jsem zapomněla kolik je hodin… :mrgreen:

Prosím, co je to kecáš zmňaty a pagáče jsou přesně co?
Díky za vysvětlení :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
8.8.11 10:14
Palina.zl píše:
monikalysa píše:
To bylo na mě?

Ne, na zakladatelku, jako hrotit něco tak směšného :think:

• načítám...