Nezvladatelná dcera 4 roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
AvadaKedavra
12.2.20 21:19

Hele, a co takhle hospitalizace na dětské psychiatrii? Dítě by ti alespoň pořádně diagnostikovali, případně i zamedikovali. Částečně mám představu o tom, jak to máte všichni náročné. Mám starší dítě s Aspergerem, které učím doma. Takto šíleně se ale nikdy nechovalo, řekla bych že na vině bude i nedůslednost a pozdní řešení problémů, který nevznikl ze dne na den.

• Citovat
  • Upravit
880
12.2.20 21:21

Mam to podobne se synem-dysfatik. oslov v okoli ranou peci. poradi.
o te neduslednosti rodicu…kdyz mate dite s PAS a reknete nelibi se ti jidlo, tak mej hlad…muze skoncit klidne v nemocnici na intravenozni vyzive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
12.2.20 21:23
@mofiz píše:
Hlavně by jsi se měla uklidnit ty sama. Řešíš to dost pozdě :roll: vypadá to na poruchu. Ta holka za to nemůže takže by bylo fajn k ni nějak přistupovat s citem.
Chápu, že to není jednoduché, ale těžko se to spustilo že dne na den. Ale mela jsi to řešit dávno, nemuselo to dojít tak daleko. Ona je nešťastná, vy jste nešťastní. Tak hodně trpělivosti a hlavně kvalitního psychologa.

Určitě není pozdě. Naopak dg o moc dříve stejně nikdo nedá, navíc se dost prolínají. A zrovna řeči typu, že je to jen nedůslednost rodičů, tomu také nepřidají. Výsledek je pouze ten, že rodiče se obviňují za něco, za co nemohou a nevyhledají odbornou pomoc, protože přece o žádnou dg nejde, je to jen jejich nedůslednost. :nevim: S tím neštěstím všech souhlasím, ale ono to opravdu vůbec není jednoduché.. a najít kvalitního dětského psychologa a psychiatra, to je jako hledat jehlu v kupce sena, protože i ti ne úplně „nej“, mají plno a prostě neberou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AvadaKedavra
12.2.20 21:25
@Micaella22 píše:
Ve 4 letech rozhodne neni pozde na diagnozu. Urcite se obednejte do ppp poradny. Stejne nez bude termin, je to na 3-6mesicu. Chlap idiot, misto toho aby uznal tvoji celodenni peci, ze jsi dobra jak to zvladas, tak rekne, ze toho ma dost a odejde? Do prde.le s nima taky. Ve skolce si ucitelky na nic nestezovaly, neupozornovaly?

Poradenské zařízení tohoto typu nemá právo vynášet žádné diagnózy. Dokonce ani Nautis nenese právní odpovědnost za nesprávně stanovenou diagnózu, a následně i špatnou léčbu. Měli by kontaktovat pedopsychiatra, případně dětského klinického psychologa. Zde je k tomuto tématu velice užitečný článek****
Edit adminem: smazán odkaz

• Citovat
  • Upravit
6429
12.2.20 21:26

Možná nějaké autistické rysy nebo prostě období vzdoru? Hlavně asi maminka na nervy. Jak to s ní vypadá ve školce? Nech si dát antidepresiva, ať to zvládáš líp. Ona z tebe cítí ten vztek a zklamání a chová se pak ještě hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3464
12.2.20 21:29
@Oplatečka píše:
Měli jsme to samé se synem. Nakonec jsme to zvládli a nyní je to normální předškolák, který už se nevzteká, když má své chvilky (logopedie, grafomotorika apod. co ho nebaví) tak max. kňourá) Kamarádka pedagožka říká že s jeho tehdejším chováním bych na něj dostala všechny diagnózy světa :D Moc mi pomohla přednáška a literatura Mgr. Haldy, uznávaný psycholog se zaměřením na děti do šesti let který tvrdí že 99,9 procent,,diagnóz" je pouze nedůslednost rodičů…Ruku na srdce, opravdu neustoupíte, ani ty ani manžel? Nikdy? 24h denně? To byl u nás základ. Dala jsem mu jasně najevo že jeho chováním ničeho nedocílí. Nelíbí se ti jídlo? Měj hlad, scéna u oblékání? Nazdar, jdu do práce, zavíráme za tebou. Scéna na hřišti? Odcházíme, hned. Rok to trvalo, celej rok. Žádný ústupek. Kompromis nula. Upravilo se to bez nálepky ADHD apod. Neříkám že je to nyní 100% vyrovnaný člověk ale je to o 100% lepší.

nemáš náhodou odkaz na zmíněnou přednášku? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.20 21:31

Holka drž se. Jako bych četla o dítěti své kamarádky. Je to pro tebe jako rodiče strašně frustrující. Snaž se eliminovat problematické situace. Chce jíst je suchý rohlík a vodu? Dobře, nic jiného jí nedávej. Chce chodit do školky jen v jednom oblečení? Proč ne. Nechce si mýt vlasy každý den? Stačí jednou týdně. Kamarádčino dítě bylo takové jako popisuješ. Dodnes nosí pouze jedny boty, výprava do školy zabere hodinu, má hysterické záchvaty kvůli drobnostem. Ale víš co, hodně se to zlepšilo. Do pohody se potřebuješ hodit hlavně ty. Držím palce. :kytka: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3543
12.2.20 21:32

@ixule ale já nepsala o neduslednosti. :roll:
Spíš o tom že jsou nešťastní všichni…nerekla jsem že měla kojence táhnout někam, ale pokud se mi něco nezdá, snažím se hledat pomoc, radu. Já bych se ptala pediatra, pokud by nebyla odezva čemu moc nevěřím při tomto popisu, zašla bych se poradit k psychologovi klidně já sama. A až podle rady bych se pidila dál.
Jak jsem psala držím palce, hlavně se uklidnit a najít řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
12.2.20 21:33
@ixule píše:
Ano, často je to nedůslednost rodičů, bohužel to pak odnášejí i ti, kteří ty dg opravdu mají, protože to prostě laik nemůže poznat. Mimochodem řešíme stejné a i přes hlad apod., tak ani po letech se nic nemění, pořád je problém. Navíc zakladatelka psala o špatné gramatice v řeči, to rozhodně nesouvisí s rodiči a opravdu je to jeden z hlavních příznaků těžké vady řeči, která opravdu není jen o klasickém naučení se R nebo Ř.

Nepochybuji to, to bych si jako laik nedovolila..Jen uvádím nás jako příklad, úplně stejné chování vč. toho že první rok do školky střídal tři trička, jednu dobu dvoje! ponožky, přechod na sezóní oblečení katastrofa..Učitelky ve školce si užily svoje ale snažily se mě podporovat :) např. jednoho dne se z ničeho nic oteplilo o deset stupňů ale on prostě v zimě nosil na tepláky kalhoty a tak létal po zahradě ve 20ti st. v teplákách a kalhotách, nepřesvědčily ho že je teplo. Tak jsem chtěla dát jen naději, že i z jasné diagnózy se tvrdým, přísným, důsledným režimem dá vychovat,,normální" dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3543
12.2.20 21:34
@Anonymní píše:
@mofiz my to řešili od roka a půl. Nikdo mě neposlouchal. Dostávala jsem rady, že mu mám dát na zadek a vymlátit to z něj. Logopedka mi řekla, že jdeme brzy, psycholožka taky. Poprvé se to začalo hýbat až ve 4 letech.

No vidíš… Je to vždy názor od názoru
Neřešila bych to s logopedkou na tohle je pediatr a psycholog klidne jak jsem psala pro mámu aby vše v povídala a pak se hnula dal. Tohle je strašně smutný, mlátit děti, myslím ta rada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
12.2.20 21:34

@mofiz jenže všude šílený čekačky. Dětská mne na 3leté prohlídce řekla že syn rozhodně není nemocný ale chce to přísnou výchovu a at přijdeme až bude spolupracovat :jazyk:. N psychiatrické vyšetření byla čekačka 10m :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
12.2.20 21:38
@roba18 píše:
nemáš náhodou odkaz na zmíněnou přednášku? díky

Byla jsem osobně, na YouTube se dá něco najít po zadání PhDr. Svoboda, Mgr. Halda, Mgr. Herman-tři bratři v triku..Kniha se jmenuje Brácho, jsi tam? Autor Herman, Halda.

Příspěvek upraven 12.02.20 v 21:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
12.2.20 21:38
@Micaella22 píše:
Ve 4 letech rozhodne neni pozde na diagnozu. Urcite se obednejte do ppp poradny. Stejne nez bude termin, je to na 3-6mesicu. Chlap idiot, misto toho aby uznal tvoji celodenni peci, ze jsi dobra jak to zvladas, tak rekne, ze toho ma dost a odejde? Do prde.le s nima taky. Ve skolce si ucitelky na nic nestezovaly, neupozornovaly?

PPP jsou většinou tak přetížené, že mají co dělat, aby pobraly předškoláky, natož čtyřleté dítě :nevim: Osobně bych hledala dětského psychologa, absolvovala pár sezení, ideálně zařídit, aby některý z „výstupů“ viděl na vlastní oči (popř. nepozorovaně natáčet). Ten už pak dá podněty na další vyšetření, nejspíše u dětského psychiatra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.20 21:42
@mofiz píše:
No vidíš… Je to vždy názor od názoru
Neřešila bych to s logopedkou na tohle je pediatr a psycholog klidne jak jsem psala pro mámu aby vše v povídala a pak se hnula dal. Tohle je strašně smutný, mlátit děti, myslím ta rada

On nemluvil, nerozuměl a spousta dalších problémů… Pediatr nás poslal na celé kolečko (logopedie, foniatrie, neurologie, psychologie - podezření na autismus). Neuroložka to bagatelizovala, že je kluk, že ho mám pořádně zmlátit a přejde ho to. Logopedka mi ve 3,5 letech (dřív ho nevzala) řekla, že jdeme brzy. Teprve ve 4,5 přišli na to, že nemohl pořádně vyslovovat, protože má úplně ochable mimické svaly.
Psycholožka řekla, že chápe, že je náročný, ale aspoň se nenudím a stejně to musíme zvládnout…
Než jsem našla ucházející odborníky, tak to trvalo dlouho.

• Citovat
  • Upravit
56326
12.2.20 21:44
@Markéta80 píše:
@mofiz jenže všude šílený čekačky. Dětská mne na 3leté prohlídce řekla že syn rozhodně není nemocný ale chce to přísnou výchovu a at přijdeme až bude spolupracovat :jazyk:. N psychiatrické vyšetření byla čekačka 10m:

My jsme čekali na screening na PAS také kolem 10 měsíců. TIpuju, že ve stejném městě jako ty :mrgreen: Pokud bychom chtěli přímo do APLA, bylo by to přes rok. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí