Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@brisco právě, změna stravy je většinou problém když tolik autistů jí jen suchou přílohu
My zkoušeli bez lepku půl roku a byl to boj. Efekt žádný a po půl roce popadnul rohlík a tak spokojený výraz už dlouho neměl ![]()
@Markéta80 já jsem si zase říkala, že teď někdy jsme určitě objednaní, šla jsem do šanonu a měli jsme tam být zrovna ten den
Stalo se mi to poprvé, ale jako nadšení nebyli, nedivím se. Ty čekačky jsou tam fakt dlouhé. Nechodíte náhodou do ordinace v ulici, která je pojmenovaná podle stromu? ![]()
Ty jo to je SILA, mit tohle doma, tak budto sedim za vrazdu sveho ditete, nebo se houpu na provazku.
Poradit nevim co, tohle presahuje veskere meze normalniho zlobeni. Radila bych natocit na mobil a ukazat psychologovi. Mozna by pomohla nejaka medikace?
@Moise my jezdíme do Rokycan
, miluje vlaky tak si cestu užívá a je spokojený ![]()
@Oplatečka píše:
Víkendový nácvik..Zajistím bezpečnost uvnitř, řeknu že odcházím do obchodu. Zavřu dveře, jsem za nimi tak dlouho jak je potřeba. Deset minut, dvacet, půl hodiny. Dítě se bude snažit dostat hystericky a zoufale ven. Vracím se k totálně vyčerpanému dítěti, ani si nevšimne že nenesu nákup. Jednou se obleče. Samo. Neříkám že to stačí jednou. Nám trvala celková,,náprava" asi rok.
Sousedi v baráku by na mě zavolali sociálku ![]()
@Markéta80 píše:
@brisco právě, změna stravy je většinou problém když tolik autistů jí jen suchou přílohuMy zkoušeli bez lepku půl roku a byl to boj. Efekt žádný a po půl roce popadnul rohlík a tak spokojený výraz už dlouho neměl
presne tak, absolutne nevim, do ceho bych musela doplnky stravy vpasovat. Ani u caje nikdy nevim, zda ho vypije. A nespolkne nic, co nezna. Nastesti skoro neni nemocny, leky si nevezme zadne.
@Anonymní píše:
presne tak, absolutne nevim, do ceho bych musela doplnky stravy vpasovat. Ani u caje nikdy nevim, zda ho vypije. A nespolkne nic, co nezna. Nastesti skoro neni nemocny, leky si nevezme zadne.
syn léky bere, ale nedostala bych do něj nic v tekuté formě. Pije jen čistou vodu, prášek mu dávám na lžičku s jogurtem. On naštěstí jí vše ale třeba namazaný rohlík ani náhodou
nejraději má omáčky s přílohou ![]()
@Oplatečka u nas staci s timto pohrozit. Treba dnes rano jsem chtela s dcerou ven na prochajdu, oblekani jako vzdy natahovani donekonecna. Nereaguje ani na x vyzvani, at da nohu, ze ji chci oblect puncovhace, jeste se tomu rehni a utika mi.
Dosly mi nervy, mrskla jsem poncochacema o zem a oznamila, ze jdu sama a zacala oblekat sebe a mimino. A klido bych sama sla (manzel mel dnes home office). Ojooooooooj, ten rev, behala za mnou, nosila puncochace a ze ji mam oblict. Nakonec mi oznamila, ze sama rozhodne nejdu a snazila se oblect sama. Tohle je jedine, co nam na nespolupraci zabira.
@Oplatečka píše:
Víkendový nácvik..Zajistím bezpečnost uvnitř, řeknu že odcházím do obchodu. Zavřu dveře, jsem za nimi tak dlouho jak je potřeba. Deset minut, dvacet, půl hodiny. Dítě se bude snažit dostat hystericky a zoufale ven. Vracím se k totálně vyčerpanému dítěti, ani si nevšimne že nenesu nákup. Jednou se obleče. Samo. Neříkám že to stačí jednou. Nám trvala celková,,náprava" asi rok.
A nebo jsou deti, kterym je uplne jedno, ze jste odesla z domu, otoci se a jdou si hrat do pokojicku
Muj syn, uz kdyz mel 2 roky, tak tuto vychovnou metodu strcil do kapsy
PS: to nemyslim zle, kazde dite je fakt jine ![]()
@Anonymní píše:
u nás třeba dítě nevezme rybí tuk v jakékoliv podobě… zjistí ho úplně všude, pozvracel by se z toho
@klenice píše:
A nebo jsou deti, kterym je uplne jedno, ze jste odesla z domu, otoci se a jdou si hrat do pokojickuMuj syn, uz kdyz mel 2 roky, tak tuto vychovnou metodu strcil do kapsy
PS: to nemyslim zle, kazde dite je fakt jine
jojo, tohle by udělalo i moje. A ještě nám zamávalo
![]()
Jak tu už padlo, holčička zřejmě nebo já si myslim bude autistka… maminky mi je velmi líto, je to strašně náročné, neumím si ani představit, čím prochází. Ale musíme zmínit i tu malou, ta to má tedy taky těžký, až bude maminka vědět diagnózu a hlavně jak k ní přistupovat, bude oboum lépe. Možná vám dají i medikaci, která situaci zlepší, aby byla úmosná. Držte se
A věřte bude lépe
@klenice Jojo, rika se, ze nikdy clovek nema vyhrozovat detem necim, co nehodla splnit. Ja kdybych svym rekla, ze jdu sama, tak mi jeste prinesou kabat a otevrou dvere
.
Jinak zakladatelko, nemela jsem doma zdaleka to, co ty, ale nejstarsi dcera byla taky hodne specificka. Malinovy jogurt se jedl ruzovou lzickou a jahodovy cervenou a beda, jak jsem to popletla, to je pak nejedlo nic a rvalo se dlouho. I malicka kapka vody na obleceni byla katastrofa. S dekou na jinem miste by mela taky problem. Mela jsem jeste brzy po ni syna a zasla, jak jednoduche muze byt mit dite. Se dcerou vsechno problem, vse vydrene, jeden ustupek a mohli jsme zacinat znovu. Rozdil byl ten, ze plynne mluvila uz okolo 18m, od 2r poslouchala fakt narocne knizky, takze nebyl problem s porozumenim, to nam bylo jasne. Dlouho mi trvalo, nez jsem pochopila, ze vyhybani se problemovym situacim a neduslednost jsou dve ruzne veci. U vas tech problemovych bodu je ale asi uz moc.. Drzim palce, at najde brzy odbornika, ktery vam co nejlepe poradi, jak dceru zvladnout k vseobecne spokojenosti.
U nas se to po 4. roce zacalo lamat a je z ni sikovna holka, druhacka se samymi jednickami. Ale ja tu sveho casu taky resila temat - sebeublizovala si, mela potize s vyprazdnovanim, kousala, kdyz jsme venovali pozornost nekomu jinemu nez ji… neposedela, dala se spatne zaujmout.
@Veveří píše:
Sousedi v baráku by na mě zavolali sociálku
Stejně řve i tak
Je pravda, že máme dům, takže tato starost se sousedy mi odpadla.