Nezvladatelná dcera 4 roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1850
14.2.20 08:33
@warita píše:
@Oplatečka u nas staci s timto pohrozit. Treba dnes rano jsem chtela s dcerou ven na prochajdu, oblekani jako vzdy natahovani donekonecna. Nereaguje ani na x vyzvani, at da nohu, ze ji chci oblect puncovhace, jeste se tomu rehni a utika mi.Dosly mi nervy, mrskla jsem poncochacema o zem a oznamila, ze jdu sama a zacala oblekat sebe a mimino. A klido bych sama sla (manzel mel dnes home office). Ojooooooooj, ten rev, behala za mnou, nosila puncochace a ze ji mam oblict. Nakonec mi oznamila, ze sama rozhodne nejdu a snazila se oblect sama. Tohle je jedine, co nam na nespolupraci zabira.

Jo, jo, k tomu jsme se postupně dopracovali, že pak už stačilo vyhrožovat :D plus jsem vyžadovala samostatné oblékání, samozřejmě ve třech letech jsem mu dopomohla zapnout oteplováky, ale jinak nazdar bazar. Od čtyř nad ním stojím se založenýma rukama jako bachař a čekám. Sice to byla věčnost než se uřvanej pooblékal ale přece nebudu předškoláka oblíkat a obouvat, to bych mu mohla rovnou začít zadek utírat..ale jak říkám, k tomu jsme se dopracovali těžce a dlouze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
14.2.20 08:39
@klenice píše:
A nebo jsou deti, kterym je uplne jedno, ze jste odesla z domu, otoci se a jdou si hrat do pokojicku :mrgreen: Muj syn, uz kdyz mel 2 roky, tak tuto vychovnou metodu strcil do kapsy :P PS: to nemyslim zle, kazde dite je fakt jine :kytka:

No, tak to je potom jiná situace :lol: U nás nehrozilo, náš malý měl nervíky v kýblíčku už když jsem si oblékla bundu :lol: tam nějaké,,mám na háku" nehrozilo a vlastně to neumí do dnes, nechá se někým nebo situací rozhodit snadno, to má ale myslím už v povaze, takovou tu labilitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8451
14.2.20 08:48

@Oplatečka
Tohle je ale hodně o dítěti. My ráno jezdíme s holkama autem, s mladší si vystoupím před skolkou a se starší manžel pokračuje do skoly. No a jednou ráno chytla mladší hysterák, nechtela se oblékat. Tak holt jel manžel do skoly se starší a já zpracovala mla :P :P dší a jeli jsme autobusem později. Vysvětlila jsem jí to a od té doby si to pamatuje a když ráno má tendence prudit, tak to stačí připomenout. Má tři roky.
Ale rozhodně si nemyslím, ze takhle to bude fungovat na všechny děti a už vůbec ne na děti s dignozou! Jo, mít jen tu mladší, tak mám ramena přes celý dveře :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
14.2.20 09:29
@brisco píše:
@Oplatečka
Tohle je ale hodně o dítěti. My ráno jezdíme s holkama autem, s mladší si vystoupím před skolkou a se starší manžel pokračuje do skoly. No a jednou ráno chytla mladší hysterák, nechtela se oblékat. Tak holt jel manžel do skoly se starší a já zpracovala mla :P :P dší a jeli jsme autobusem později. Vysvětlila jsem jí to a od té doby si to pamatuje a když ráno má tendence prudit, tak to stačí připomenout. Má tři roky.
Ale rozhodně si nemyslím, ze takhle to bude fungovat na všechny děti a už vůbec ne na děti s dignozou! Jo, mít jen tu mladší, tak mám ramena přes celý dveře :P

Já popsala naší situaci, postupy jakými jsme to zvládli, jak jsme se dostali že situace ve které je zakladatelka. Nikde neuvádím že to tak mají aplikovat všichni a na děti s diagnózou. Ano, mám to ulehčeno, jsme v domě kde odpadá starost s rušením sousedů, máme jedno dítě (to zakladatelka taky), máme každý své auto a školka kterou navštěvuje je přístupná do devíti. Ovšem chodím do práce, že, tak taky musím být zhruba včas :D Takže ramena,,nemám" jen jsem radila zakladatelce, nehodila jsem bombu mezi matky diagnostikovaných dětí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.20 16:19
@Anonymní píše:
Dobrý den,
jsme s nervy v koncích, máem 4 letou dceru a jsme uplně vystavení. Dcera má 4 roky a nemluví ve větách, špatně vyslovuje, sklonuje, prý je možná dysfázie, do toho má problémy s chováním, máme v březnu termín u psychologa, ale už bych ho asi potřebovala i já..

Od rána co vstane je vše problém, ráno když jde do školky, nehcce se oblékat, trvá jen na určitém oblečdní, chodí v jedněch punčocháčích, v jednom svetru, prostě lpí na těch věcech, jakmile to není, je uplně hysterická. Problém je všude, pak nechce šálu, nechce, čepici, nechce zapnout bundu, nechce boty, jasně, tohodně dětí, ale tady to už je za hranicemi všeho snesitelného..

všude i když avizuji dopředu trvá oblékani skoro hodinu, dnes jsme měly jet k lékaři odpo, musely jsme na bus co je v půl 4 a jely jsme až tím v půl 5..2 nám ujely, fičelo tu, hrozná zima, pršelo, nejdřív si sedla na židli a prostě ne, oblékat se nepůjde, chytla jsme ji a prostě se ji snažila ji obléct, skončilo to scenou jak z hororu, řev a pláč..pak když se oblékla, blo druhé kolo, budna, boty, čepice..já na tom trvám, nechci ji ustupovat, kor v tomto počasí, ale to bylo nad mé síly, prostě co tu spustila, zdemolovala půlku chodby, řvala, kopla mě, bouchla mě do obličeje a pak vzteky kousala dveře, oblečení lítalo, pak vzteky rozbila domovní telefon a mě ruply nervy a zmydlila sjem ji, nejsme na to hrdá, ale přeteklo to, mě se chtělo brečet, uplně vysílena, protože ráno oblíkání problém, pak ze školky oblékání problém, přijdem domu, problém s jídlem, dostala banán a byl trochu hnědý, chytla hysterák, pak na gauči nebyla deka co normálně bývá, ale jiná, hysterák, strhla ji, pak tohle..

doktora jsme daly, tam i v buse byla hodná, přijdem domů a večeře, ona nic nejí, jen suché rohlíky, špagety, občas chleba s máslem, ovoce..dala sjem ji chleba s máslem, trochu šunky, sýr a ovoce a čev, že je tam ta šunka a sýr, prostě to občas zkusim do ni dostat, ok nejí to, ale proč to proboha spustá takovou scenu..

pak mytí a uspávání, šílený, nechtěla do postele, pak řvala, že voda je moc teplá )byla studena skoro), když ji myju řve au au a brečí, pak nechce pyžamu, chce jine, pak se rozhodla, že tohle pyžamu ne, zas aua au, že ji škrábě (je měkké ) a že chce zas jiné, tak jsme řekla, že už dost, že má tohle a prostě jde spát, pak že chce pít v posteli mlíko, říkám mlíko ti dám, ale v psoteli ho pít nebudeš a ona chytla zas hysterák a pleskla mě do obličeje a mě vylítla ruka a dala sajem ji facku :oops: do toho zvoní sousedka co se u bnás děje, že dcera řve, řve celé dny, n chodbě, pořád..já se jim nedivim, ale jak jim mám vysvětlit, že řve večer, když ji ve vaně myju vlasy a ona řve jak kdyby ji vraždili
ařve au au, pomoc.. :zed: mytá vlasů, pak se vztekne a vylejvá vodu z vany a já se už občas neudrřím a řvu taky, popadnu ji, že takto tedy ne a jde z vany a pak přijde druhé kolo řvaní dcery, to je síla jak ona řve, jak kdyby ji mordovali..
mrzí mě to, ale já už prostě nemužu, vesměs jsme na ni sama, manžel bývá často pryč a když je doma, nepomáhá. dnes na mě vyjel, že jsme se neudržela, ale on ji ve všem ustupuje..ted ji uspává on, mě tam dcera nechce, mrzí mě to, ale zároven já prostě už fakt nemůžu..to je 100× za den..

někdy si říkám, že je chyba ve výchově a málo důslednosti, ale u ni nic nezabírá, můžete ji dokola říkat jednu věc a stejně jde audělá to, nebo ji neco zakažete a ona s ek tomu vrací celý den..třeba včera, že hce bonbon, nic nejedla, tak říkám, až něco sníš., tohle vždy vyvolá scenu na 30 min, pak to přejde aza 20 min znova a talk to jde celý den, já už jsme na prášky, už jsme se obj i k doktrovi, pre mě bolí žaludek jen při představě, že ji oblékám ráno..

s mužem se hádáme, taky toho má dost, někdy říká, že tohle nemá za potřebí a odejde od nás..učit se s ní logopedii, nadlidský ukol..

já už si říkám, že tam, snad bude nějaká diagnoza, logopedka řekla, že možná adhd, ale že je na to brzy, já nevim..zatím žádnou potvrzenou dg nemáme, ale pokud ano, tak snad to bude lepší, než že je tak nevychovaná, neříkám, že jsme dokonalí, lale snažíme se, jen v poslední roce se to zhoršilo, to její chování, dřív byla přítelská, veselá, ted je z ní taková agresivní a vztekla holka, vzteklá byla vždy, ale co je ted poslední 5 měsícu, to se nedá vydržet a nic enpomáhá a já už nervy taky neudrřím a pak v noci bulím, že tohle neni k životu, připadá mi, že sjme selhala. já jž mám fakt dost, někdy si říkám, že snad uteču..já osobmně si mylsím, že tam něco bude, myslí si to většina rodiny, co ji znají, pro ostatní je jen nevychovaný spratek, ale každý kdo ji zná dýl mi říká, že má nestandartní chování, já nevim co už je a není normální, já už jen vím, že mám prostě dost..asi jsme se chtěla jen vypsat..

Dobrý den, mohu se zeptat jak se to u vás posunulo? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
655
30.7.20 14:59

Zkušenost bohužel nemám, ale obdivuji vás. Snad brzy zjistíte, o co jde. M¨žete mezitím třeba zkusit Bachovy esence, hodně lidí si je chválí…

Jinak i toho chlapa je třeba trochu chápat, i když tohle jednání se mi nelíbí. Kdyby spíš řekl něco ve smyslu že „takhle to dál nejde, musíme si nechat od někoho poradit“, než hrozit, že od rodiny odejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí