Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Bubu25 píše:
Já štěnátka dávala bez PP ale mám je dodnes na očích majitelé byli u připouštění takže ví, že šmějklý nijak nebyli ani příbuzní
Ale jako dneska bych se asi taky bála koupit si JRT bez PP když to každej kříží mezi sebou to je pravdapokud bych nebyla u nakrytí a pak je od mala pravidelně nevídala mno
Vážně? A jak to víš, že jde o nepříbuznou krev ? Rodokmeny, genetika .. to vám v chovu nic neříká, že ne?
Bubu25 píše:Škaredě podáno? Aha, takže vy si koupíte psa a pak dodatečně na diskuzích zjišťujete, do jaké FCI sk. a sekce patří? No, i tak to jde koukám … pak se ale nerozčilujte, když vám někdo odpoví.veve.m píše:Souhlasim s VeveBaslerinda píše:když se ti to nelíbí, tak sem nechoď a každý nemůže vědět všechno
Proboha, zase sraz kynologů… JRT patří do III.skupiny FCI, sekce 2., tedy nízkonozí teriéři !
Takže ne lovečáci a ne společenští …ještě to takhle škaredě podat
![]()
![]()
Bubu25 píše:Baslerinda píše:znám spousty bezpapíráků a nemají ani jeden z těchle problémů a to jim je i 10 let takže to nejen o tom asi neni - ale tohle může napsat jen zastánce psů s PP a výstavář jinak každýmu je to v podstatě jedno navíc by pak asi nikdo neměl ani oříška protože to je směs všeho co vesnice dala a kolit let se dožívají a kolikrát je ve vsi 1 matka a i psů co jí nakreje i vlastní děti a ten voříšek se dožije 18cti let v pohoděveve.m píše:No, tak čistokrevný není a není zástupcem svého plemene, pokud nemá PP, tak jeho čistokrevnost nijak a ničím nedokážeš a má cenu jako kterýkoliv vořech. Takže ho mějte rádi a modlete se, ať mu slouží zdraví. Předpokládám, že testy na prcd-PRA, PLL, patelly a lokty nemá … ono to totiž něco stojí a dotovat bezpapíráka se nikomu nechce.
Holky asi tomu koukám dost rozumíte- myslíte, že je náš čistokrevný, když má neobvykle dlouhý packy? Jackové mají většinou krátký ne? Je teda bez PP, ale prý čistokrevný jeNo nám je to stejně fuk, budeme ho mít rádi pořád stejně, jen by mě to zajímalo… jo a taky má na hřbetě neobvykle dlouhý chlupy,tak mu můžem dělat kohouta
![]()
jj psala jsem tu, že našemu je 17 a nevypadá, že by měl být brzy na prkně ![]()
Bubu25 píše:Baslerinda píše:Hele víš co? Jdi prudit nekam jinam takhle diskuze nebyla zalozena kvuli nejakym PP ale na tema JRT a kdo ho ma doma coz ty nejses takze bud tak laskava a odejsi otud prosím! Nikdo na tohle neni zvědavejBubu25 píše:Vážně? A jak to víš, že jde o nepříbuznou krev ? Rodokmeny, genetika .. to vám v chovu nic neříká, že ne?
Já štěnátka dávala bez PP ale mám je dodnes na očích majitelé byli u připouštění takže ví, že šmějklý nijak nebyli ani příbuzní
Ale jako dneska bych se asi taky bála koupit si JRT bez PP když to každej kříží mezi sebou to je pravdapokud bych nebyla u nakrytí a pak je od mala pravidelně nevídala mno
![]()
Což já nejsem … aha .. tak to jsem ráda, že máš přehled o plemenech, která chováme a vystavujeme, dík za info.
Tak já papíry obou rodičů viděla na vlastní oči, všechny doklady o vyšetření na různé choroby…jen nebyli uchovnění, ale důvod proč ne je mi celkem jedno…řekla bych, že v tomhle případě spíš majitel nechtěl papírovat, a vyřizovat věci ohledně toho a dělat si z chovu psů byznys, ale těžko říct ![]()
byron píše:
Sorry za odbočení od tématu, ale ta profilová fotka je božíalenka84 píše:M-a-j-a píše:krásná
Ahoj my máme skoro 4letou fenku JRT![]()
Díky ![]()
Baslerinda píše:Bubu25 píše:Škaredě podáno? Aha, takže vy si koupíte psa a pak dodatečně na diskuzích zjišťujete, do jaké FCI sk. a sekce patří? No, i tak to jde koukám … pak se ale nerozčilujte, když vám někdo odpoví.veve.m píše:Souhlasim s VeveBaslerinda píše:když se ti to nelíbí, tak sem nechoď a každý nemůže vědět všechno
Proboha, zase sraz kynologů… JRT patří do III.skupiny FCI, sekce 2., tedy nízkonozí teriéři !
Takže ne lovečáci a ne společenští …ještě to takhle škaredě podat
![]()
![]()
já to nevím a je mi to upřímně fuk ![]()
alenka84 píše:
Tak já papíry obou rodičů viděla na vlastní oči, všechny doklady o vyšetření na různé choroby…jen nebyli uchovnění, ale důvod proč ne je mi celkem jedno…řekla bych, že v tomhle případě spíš majitel nechtěl papírovat, a vyřizovat věci ohledně toho a dělat si z chovu psů byznys, ale těžko říct
Tak asi byl důvod, proč rodiče nebyli zbonitováni,( že by vada vylučující z chovu?) o papírování to není, bonitační protokol je jeden papír A4 a razítko o chovnosti tam vrazit je otázka několika vteřin, potvrzená chovnost chodí z ČMKU v PP do měsíce, takže o tom to rozhodně není.
Bubu25 píše:
K tomu se nebudu radsi vyjadrovat nebo by to tu pak skoncilo zamceni adminama
Taky to nějak nechápu, kam se to tu zvrhlo…
![]()
Baslerinda píše:alenka84 píše:Tak asi byl důvod, proč rodiče nebyli zbonitováni,( že by vada vylučující z chovu?) o papírování to není, bonitační protokol je jeden papír A4 a razítko o chovnosti tam vrazit je otázka několika vteřin, potvrzená chovnost chodí z ČMKU v PP do měsíce, takže o tom to rozhodně není.
Tak já papíry obou rodičů viděla na vlastní oči, všechny doklady o vyšetření na různé choroby…jen nebyli uchovnění, ale důvod proč ne je mi celkem jedno…řekla bych, že v tomhle případě spíš majitel nechtěl papírovat, a vyřizovat věci ohledně toho a dělat si z chovu psů byznys, ale těžko říct
Tak asi jo no
O co ti konkrétně jde? Ukázat nám tady, že máme doma vořechy a nemáme se tady o nich bavit? My je máme rádi i tak…a oni nás, a to je si myslím hlavní…pro většinu tady z nás, kdo si nepořizuje psa na chov a výstavy
Jasný, nikde jsem nenapsala, že máte vořechy a je mi to srdečně jedno, mějte si je, jen jsem odpověděla na to, do které sk. FCI plemeno patří a že pes který nemá jak dokázat svůj původ, má cenu jako kterýkoliv vořech. To je všechno, jaká vlna se tu na to konto zvedla vidíš sama a je mi srdečně jedno, jestli vám to tady admin zamkne ,btw, není důvod. Holt jsem napsala něco, co se osazenstvu diskuze nelíbilo, to je holt emimi.
Baslerinda píše:
Jasný, nikde jsem nenapsala, že máte vořechy a je mi to srdečně jedno, mějte si je, jen jsem odpověděla na to, do které sk. FCI plemeno patří a že pes který nemá jak dokázat svůj původ, má cenu jako kterýkoliv vořech. To je všechno, jaká vlna se tu na to konto zvedla vidíš sama a je mi srdečně jedno, jestli vám to tady admin zamkne ,btw, není důvod. Holt jsem napsala něco, co se osazenstvu diskuze nelíbilo, to je holt emimi.
no jo, nikdy se nezvaděčíš všem
Jasně že fakticky máš pravdu, ale my tady hodnotíme asi jinou „cenu“ psa než ty, pes s PP nebo bez PP tě bude asi po příchodu vítat úplně stejně
A o tom to je, prodávat svýho pejska nikdy nebudu, tak co je mi po tom jakou má cenu, že jo ![]()
Bubu25 píše:alenka84 píše:Počkej až přijde druhá vlna krize - ti za dverma zazvoni řezník Krkovička s akční nabídkou na odkup tvýho hafana na psí sádlo, štekanátky a psíčkovouBaslerinda píše:no jo, nikdy se nezvaděčíš všem
Jasný, nikde jsem nenapsala, že máte vořechy a je mi to srdečně jedno, mějte si je, jen jsem odpověděla na to, do které sk. FCI plemeno patří a že pes který nemá jak dokázat svůj původ, má cenu jako kterýkoliv vořech. To je všechno, jaká vlna se tu na to konto zvedla vidíš sama a je mi srdečně jedno, jestli vám to tady admin zamkne ,btw, není důvod. Holt jsem napsala něco, co se osazenstvu diskuze nelíbilo, to je holt emimi.Jasně že fakticky máš pravdu, ale my tady hodnotíme asi jinou „cenu“ psa než ty, pes s PP nebo bez PP tě bude asi po příchodu vítat úplně stejně
A o tom to je, prodávat svýho pejska nikdy nebudu, tak co je mi po tom jakou má cenu, že jo
mozni i pečeni a to hýml budes vedet jakou ma cenu
![]()
Bubu25 píše:alenka84 píše:Počkej až přijde druhá vlna krize - ti za dverma zazvoni řezník Krkovička s akční nabídkou na odkup tvýho hafana na psí sádlo, štekanátky a psíčkovouBaslerinda píše:no jo, nikdy se nezvaděčíš všem
Jasný, nikde jsem nenapsala, že máte vořechy a je mi to srdečně jedno, mějte si je, jen jsem odpověděla na to, do které sk. FCI plemeno patří a že pes který nemá jak dokázat svůj původ, má cenu jako kterýkoliv vořech. To je všechno, jaká vlna se tu na to konto zvedla vidíš sama a je mi srdečně jedno, jestli vám to tady admin zamkne ,btw, není důvod. Holt jsem napsala něco, co se osazenstvu diskuze nelíbilo, to je holt emimi.Jasně že fakticky máš pravdu, ale my tady hodnotíme asi jinou „cenu“ psa než ty, pes s PP nebo bez PP tě bude asi po příchodu vítat úplně stejně
A o tom to je, prodávat svýho pejska nikdy nebudu, tak co je mi po tom jakou má cenu, že jo
mozni i pečeni a to hýml budes vedet jakou ma cenu
![]()
Ale fuj
![]()
No, tak čistokrevný není a není zástupcem svého plemene, pokud nemá PP, tak jeho čistokrevnost nijak a ničím nedokážeš a má cenu jako kterýkoliv vořech. Takže ho mějte rádi a modlete se, ať mu slouží zdraví. Předpokládám, že testy na prcd-PRA, PLL, patelly a lokty nemá … ono to totiž něco stojí a dotovat bezpapíráka se nikomu nechce.