Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Alčo, musí ti být jasný, že tolik Russelíků po hromadě je možný vyfotit jenom u jídla, jinak jak jsou v pohybu, je na fotce jen černobílej čmouhanec… ![]()
olejnice píše:
Alčo, musí ti být jasný, že tolik Russelíků po hromadě je možný vyfotit jenom u jídla, jinak jak jsou v pohybu, je na fotce jen černobílej čmouhanec…
to je fakt, většina fotek rozmázžlých
Olejnice krásný fotečky ![]()
olejnice píše:
Alčo, musí ti být jasný, že tolik Russelíků po hromadě je možný vyfotit jenom u jídla, jinak jak jsou v pohybu, je na fotce jen černobílej čmouhanec…
Tak tu naší dračici se nám podařilo pořádně vyfotit až tak po půl roce, do tý doby to byly jen ŕozmazaný šmouhy, foťák tolik pohybu nepobíral
Nebo ještě když spala ![]()
alenka84 píše:M-a-j-a píše:krásná
Ahoj my máme skoro 4letou fenku JRT![]()
alenka84 píše:M-a-j-a píše:krásná
Děkuji
![]()
Holky, nic proti, ale čistokrevný pes bez PP neexistuje. Čistokrevní, tedy 100% čistokrevní jsou jen psi s PP. Nejlepší jsou lidé, kteří tvrdí, že oba rodiče měli PP, ale štěňátka ne. Nebo, že štěňďo je poslední z vrhu, proto PP nemá. Nesmysl. Chápu, že vaši psíci jsou nejlepší na světě, taky mám doma vedle papíráka bezpapíráka. Jen tyto psy ve velké míře množí množitelé, kterým je jedno, že spolu páří příbuzné psy, psy s genetickými vadami a pod.
Kdo uvažujete o koupi psa, doporučuji jedině psa s PP. Bohužel znám mnoho případů, kdy to byla štěňata bez PP po rodičích s PP, hlavně u „moderních“ plemen a dopadlo to katastrofálně (genetické nemoci, poruchy chování, agresivita)- nepodporujme prosím tyto množitele.
Na závěr: NIKDY jsem neřekla, že pes bez PP je míň, ale riskovat nechci. Proto i když nechcete na výstavy, s PP si „kupujete“ i jistotu, co máte za rasu a hlavně, co je nejdůležitější, že není nositelem genetické vady. Jak se množí případy agresivních labradorů, u nichž není agrese daná zkaženou výchovou… O nemocech ani nemluvím.
Moc se omlouvám za tuto vsuvku. Chtěla jsem jen upřesnit, ne šťourat. O Russelíkovi taky uvažuji, byl by to skvělý parťák k naší hovawartici ![]()
byron píše:
Sorry za odbočení od tématu, ale ta profilová fotka je božíalenka84 píše:M-a-j-a píše:krásná
To samé jsem chtěla napsat
Ta profilovka je dokonalá!!!!
A ono už neplatí, že pes i fena musí být uchovněni a teprve potom můžou mít štěňata PP? Podle mně můžou mít rodiče PP a nebýt chovní (u jezevčíků např. nejsou lovecky vedeni)a pak jejich štěňata nemají PP.
Už jsem déle mimo, tak nevím, teď cvičím spíš děti než psy (někdy tedy bohužel).
Halka
Samozřejmě, že musí být uchovněni, ale kde máme jistotu, proč nebyli? Většina množitelů na svých psech vydělává a pravdu proč uchovněni nebyli, neřeknou. Hele, kamarádka viděla „oba rodiče s PP“ svého psa, NO, nakonec je to NO křížený s pitbulem či stafordem
Je úžasný a to, že není čistokrevný je to nejmenší, když si představím, že mohl mít těžkou dysplazii, epilepsii či jiné…
A Jack Russel je veden jako lovecké nebo společenské plemeno? Já je mám taky děsně ráda (tedy hned po drsnosrstém jezevčíkovi), ale vím, že lovecký výcvik bychom nezvládli.
Proboha, zase sraz kynologů… JRT patří do III.skupiny FCI, sekce 2., tedy nízkonozí teriéři !
Takže ne lovečáci a ne společenští …
Baslerinda píše:
Proboha, zase sraz kynologů… JRT patří do III.skupiny FCI, sekce 2., tedy nízkonozí teriéři !
Takže ne lovečáci a ne společenští …
když se ti to nelíbí, tak sem nechoď a každý nemůže vědět všechno ![]()