Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Potravinová alergie. Nejlepší (a dost náročný) způsob je najet na eliminační dietu - jíst jen rýži a pár věcí, které nealergizují, a postupně přidat na pár dní jen jednu věc. Tím zjistíš, co to způsobuje. Může to být lepek, vejce, ryby, mléko… cokoliv
.
A kojila bych podle toho, jak chce. Zdá se mi to nesmysl, že by to bylo množstvím. Ano, třeba by se zeblil, ale nebyly by tam ty hleny a nepohoda.
Vsem dekuji za rady. Vejce nejim, soju je ve forme mleka, tak prejdu na jine. Prestanu jist i pecivo, co se da delat.. a orechy.
Me jeste napadlo zda nemuze byt zahleneny ze by mel rymu? Ale z nosu mu netece, jen ma sem tam v nose soplik a trochu chrochta…
@Angana malá taky byla zahleněbá, ale rýmu neměla. Doktorka říkala, že je to zadní rýma. Nebyla! Byla zahleněná z toho, že jsem konzumovala mléko a další věci, na které byla alergická. Opravdu doporučuji eliminační dietu a kojení bych se určitě nevzdávala. Nutriční pomoct může, ale také nemusí a když nepomůzě, tak cesta zpět ke kojení už nebude..
@browneye vyzkousim to urcite. Moc diky. Za jak dlouho se projevi zmena, kdyz ted zacnu jist opravdu jen suchou ryzi?
u te mlecne bilkoviny jsem cetla ze to je otazka tydnu..
@Angana zkus dva dny suchou rýži a mělo by to být znát. Taky pozor na sůl, malé nevadila pouze himalájská sůl a třeba rýže od Vitany jí taky vadila. Jedla jsem bio basmati z DM. Pokud budeš jíst neco jiného, tak hlavně čti složení! Syrovátka také obsahuje kravskou bílkovinu.
U nás byla změna za cca týden, držím palce, ozvi se jak na tom jste ![]()
@wasilly tak je to cca tyden co jsem na bezmlecne diete a snazim se to opravdu striktne dldrzovat, nedam si ani cokoladu a studuju slozeni a musim konstatovat ohromny zlepseni. Malyho jsme zacali ukladat vecer do postylky kde sam usne, po probuzeni se na nas smeje, je podstatne mene plactivy a zveaceni obloukem ustalo. Obcas si ublinkne, ale neplace u toho a vubec ho to nerozhazi. Co se stolice tyka uz jsem tak zblbnuta ze nepoznam zda je normalni nebo hlenovita. Rekla bych ze trochu hlenu obsahuje, rozhodne v ni nejsou kousky natraveneho mlicka jako driv, neni to uplne voda, ale tekuta celkem je (dost se ji vsakne do pleny) a je krasne syte oranzova. Ale opravdu myslim, ze dochazi ke zlepseni. V diete budu pokracovat, orisky nejim vubec, ani soju, s masem a lepkem budu opatrna a pozorovat, jak maly reaguje. Zatim jsem mela vcerejsi housku k polevce a zda se ze dobry
miminko je vesele a vypada spokonene. Jeste jednou dekuju vsem za rady, verim, ze to vydrzi. Samotne se mi veaci klid a pohoda a mleko zase tece proudem.