Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Myslím, že to především vůbec není tvoje starost, takže na tvém místě bych se tím nezabývala.
Ty ji to říct nemas jak, bohužel tvůj muž hraje s tou holčičkou hodně divné hry, k nimž počítám i to, ze ji vůbec neřekl o tvém tehotenstvi
bože, co to je za chlapa?
Ať ji řekne na rovinu, že ji to zatajil a ze je vůl, že měl strach, jak to vezme, proste podle pravdy, jak to bylo a jak to je. Připravte ji hezky pokojíček a ať k vám začne normalne jezdit. Dítě pochopí dobre, že je rodič b. b, když je to pravda. Zato špatně přijímá lež a navíc to pro tu holčičku není dobry vklad do budoucna (chtěl by otec, aby se k ni její muž takto choval? Aby ji sliboval, ze budou spolu a přitom si vyrobil s druhou partnerkou dite? Ale jestli toho patologickeho chování on okamzite nenechá a nezačne sekat latinu, tak si ta holka jednou takovýho případa bohužel najde).
Příspěvek upraven 01.02.21 v 10:21
Myslím ze krátce po porodu máš starosti s malým miminem dost, nepridelavala bych si je něčím takovým. At si to vyřeší partner s bývalou, zvlášť jestli ty jsi videla jeho dceru jednou v životě a pak třeba x let ne, neměla by to byt vůbec starost na tvou hlavu.
Šestiletá holka není hloupá. Táta ji zatajil takovouhle podstatnou věc a ještě ji věšel bulíky na nos, že se k ní vrátí. Myslím, že mu nezbude nic jiného než ji zkusit vysvětlit, že měl strach z toho, jak novou sestřičku přijme, omluvit se ji!!! že to neřekl hned a samozřejmě ji ujistit, že ji stále miluje stejně. Zas je celkem velká šance, že šestiletá si novou sestřičku oblíbí.
@Anonymní píše:
Dobrý den děvčata.
Máme takový problém. Manzel má 6ti letou dceru s jeho bývalou. Už od začátku to bylo vše divně postavený, Malá sem nejezdila, byla u nás jen jednou a můj manzel jezdil tam a trávil u nich čas, ale mě se to přestalo líbit a dozadovala jsem se aby malá jezdila k nám tak jak to všude funguje. Bylo mi řečeno že nechce, protože můj milovaný si tam na mě stěžoval (i když neměl proč) a malé sliboval že se k ním vrátí.
Otěhotněla jsem v březnu minulého roku, ale manžel to dceři neřekl, ani její matka. Že by to špatně nesla.
Po nějaké době, řekl dceři, že zůstává semnou, ale že s maminkou jsou dobří kamarádi. Dcera to vzala velice dobře, i když se na návrat otce velmi těšila.
Teď už máme doma 2 měsíční princeznu a řešíme jak to jeho dceři oznámit aby to vzala dobře a aby sem k nám jezdila.
Poradíte holky, jak ji to říci. Jsem už z toho zoufalá
No, manžel má opravdu zvláštní přístup. Nech to na něm, nadrobil si to sám, tak atˇsi to vyřídí ![]()
Tvúj drahý si tohle svým lhaním nadrobil sám, tak ať si to i sám vyžere.
Ty to hoď za hlavu, a netrap se tím.
Já myslím, že pokud bude mezi tvojim manželem a jeho ex panovat nějaké normální rozumné klima a holčičce nikdo nebude našeptávat různé nesmysly, tak dítě nemá důvod nepřijmout sourozence. Tvůj chlap to pohnojil na všechny strany, pohnojil to s tebou, že měl s tebou vztah a chodil spát k bejvalej ženě a ještě tě tam drbal, pohnojil si to se starší dcerou, protože jí dal naději, že budou její rodiče spolu, pak slib stejně nedodržel, přitom jí nevzal do svojeho novýho života a tak dětská fantazie může pěkně pracovat a vymýšlet si důvody, proč to tak je, proč ona nesmí k tátovi a pohnojil to i s mladší dcerou, protože mu nestála za to, aby o ní mluvil s její sestrou, choval se jak kdyby nebyla. Jedinej kdo z toho vychází nejlíp je jeho ex, protože si může ulevit, že už ho nemá doma ![]()
Manzel te poprosil, aby ses poptala
. No tak divnyho chlapa mas, kterej se absolutne neumi k problemu postavit celem a rozehrava to na vsechny strany
. Pokud je mala citluvejsi, tak bych to neresila na internetovym foru, ale s psychologem se specializaci na deti.
Ježiš, ten chlap je poklad
to ti jako vykládal, jak dceři sliboval, že se k nim vrátí?
Ať si to vymyslí sám, vždyť ty tu holčičku ani neznáš…takže ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den děvčata.
Máme takový problém. Manzel má 6ti letou dceru s jeho bývalou. Už od začátku to bylo vše divně postavený, Malá sem nejezdila, byla u nás jen jednou a můj manzel jezdil tam a trávil u nich čas, ale mě se to přestalo líbit a dozadovala jsem se aby malá jezdila k nám tak jak to všude funguje. Bylo mi řečeno že nechce, protože můj milovaný si tam na mě stěžoval (i když neměl proč) a malé sliboval že se k ním vrátí.
Otěhotněla jsem v březnu minulého roku, ale manžel to dceři neřekl, ani její matka. Že by to špatně nesla.
Po nějaké době, řekl dceři, že zůstává semnou, ale že s maminkou jsou dobří kamarádi. Dcera to vzala velice dobře, i když se na návrat otce velmi těšila.
Teď už máme doma 2 měsíční princeznu a řešíme jak to jeho dceři oznámit aby to vzala dobře a aby sem k nám jezdila.
Z toho všeho vyplývá, že Tvůj muž je pěkný šmejd. Tím by ses měla v první řadě zajímat, to ostatní není Tvoje starost.
No říct jí to musí manžel, ne ty.
Jinak nejjednodušší řešení takhle ne úplně dobře sešité rodiny by fakt bylo párkrát zajít do rodinné poradny - vy dva a věci si vyjasnit.
Je možné že pak se zjistí že by dost pomohla rodinná teraie té původní rodiny, protože tam zjevně mají taky spoustu ne úplně zdravých věcí o kterých se nesmí mluvit a křiví to prostředí pro všechny zapojené.
Nejí zázračná věta jak to dceři říct. Je jen změna vlastních postojů, příklon k upřímnosti a převzetí zodpovědnosti za to že se člvoěk vyhýbal nepříjemným věcem, které si sám nadrobil a situaci tím jen zhoršil.
Když k tomu bude mít podporu v terapii, půjde mu to snáz.
@Anonymní píše:
@Tarinka jak víte že tam občas prespaval?
Je velká pravděpodobnost, že ta holčička bude malou pěkně nenávidět. Pokud jí táta sliboval že se k nim vrátí, pak otočil a zjistí že máte doma mimino…
Tvůj chlap je opravdu zlatíčko, hraje to na obě strany, pomlouvá tě a ještě abys za něj řešila tohle.
Dobrý den děvčata.