Jak dlouho trvá období loužiček?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Já zkusím přidat tip,který trochu funguje,ale rozhodně nenaučí nezralé dítko na nočník..
Posadit na nočník do koupelny a pustit vodu.Nebo dát na dno nočníku trochu vlažné vody.Ten pohled na vodu vyvolává čurání,pokud není dítko čerstvě vyčurané..
Je to dokázané,říkali nám to už ve škole v psychologii a je taky dokázané,že dítě od malinka čurá ve vaně nebo kdekoliv do vody.
U Emičky to funguje taky.Když ji posadím před koupáním v koupelně na nočník a zároveň napouštím vodu do vany,většinou se vyčurá..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Janiku, ještě jsem chtěla říct, že my to máme přesně opačně - doma je malá bez plínek a krásně si říká na WC nebo sama přinese nočník, ale venku to pouští do tepláků.
Tak pak si vyber, co je lepší
Píšeš, že vaše malá si venku řekne a doma ne, tak jen ještě reaguju na tohle ![]()
Jinak o tom, jestli je dítě na nočník zralé nebo ne, tahle diskuze asi není. Tvoje dítě už je na půl cestě, tak proč se vracet zase zpět? V tomto tě chápu a podporuju! A jestli to má někdo jinak, tak ať má. Prostě všichni nejsou „tabulkoví“ a někteří jsou schopni zvládnout nočník i dřív než ve dvou letech. Někdo zase dřív chodí, někdo dřív mluví…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jana206 píše:
Je to dokázané,říkali nám to už ve škole v psychologii a je taky dokázané,že dítě od malinka čurá ve vaně nebo kdekoliv do vody.
Ale jako metodu „učení na nočník“ bych tohle nezaváděla, jedině kdybyste chtěli jít ven a ty chtěla mít jistotu, že je malá vyčuraná.
SPíš bych se ptala a připomínala. Tohle funguje u nás
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lulje píše:Jana206 píše:
Je to dokázané,říkali nám to už ve škole v psychologii a je taky dokázané,že dítě od malinka čurá ve vaně nebo kdekoliv do vody.![]()
Tak tohle u nás funguje každý večer 100%, když malou dáme do vany. Nejdřív si do vany stoupne a vyčurá se, pak si teprve sedne a začne si hrát, potápět se atd… (do toho vyčuraného
![]()
)
Ale jako metodu „učení na nočník“ bych tohle nezaváděla, jedině kdybyste chtěli jít ven a ty chtěla mít jistotu, že je malá vyčuraná.
SPíš bych se ptala a připomínala. Tohle funguje u nás
Já s Tebou souhlasím.Jen jsem to sem napsala,protože Janik chtěla nějaký tip
Jsem si chtěla trošku napravit reputaci,když jsem byla ze začátku tak ironická
Navíc,Janik píše,že její malá se počurává právě venku
Třeba právě jí by to mohlo pomoct ![]()
Jinak se nepřu,že nejsou děti,které nočník bravurně zvládnou před druhým rokem..Jsou.Ale pokud jsou ty nehody moc časté,přijde mi to opravdu jako stresování maminky i dítěte ![]()
Adámek se po zbavení plenek nepočurával.Neznám žádné nehody,doma,venku nebo na návštěvách.Ani ze začátku.Jen když byl nemocný.
Co se týká čurání do vany,to se mu stane ještě někdy teď
Když se zapomene před koupáním vyčurat..
Ale jak píšeš,každý to má jinak a každý,ať si to dělá,jak chce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dítě bez plen, které má často nehody a máma za ně musí myslet, že se mu chce čůrat - to podle mě není dítě bez plen…
Ale souhlasím s tím, že jsi na dobré cestě. Ovšem těžko říct, jak to ještě potrvá… Fígl vidím ve vyptávání každých 5 minut, to funguje 100%. Jen mě to teda vůůůbec nebavilo, protože jsme se vlastně celý dny bavili jen o čůrání, po 14ti dnech jsem to vzdala a malej byl za půl roku bez plen ze dne na den sám od sebe a bez nervů. Praktikovala jsem každou sobotu metodu 3× a dost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem to trošku popletla,zakladatelka píše,že malá si venku říká,doma ne,lulje to má naopak ![]()
Nebyl to úmysl.
Každopádně,každá si to přebereme,jak chceme,každá si to budeme dělat podle svého.
Je pravda,že na nočník se zatím naučily dříve nebo později všechny zdravé děti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jandulka píše: …
Vysazovat děcko cíleně od 8-mi měsíců na nočník mě osobně přijde blbost, nic proti. …
Taky si myslím, zvlášť proto že některé děti ještě v 8 měsících nesedí, třeba my ![]()
Jinak my zkoušeli odplenkovat v cca 18ti měsících, ale to se nepovedlo protože z nočníku byly hysterické záchvaty a pak v 29 měsících byl během cca 10 dnů bez plen i na noc, pak ještě cca 10 nočních nehod a od té doby klid… Měl tedy doma od 18ti měsíců takové to prkénko na WC se schůdky… Taky k němu musel dospět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
janiku, já myslím, že jsi si v podstatě odpověděla sama..Malá je šikovná, ráda by spolupracovala, řekně si ( sice pozdě) ale prostě nestíhá
![]()
Určitě bude brzy bez plen, když jste tak pečlivé a nacvičujete, ale podle mě se to asi moc urychlit nedá.
Někdo je bez plen v roce a v pohodě, někdo až ve 3 letech a nehneš s ním..je to o mozečku, o trpělivosti ale asi né moc o tricích..
Tak přiji hodně štěstí a úspěchy se jistě brzy dostaví..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Triky zadny nejsou..proste na to musi samo dozrat a prijit.Muj starsi syn se odplenkoval skoro ze dne na den.Predtim jsem zkousela a kdyz tjsem videla ze nevi,cura vsude jen ne do nocniku tak jsem dala plenku a zkousela zase za mesic treba.Odplenkoval se sam ve dvou letech.Videla jsem jak k tomu dospel,predtim ani nevedel poradne co po nem chci,kdyz cural tak se dival co to vubec dela.Takze ja sazim na to, ze k tomu to dite musi dozrat.
![]()
- Citovat
- Upravit
Tip a trik podle mě žádný není - buď je zralá nebo není a rodič to uspíšit nemůže …
Starší syn byl přes den bez plínky bezpečně od 21 měsíců. S mladším dělám vše stejně a plínku pořád potřebuje, prostě ještě není zralý.
Martina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jani206, souhlas se vším ![]()
Jen jsem si teď ještě vzpomněla na zlomový okamžik, který asi urychlil naše říkání si o čurání: Jeden víkend strávila naše Hany se svojí sestřenicí, která nemá plínky od roku. Hany to viděla a byla z toho celá paf! Dokonce se v noci pak vzbudila a když jsem se jí ptala, co se jí zdálo, tak říkala: „Jája čurala na nočník aaaa na záchod aaaaa na kanál aaaa na kytičky…“. A druhý den chtěla čurat jako Jája taky na kytičky a na záchod atd… a odmítala plínku, protože chtěla být jako Jája. Tak třeba by pomohla podobná zkušenost - sejít se s někým, kdo odpínkovaný je
Ale to asi nezabere. Jen mě to tak napadlo, že u nás to teda pomohlo bezvadně!!! Dneska se už ani ptát nemusím a řekne si sama: „Čuraaaat, honeeeem!“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mame doma 22mesicni stenatko
, rika si ale kdyz uz cura, takze kdyz jsme venku a bylo minuly tyden teplo tak v pohode. Ted je zima a nehrotim to.
Nehodlam stresovat ji ani sebe, abych za ni litala s nocnikem - ten ona vevnitr totiz bytostne nesnasi. Zvlastni, ze venku nebo na plavani ji to nevadi.
Tuhle ji z niceho nic rozervala babicka, kdyz na ni sla s nocnikem…
Starsi dcera se taky odplenovala v lete, kdy ji byly dva roky a behem tydne byla bez plen. Nehod bych napocitala tak na prstech jine ruky. Ta zase chodila bez problemu na nocnik od 18 mesicu, ale nerikala si. Kdyz jsem ji posadila - curala, takze jsme to tak zkousely a byla na nej zvykla.
Kazde ditko je jine - az bude teplo, budete odplenovane raz dva.
Jinak curani do vany - spis mi reknete, ktere dite se tam nevycura. Holt urinoterapie no… ![]()
- Citovat
- Upravit
Když už se diskuze tak rozvinula,ještě připíšu,že nesouhlasím jako metodu učení,když matka dítě posadí na nočník každou volnou chvilku,dítě si na něm čte,hraje si,krmí se ![]()
Nočník je přece na čurání.Po vyčurání má vstát,popř.ho jít s mámou vylít a dál se tím nezabývat.Tím,že na něm dělá dalších milion věcí podle mě není dobře.Jen to ztěžuje pochopení účelu nočníku..
Toto dělala jedna moje teta.Pravidelně vysazovala hned jak začalo dítě sedět,na nočníku četla knížky,na nočníku krmila.Dítě se samozdřejmě během těch prosezených hodin vyčuralo několikrát denně.Pak se všude chlubila,jak má dítě v roce bez plen..
Právě na to jsem si vzpomněla,proto jsem byla ze začátk tak ironická.
Nic ve zlém,už jsem to vysvětlila..
Chlapeček tety se doopravdy odplenkoval až kolem druhého roku - sám si říkal,přinesl nočník,nepočural se,nebylo potřeba připomínat.Dřív to byla jen její zásluha..
Netvrdím ale,že je to tak u každého brzy odplenkovaného dítěte..
U Adámka jsem to nehrotila.Ve dvou letech ze dne na den bez nehod to považuju za úspěch.Každý si může myslet,co chce ![]()
Ale na druho stranu,známá přišla ještě na 3letou prohlídku k doktorce s dítětem,které mělo plenu.Doktorka okamžitě doporučila plenu sundat,vysvětlovat,vysazovat,vytírat.
V tomto věku je to prý už pohodlnost,zdravé dítě tříleté dítě by mělo být přes den čistotné ![]()
Já nevím,těžko určit tu hranici.
Já spíš řeším,jak to budeme dělat v zimě.Věřím,že už Emča bude chodit převážně na nočník.
Ale na venek do mrazu jí asi plenky budu muset dávat.Přece jen,svlékat holčičku v mrazu k vůli čurání
Zvlášť,když je často nemocná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jana206 píše:
Když už se diskuze tak rozvinula,ještě připíšu,že nesouhlasím jako metodu učení,když matka dítě posadí na nočník každou volnou chvilku,dítě si na něm čte,hraje si,krmí seNočník je přece na čurání.Po vyčurání má vstát,popř.ho jít s mámou vylít a dál se tím nezabývat.Tím,že na něm dělá dalších milion věcí podle mě není dobře.Jen to ztěžuje pochopení účelu nočníku..
Jo, jo, taky si myslím, že by dítě nemělo na nočníku trávit zbytečně dlouho a hned jak se vyčůrá tak pryč, jinak smysl nočníku nepochopí a čůrat bude jen tak mimochodem.
V zimě je to, Jani, fakt opruz. Lucinka je bez plínek i na ven, ale teď je teplo, doufám, že to do zimy vypilujeme natolik, že bude stačit vyčůrat se doma a pak zase až po návratu. Zatím to moc dlouho nevydrží, tak max. 15 minut od toho co si řekne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj holky, byla jsem tu predtim pod prezdivkou Janik a toto tema jsem otevrela ja. CHtela jsem vam vzkazat, hlavne Jane, ktera se do me opirala s tim, ze chci hlavne vsem rikat, ze ji mam v roce a pul bez plen, ze se PODARILO!!!!!!!!!! S nervy sem vydrzela a ackoliv mi nerekne slovne ee, nebo jinak, staci ze zadupe nozickama, nebo ukaze na nocnik a je tak jedna nehoda za dva dny!!!!!!!!!! JSem nadsena, fakt to jde, poslouchala jsem hlavne rady nasich maminek a tchynek a fakt super,,,, holky ja jsem tak nadsena, ze se snad zblaznim. A neni to kvuli tomu, ze se ted muzu chlubit, ale ze mam pohodu a nemusim platit pliny, holky ja sem nadsenaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ze sem vytrvala. A tem holkam co mi mile radily moc moc moc moc moc diky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit