Jak dlouho může skoro 17ti letý puberták zůstávat doma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26271
26.3.20 08:22

Pokud by měl v dosahu někoho, kdo by mohl v případě nutnosti pomoct, tak bez problému. Ale znám své dítě, vím, že by nepořádal párty a nepáchal jiné vylomeniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.3.20 08:34

To je individualni.
Kdyz jsme se prestehovali na nove, tak sousedovic mladez mela 20r. a 16r., takze starsi clovek hlidal mladsiho. Rodice jeli na dovolenou. Mladi meli denne zahradni party do 2-3h. rano. Ale zas se musi nechat, ze rano vstali a dokolebali se ke slepicim, ze jim daji zobani, chovaji kazdy rok cuniky, tak i o ne se starali. Zahradu zalivali. Takze sice byla nocni rebelie, ale zas dodrzeli povinnosti, ktere meli kolem domu dodrzovat. On obcas prijel deda behem dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
26.3.20 16:08

Ideálně mu jen říct, že jedete pryč a neříct, kdy se vrátíte, pak by musel barák udržovat v slušným stavu furt a ne v panice uklízet den před příjezdem všechny známky mejdanu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25026
26.3.20 16:12

Není Mustr

Tohle nejde říct generálně.. někdo je v 17de facto dospělý a někdo ti nechá z bytu kůlničku na dříví a jako bonus nějaké to těhotenství, drogy nebo pohlavní nemoc..
déle jak víkend za mne osobně NE..
do 18máš bohužel(?) rodičovskou odpovědnost i za způsobené škody (opilost apod.)… mne matka z nezájmu nechala samotnou v létě dva týdny už ve 14 a nepřej si vědět, co jsem v té době dělala… :think: to vážně nedoporučuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
1.4.20 13:23

Záleží na osobnosti toho puberťáka… Já taky nesnášela dovolenou s rodiči, protože jsme vždycky byli všichni v malém prostoru delší čas a nemohla jsem si v klidu číst, cvičit, malovat… Nechali mě doma samotnou až v 18, kvůli zodpovědnosti… Zpětně vím, že v těch 17 bych to zvládla, v sousedním domě bydlela babička, uklízet, vařit a péct umím samostatně od 12, byla jsem strašný introvert, v knížkách nebo na zahradě… Rozhodně bych se bála doma samotného nechat puberťáka, co se o sebe nepostará nebo by hrozilo, že uspořádá párty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí