Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Napsala bych něco ve stylu:
Dobrý den, ráda bych Vám oznámila, že opět poskytuji, provozuji (nevím, co přesně děláš)a budu ráda, když se na mě v případě zájmu obrátíte.
Pak bych napsala, jestli jsou v tom oboru nějaké novinky, co jim zrovna můžeš nabídnout, poskytnout.
Nebrala bych to jako vnucující email, prostě jen oznamující. Pokud byli s tvou prací spokojeni, tak si myslím, že ji zase využijí.
@Vichrice napsala dobrý text.
Důležité ale také je, aby tam zakladatelka diskuse alias Terka neměla hrubky - to je dost důležité. neb například ve větě „Nemáte nějaký typ, zkušenost“ je hrubka jako Brno. Neb v tomto kontextu se „námět“ píše s měkkým i - tj. tip ![]()
@Dundee2 píše:
@Vichrice napsala dobrý text.Důležité ale také je, aby tam zakladatelka diskuse alias Terka neměla hrubky - to je dost důležité. neb například ve větě „Nemáte nějaký typ, zkušenost“ je hrubka jako Brno. Neb v tomto kontextu se „námět“ píše s měkkým i - tj. tip
v tom případě je nejlepší, nechat si to zkontrolovat od někoho, kdo je na češtinu dobrý.
Hlásíš se? ![]()
@Vichrice chtěla jsem napsat, to co Vichrice. Stačí jednoduché oznámení.
@omites píše:
v tom případě je nejlepší, nechat si to zkontrolovat od někoho, kdo je na češtinu dobrý.Hlásíš se?
ne, nehlásím. Dobrovolné práce zadarmo mám více než dost
![]()
Já chtěl tím jen říci, že když mi někdo napíše s hrubkami, tak to rovnou hodím do koše a nečtu
![]()
Komu nestojím za to, aby si s oslovením dal práci, tomu já na oplátku nevěnuji žádný svůj čas ![]()
@Vichrice Děkuji moc, přesně tohle jsem potřebovala. Jsi zlatá
![]()
@Dundee2 píše:
@Vichrice napsala dobrý text.Důležité ale také je, aby tam zakladatelka diskuse alias Terka neměla hrubky - to je dost důležité. neb například ve větě „Nemáte nějaký typ, zkušenost“ je hrubka jako Brno. Neb v tomto kontextu se „námět“ píše s měkkým i - tj. tip
Jasně, jsem trubka. Zrovna tohle se mi plete
, jinak jsem v češtině docela dobrá. Příspěvek jsem psala v rychlosti, tak jsem si ani nějak neuvědomila, že bych nad tím měla přemýšlet. Každopádně při pracovních věcech si na gramatiku dávám pozor
. Ale moc děkuji za upozornění, teď už bych si konečně mohla ten rozdíl pamatovat
![]()
Prosím o uchování anonymity, nechci, aby se tchýně (ačkoli v podstatě kvůli ní nemohu mít „normální“ zaměstnání, jelikož se starám o její starou matku) s tchánem dozvěděli, že se vracím k původní práci. Mají na mě neustále bezdůvodně hloupé narážky a urážky, tak jim nechci zadávat další důvod k řečím. Děkuji za pochopení
Oč mi jde? Před časem jsem prodávala určité přípravky a k nim poskytovala nutné služby. Měla jsem poměrně rozsáhlou klientelu, lidé se mnou byli spokojeni. Bohužel jsem z určitých důvodů musela tuto činnost ukončit. Nyní chci opět začít, a ráda bych oslovila bývalé zákazníky. Komunikace mezi námi probíhala vždy přes e-mail, tudíž bych ráda opět využila tuto metodu, jelikož mi přijde méně „vnucující se“ než telefonní rozhovor.
Jenže mám problém. Už týden sedím s tužkou nad papírem a prostě nemůžu vymyslet úvod. Netuším, jak začít tak, aby to vyznělo příjemně a nenuceně. Jde mi jen o prvních pár větiček a potom už se rozjedu, ale s tím úvodem fakt tápu. Nemáte nějaký typ, zkušenost, nebo třeba osobní názor na to, co by vám nepřipadalo vlezlé či otravné.
Předem mnohokrát děkuji za pomoc. Terka