Jak hodně se manžel zapojuje v péči o dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9.3.16 22:20

@dalimil
Ja to myslel trochu jinak ale je fakt, že podstata je presne tak jak jsi napsal v závěru. Ještě bych doplnil, že hodně záleží na tom, jak jsou partneři spolu dlouho. Jsem se svojí ženou už 14 let a musim říct, že ta zamilovanost nás držela hodně dlouho. Pokud bychom meli děti v té době, nejspíš by to nedopadlo dobře. Až teprve, co jsme si prošli krizemi pochopili jsme opravdovou lásku a proč jsme spolu. Dokud jsou růžove brýle na ocich zda se že je vše ok. Deti te rychle posadi na zem a pak se ukáže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
10.3.16 11:20
@polinko_v_ohynku píše:
@dalimil
Ja to myslel trochu jinak ale je fakt, že podstata je presne tak jak jsi napsal v závěru. Ještě bych doplnil, že hodně záleží na tom, jak jsou partneři spolu dlouho. Jsem se svojí ženou už 14 let a musim říct, že ta zamilovanost nás držela hodně dlouho. Pokud bychom meli děti v té době, nejspíš by to nedopadlo dobře. Až teprve, co jsme si prošli krizemi pochopili jsme opravdovou lásku a proč jsme spolu. Dokud jsou růžove brýle na ocich zda se že je vše ok. Deti te rychle posadi na zem a pak se ukáže

souhlasím, ze zdejších debat mám pocit, že ty parneři už nechtějí tomu druhému pomoc, udělat radost, ulehčit práci. Je to často souboj o to kdo z koho, kdo urve víc pro sebe. Smutné, smutné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.16 12:43

@Bobule151

z tvého psaní se těžko hledá východisko. Přečíst diskuzi nepomůže a ani to po něm nechtěj. Mužská ješitnost to nevezme :-). Nevím kde máte problém protože neznám tebe ani jeho. Jenom mohu možná říct co pomáhá mě. V mém podnikání mám často myšlenky na to, aby to vše šlapalo a ideálně beze mě. Jenomže to sebere hodně času odlaďování detailů, teď k tomu ta podělaná legislativa a změny ve finanční správě to hodně komplikují. Není čas myslet na rodinu není tam prostě prostor. Můžu si maximálně sednout a u kávy nebo ideálně na záchodě se podívat na fotky dětí a ženy z výletů apod. Co mi pomáhá je to, když mi žena do mého kalendáře naplánuje nějakou společnou aktivitu. No a samozřejmě mi to musí připomínat :-). Určitě bys ale neměla si brát svůj čas. Musíš se nějak rozvíjet a umět relaxovat. Je to blbost. Tím mu dáváš právě prostor nebýt s vámi ;-). A s tou prací? Hodně se mi vyplatilo a to jsem si prošel různými směry, dělat jednu práci a pořádně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.16 12:47

@Bobule151

možná bys mu mohla podstrčit pár time management příruček nebo školení. Já mám třeba ADK, kde si plánuji samozřejmě i čas s rodinou. Ale co se mi líbilo tak knížka 4h pracovní týden a konec prokrastinace. Tím mu pomůžeš v podnikání a výsledkem bude že bude mít víc času na rodinu. Možná podpora v tom, že mu pomůžeš skončit s tím co mu bere čas a nepřináší tolik peněz a budovat to co mu dá čas a dostatek peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
10.3.16 20:25

@polinko_v_ohynku Jasný, nutit ho určitě nebudu. Problém vidím hlavně v jeho špatné organizaci času. Radila jsem mu, aby si vybral podnikání a dělal ho pořádně, fakt mu jde dost dobře. Jenže se prý bojí, být zaměstnán je jistota. Takže výsledek - nestíhá, přijde z práce, ale duchem je už zase v živnosti, popřípadě má schůzku se zákazníky. Když si s ním o tom chci promluvit, má pocit, že ho komanduji, on si to přece udělá po svém. Včera jsme měli vážnou promluvu, ale těch už bylo mnoho. On prostě sám změnu nechce a v tom je jádro pudla. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.16 21:32

@Bobule151
A co dělá jestli to není tajný. Je to velmi těžké tozhodnuti to věřím. To chce čas. Od tebe bych v jeho kůži čekal podporu v tom co dělá a stálý tlak aby ho to donutilo si vybrat. Donutilo ale tak aby to tzv. uzralo jako vino. Potom to bude spica pro všechny. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
10.3.16 21:43

@polinko_v_ohynku No, on je stavební inženýr. V normální práci stavěl bioplynové stanice, teď už teda skončily dotace, tak je servisují, shání náhradní díly, vyjednává další zakázky. A v živnosti kreslí domy, dělá průkazy energetické náročnosti, kontroluje jímky, dělá dotace, stavební dozory. Klientelu má velkou, poptávka výrazně převyšuje jeho možnosti. Hodně dělá pro obce. Kontakty plodí kontakty. Živnost začal provozovat na můj popud. Já si myslím, že ho podporuji hodně, má můj obdiv, on je fakt schopný. A o co víc je schopný pracovně, o to míň jako partner a otec. Snažím se netlačit, ale má trpělivost zkoušená dvěma dětmi ( 5 a 1 rok) není bezmezná. Kdyby si nechal trošku poradit, myslím, že organizátorka jsem dobrá (učitelka - můj život je o plánech a jejich plnění :mrgreen: )Ale on je paličák. A pak to dře. Jsme spolu 14 let, chci bojovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
11.3.16 16:22

@Bobule151 Kapky zabraly, uz je to fajn. Tak jsem moc rada a na ultrazvuku uz bylo dokonce srdicko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
11.3.16 21:35

@koala123 Tak to je super :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
18.3.16 18:00

Tak u nás obrat o 100 procent. Začaly mi vážně děsné těhu nevolnosti a šílená únava. Manžel tedy po práci převezme péči o malého. Hrají si spolu, sám si hlídá, kdy má malý jíst a kdy vyměňovat plínu, čtou si, blbnou, učí se slova, no prostě super. Teď je mi pár dní líp, jela jsem k rodičům a říkala jsem manželovi, že si od nás aspoň odpočine a prý ať klidně přijedeme, že se o malého bude starat, že můžu odpočívat, že prý si na to tak zvykl, že je bez nás doma nudí. Jestli to říká, jen aby mi udělal radost, to nevím, ale dnes je mi dobře a zase kolem malého lítá. A další změna je, že mrňous začal vyžadovat pozornost tatínka, takže ho tahá od počítače a manžel musí jít chtě nechtě za ním :lol:. Takže momentální situace je fajn. Nevím, kde se stal zlom, třeba si něco uvědomil naší debatou, ale důležité je, že mi pomáhá a bez něj bych to druhé těhu fakt nezvládala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
18.3.16 21:02

@koala123 Tak to je super. U nás stav setrvalý. Nezbývá než to přijmout. Někdy bude líp, někdy prostě hůř. Práce mnoho a mnoho. Ale snad se zlepší počasí a sluníčko a bude veseleji. Užívej si to :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí