Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@elišška jednej s ním stejně.. Nic jiného ti radit nemůžu, páč s debilem (ex) se jinak nedomluvíš.. ![]()
Nebudu se ptát, proč máš s buranem a hulvátem dítě, to je tvoje věc. Což pro začátek předávat a přebírat syna výhradně za přítomnosti například tvého otce/bratra/kamaráda, aby si nevyskakoval a nechoval se, jak popisuješ? Zda je k něčemu nahlášení na OSPOD, to netuším, v této problematice se naštěstí orientovat nemusím.
Tak mu ukaz ze nejsi slaba holka.On se k tobe chova tak, jak mu dovolis…
@Naima - nechoval se takto dřív, udělal dost chyb a kope kolem sebe, aby na něm nebyla vina. Je mi jasný, že všechny manilupace a pomluvy povalí na dítě, jen aby se očistil. To mě štve a hledám, jestli se tomu dá bránit.
Možná to předávání s někým bude ideální varianta. Aspoň občas.
Četlas Nenechte s sebou manipulovat od Isabelle? Ke konci knížky jsou příklady kontramanipulace.
http://www.uloz.to/…vat-bbb7-pdf
Otoč to proti němu…nikdy se před dítětem nesniž k tomu, že by ses začala k ex chovat stejně…zvedni bradu a svoje sebevědomí…chovej se před ex slušně..mluv s ním v klidu…i kdyby v tu chvíli měl nějaké ty šovinistické keci před synkem…ty nesmíš ztratit důstojnost…časem syn pochopí, že otec je svým chováním směšnej…pokud totiž přistoupíš na jeho „HRU“ o hulvátství a budeš mu oplácet stejnou mincí…budeš v očích svého dítěte TAKY HULVÁT…sprostá máma…bude se stydět za Vás oba…začne vzdorovat…agresivní chování vzbuzuje zase agresi…
Zatni zuby a bud v klidu. Nejhorsi je se s takovym clovekem hadat nebo mu oponovat. Nema to vubec cenu. Pokud s nim budes mluvit jak on s tebou, delat naschvaly, tak to je donekonecna a nic se tim nevyresi.
Nemyslim tim abys byla uplne submisivni, ale proste v klidu.
@Crystal87 píše:
Tak mu ukaz ze nejsi slaba holka.On se k tobe chova tak, jak mu dovolis…
A ještě je hezký „jaký si to uděláš, takový to máš“. To fakt pomůže zvláště při jednání s imbecilem, případně cholerikem, psychopatem, alkoholikem a s dalšími lidmi zralými na diagnozu.
@Kobliha51 píše:
A ještě je hezký „jaký si to uděláš, takový to máš“. To fakt pomůže zvláště při jednání s imbecilem, případně cholerikem, psychopatem, alkoholikem a s dalšími lidmi zralými na diagnozu.
Kdyz nekoho necham aby se ke me choval kdo vi jak hrozne tak pak nemuzu brecet, ze se ke me tak chova.Dam mu jasna pravidla a tecka.Uz kvuli detem, prce jim neukazu ze je spravne ze se ke me tatinek chova hnusne a ja si to necham libit.Vsak se nemusi chovat jako dobytek, jen mu jasne urci kde je hranice. A ano pomuze, mam svou vlastni zkusenost.
@AmyLee píše:
@elišška jednej s ním stejně.. Nic jiného ti radit nemůžu, páč s debilem (ex) se jinak nedomluvíš..
Toto chování znám od bývalého jedné mojí kamarádky. Říkala mi, že taky dřív takový nebyl ale nějak se mi to nechce věřit. No ale jinak když je se synem tak je jak vyměněný a nejlepší tatínek, vše mu kupuje, vše mu dovolí…klasika. Ale teda, když poslouchám jejich telefonáty, to mi stojej vlasy hrůzou na hlavě, co on si k ní dovolí. Ten chlap je skoro to, co popisuješ. Je těžký, když je to otec tvého dítěte ale stejně: nehádat se, být v klidu a nad věcí… a moc to jeho chování „neřešit“, tohle přesně lidi tohoto typu chtějí, upoutat na sebe pozornost ![]()
No, já mám tohle ze svým ex. Jak píše zakladatelka. On byl původcem rozvodu, dluhy apod. Jsme od sebe už 5 let, a jeho hulvátský chování se nezměnilo, naopak zesílilo.
Radit těžké. Pokud jsem mlčela a snažila se dohodnout, hlavně kvůli dětem, tak to bylo ještě horší. Obracelo se to proti mě, byl sprostý, urážel, křičel, vyhrožoval, že mě udá na sociálce, že mají holky roztrhaný kolena u kalhot, nejsou čisté, dost teror.
Jak děti dorůstaly, starší postupně k němu nechtěla chodit, a dnes již nechodí. Mladší si zvykla, že ví, jaká je situace, zná ho a neřeší, protože nezmění.
Mě nakonec pomohlo, vůbec se s ním nebavit, jen předat děti, na hovor, telefonáty, sms nereagovat.
Pak pomohlo, že mám partnera, který za mnou stojí a ex si tolik netroufne. A nakonec, to, že jsem mu nedávno na rovinu řekla, jestli mě bude před dětmi pomlouvat a urážet, že mu je přestanu dávat.
Přesně, je to sráč a slaboch, nikdy by s tím nešel k soudu, že mu nedám děti. Tak začal koktat a bral zpátečku. Protože jsem mu také řekla, že je mi jedno, jaký obrázek si děti o něm udělají. Že už jsou dost velké a mám toho dost.
Ale trvalo to fakt 5 let. Jinak prostě nebavit se, o čem nemusíš, ignorovat.
Ahoj holky,
ráda bych se zeptala. S bývalým mám syna a máme dohodu o styku. Bývalý je buran a hulvát. POkud by šel na psychotesty, vyjde mu na stoprocent lehká debilita v rámci sociálních vztahu (EQ).
Lidi kolem sebe shazuje, pomlouvá, ponižuje a všechny křivárny mu nejsou cizí. Problém řeším v rámci chování před synem, chová se ke mě hnusně, ponižuje, nerespektuje a mluví se mnou jak s kusem hadru. Syn z toho zatím nemá rozum, ale časem mít bude a to, že bio otec shazuje jeho matku není dobrý. A já si to nechci nechat líbit.
Jaké jsou možnosti obrany? Na nikoho jiného si to z rodiny nedovolí, je to sráč, co má koule jen na slabou holku.