Jak jste na tom s houbami? 2017

5425
6.9.17 07:32

Jak jste na tom s houbami? 2017

Ahoj holky, mám pár otázek;

1-jíte Vy a Vaše rodinna houby?

2-jaké druhy nejraději

3-chodíte na houby?

4-pokud ano, v jakém kraji a rostou aktuálně u vás?

5-jaká jídla z hub připravujete?

Prosím všechny, tohle má být téma pro pobavení, žádná z otázek se nezabývá otázkou škodlivosti hub :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11700
6.9.17 07:43

@Borůvka1990

1. ano ale děti ne
  2. praváky, babky, panské hřiby, lišky, růžovky, klouzky, moji rodiče ještě bedly
  3. miluji houbaření a nevadí mi, když nic nenajdu :mrgreen:
  4. už pár let je obrovské sucho, ale každý rok zvládneme nasušit zásobu na zimu a nějakou tu smaženici + řízky
  5. hlavně suším a pak dávám po celý rok např. do bramboračky nebo pod maso, lišky do koprové polévky + tak jednou dvakrát za léto ta smaženice, řízky…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
580
6.9.17 07:44

Ahojky, u nas houbari cela rodinka, moje nejoblibenejsi houbicka je liska…mam svy mistecka, kde rostou za dlan velky :). Zboznuju drzkovou polivku z kotrce…nastesti u nas rostou…tak ji mam kazdy rok…jinak sbirame klasiku…hribky, podubaky, kremenace, spicniky, masaky, bedly, kovare, obcas klouzky…nesnasim je loupat, maselniky…holubinky radsi ne…nejak se mi nelibi :mrgreen: na recepty budu taky zvedava…my delame ty proflaknuty veci…houbovku na kyselo, gulas z masaku, klasickou bramboracku a pak smazenice…treba rizeto z hub mi vubec nechutna…zato rizkama bych s prezirala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
6.9.17 07:45

1. tak půl na půl, já je jím jen v bramboračce, nebo smažené, dcera vůbec, manžel na všechny způsoby (podobně to je i v širší rodině)

2. asi bedly, hříbky, píchavky, kozáky, křemenáče, babky, kotrč

3. ano, chodíme

4. středočeský a bohužel jsme už 2. rokem nenašli ani prd :( děda jezdí na Dobříš a taky nic moc..

5. již zmíněnou bramboračku, různé omáčky, houbový guláš, kubu, smaženici, nakládané kyselé houby, dršťkovku, smažené řízky. Víc mě nenapadá, ale to si vzpomenu, až to odešlu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
6.9.17 07:53

@weyky @vcelinda
Co jsou to kotrče? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
6.9.17 08:01

Takže všude stejně :mrgreen: U nás milujem houby všichni, i děti. Kotrče mám schovanýho v lese u mlází, naposledy byl velký cca jako grep, o víkendu. Teď v pátek na něj mrknu, jestli mi ho někdo dřív nevyfoukne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
6.9.17 08:01

Já hrozně miluju houby ale nebaví mě chodit je sbírat takže vždycky čekám až mi někdo donese :mrgreen: nejraději dělám houbové ragů k masu

• Citovat
  • Upravit
580
6.9.17 08:06

@hehehe no vypada jako mozek nebo morska houba na myti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
580
6.9.17 08:10

@Borůvka1990 taky obcas cekam az povyroste…tuhle mi ho nekdo vyfouk…nastesti vim o dalsich…tak polivka bude :mrgreen:… jinak houbarime na chalupe u Marianskych Lazni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21897
6.9.17 08:17

Jime, milujeme je. Delam vsechno mozny - omacku, kyselo, kulajdu, zapecene s testovinama, zapecene s bramborama, karbanatky, do sekany, pecene se slaninou a slehackou, hribky do kremoveho risotta, smazenici, rizky…

U nas (severni Cechy) jsou ted vylozene zne, ani to nejde vsechno brat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
6.9.17 08:17

@vcelinda
Díky, to vidím snad poprvé. 8o Říkáš, že se dá z toho dělat držkovka? Já ji dělám z hlívy - kupované. :) Musím se po té houbě příště podívat v lese, zda je i u nás na Vysočině. Roste to normálně ve smrkovém lese? U nás není moc listnatých lesů, prakticky nejsou vůbec. Na fotce vidím borovici. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4397
6.9.17 08:19

Ja teda houby nerada. Ale zase rada je sbiram. Problem je, ze je nepoznam, jen zakladni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
6.9.17 08:22

1. já ne, manžel ano, děti ne
2. občas manželovi udělám žampiony
3. zcela vyjímečně
4. netuším
5. většinou je přihodím na pizzu, do těstovin..prostě tak aby nebyly základem jídla a zbytek rodiny to mohl bez nich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
6.9.17 08:27

Chodíme, teda nejraději chodím sama, mám ráda ten klid v lese.
Sbírám jen co znám na 100%, třeba v holubinkách se neorientuju a tak je nesbírám.
Beru bedle, babky, suchohřiby, praváky, růžovky, žampiony, vatovce, křemenáče, kozáky, lišky, klouzky, václavky…
Bedle a růžovky smažím jako řízky nebo na másle s kmínem, vatovec smažím jako řízek, z ostatních dělám smaženici, polévku, pod maso, nádivka, z václavek je super guláš.
Olomoucký kraj letos bída s nouzí, nerostou, nejdřív bylo moc sucho, teď zase není sluníčko, lesy nejsou zapařené a houby tedy nejsou.
Celkově mi vadí ten houbařský boom v posledních letech, nevadí mi že lidi chodí na houby, ale to jak se v lese chovají a co tam po nich zůstává- plechovky od piva, dětské pleny, sáčky od svačin, kelímky, sklo, no humus…
V pohraničí Poláci drancují lesy a je to dost hrůza, v Polsku na houby většinou nesmějí protože lesy jsou tam většinou v soukromém vlastnictví a tak jezdí k nám, ale tímto tempem z těch lesů pro další generace moc nezbyde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
6.9.17 08:31

Jíme, sbíráme všechny, které bezpečně rozeznáme-hřiby, suchohřiby, lišky, bedly, křemenáče, kozáky, masáky, kotrče, klouzky, bezpráce, ryzce, syrovinky. Momentálně v mém okolí moc nerostou, ale na zimu už mám nasušeno. Vařím smaženici, řízky, bramboračku, guláš z masáků, gulášovku z kotrče, různá masa na houbách. Houbám zdar :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí