Jak jste odešly z práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8514
22.3.26 10:02
@izabe píše: Více

To by na ni ale museli v nové práci 2 měsíce čekat… To se většinou nikomu nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8573
22.3.26 10:04
@Limi123 píše: Více

vše je přece o domluvě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.26 10:08

záleží, co to je za práci. Na dceru čekali čtyři měsíce (měla i už podepsanou celou dobu smlouvu). Nevadilo jim to, rozjížděli novou pobočku a nabírali lidi postupně. V předchozím zaměstnání čekali ty dva měsíce v pohodě, protože ji chtěli.

• Citovat
  • Upravit
101776
22.3.26 10:12

Na odborné pozici zcela samozřejmě ty 2 měsíce počkají. A upřímně, tam kde by meli problem počkat bych asi ja ani nechtela pracovat :think:

Příspěvek upraven 22.03.26 v 10:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
22.3.26 10:13
@j.a.n.i1 píše: Více

To ano, ale z toho, že šéfová křičí a začíná se brzy ráno vyvozuji, že ta pozice až tak moc odborná nebude.

Ale ano, samozřejmě, že někde počkají, jen ten výběr je pak menší, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101776
22.3.26 10:15

Nejak nechapu, jak to můžeš z tehle dvou veci vyvozovat… Jo, kdybys napsala ze zakladatelky projevu, tak to by mohlo byt relevantní, i když i tak muze byt ve svem obou dobrá a presto „pro zivot nepoužitelná“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
22.3.26 10:21
@j.a.n.i1 píše: Více

Projev se mi zdá nesebevědomý, ale jinak ok… Samozřejmě to může být kvalifikovaná pozice, můžu se plést, jen mi to tak prostě nepřišlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.26 10:23

Ano, nemám sebevědomí to je pravda. Strašné se bojím odněkud odcházet, abych neurazila toho druhého.
Není to odborná práce, je nekvalifikovaná.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.3.26 10:24

Tak proto se bojím, že na mě nikdo čekat nebude :( zítra bych ji to řekla osobně a během týdne ji předala výpověď písemně to by šlo ne?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.3.26 10:25

Já na inzeráty psala až tento týden. Co kdyby se někdo ozval? Budu muset ji to předat I písemně. Fakt se bojím.
Zítra řeknu jak reagovala ok? :*

• Citovat
  • Upravit
8573
22.3.26 10:27

Zase na druhou stranu, pokud je to práce, kde není problém rychle obstarat náhradu za zakladatelku, tak není problém se na ukončení PP dohodnout a není nutné dodržet celé 2 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3520
22.3.26 10:35

Já bych si asi zašla ma pár pohovorů, abych zjistila, co mi můžou jinde nabídnout a vůbec jaký je o mě na trhu práce zájem. Zvážila bych, jestli si mohu dovolit zůstat nějakou dobu bez práce, v případě, že doběhne výpovědní doba a nebudu ještě novou práci mít. Výpověď bych podala s tím, že mám nabídku práce za lepší peníze s lepší pracovní dobou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
22.3.26 10:50

Práci jsem měnila jen dvakrát, a vždycky jsme měla už nalezenou novou práci. I když v Praze, tak bych to neriskla, dát výpověď, a pak si něco hledat. Ale mám specifický obor. Pak jsem si dala schůzku s nadřízenou/nadřízeným, a oznámila, že jsem si našla novou práci. A jen jsem řešila, zda musím zůstat celou výpovědní dobou a nebo mě pustí na dohodu. Držím palce. A křičet bych na sebe nenechala, ani když bych tam pracovala, ani když bych odcházela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
22.3.26 10:53
@Anonymní píše: Více

Tak máš možnost na sobě zapracovat, a přestat být „blbá“ a bojácná. Protože tohle se s tebou bude táhnout i v jiné práci, na lidech je to dobře čitelné. A kdo bude chtít, tak to zneužije. taky bych si nastavila to, že v práci chceš s lidmi vycházet profesionálně, a ideální by bylo, kdyby to bylo fajn prostředí a práce tě bavila. Ale nechtěj se každému zavděčit. A co se týká nástupu, záleží, jakou děláš práci. U některých pozic si na kandidáta rádi počkají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
22.3.26 10:54
@Anonymní píše: Více

Tohle není dobrá strategie. Promyslela sis, co budeš dělat, kdybys během výpovědní lhůty nenašla práci? Jakou práci děláš a hledáš, a v jakém regionu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat