Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja nevim jestli tu masticku muzu pouzit, protoze je v letaku, nevhodne pro tehotne
odpoved: jansi to myslela
![]()
@j.a.n.i1 píše:
No, nevím, jestli je to rozumné, pokud mají rodiče pocit, že je to brzo… já bych to raději sdělila dříve, ať to mají čas rozdýchat.
napadlo mě to samé. Jako dárek pod stromek bych jim to dala v případě, že bych věděla, že z toho budou mít opravdu radost.
Jestli tam byly nějaké náznaky a pochyby ze strany rodičů o dítěti. Řekla bych to radší v jiné příležitosti.
Nijak, mě to naopak oznámila moje mamča ve chvíli, kdy jsem o tom ještě ani nevěděla. Ona je totiž stará čarodějnice
a těhotenství prý jde poznat na změně očí. Neptejte se mě jak, já to sama nechápu. A netýká se to jen mě, jako její dcery; pozná to takhle hned v počátku na jakékoli ženě. Nikdy se nesekla! ![]()
@Kirbisek píše:
Nijak, mě to naopak oznámila moje mamča ve chvíli, kdy jsem o tom ještě ani nevěděla. Ona je totiž stará čarodějnicea těhotenství prý jde poznat na změně očí. Neptejte se mě jak, já to sama nechápu. A netýká se to jen mě, jako její dcery; pozná to takhle hned v počátku na jakékoli ženě. Nikdy se nesekla!
Takhle to vyčmuchala teta u sestřenky. Taky prý podle očí.
Někdo to pozná. Já jen na ségře - cca 6. tt. Ona na mně poznala cca 9. tt. Jí se změnily chutě, mně prý trošku břicho. Ale cizí to na mně nepoznali ani v 5. měsíci.
Ja jsem kupovala bodycko a napsala jsem vzkaz „ahoj babicko a dedecku, v dubnu se na me prijedte podívat. Vaše vnoucatko“ ze jsem těhotná jsem zjistila v srpnu a nasi v zari slavili oba 50. a tchyně mela svátek, takže po predani všech dárku jsem mamce, tátovi a tchanovcum předala dvě darkove tasticky. Mamka ani nedocetla vzkaz a bulela a tchyně si musela vzit brýle
obreceli jsme to všichni, miminko uz bylo dlouho očekávané. ![]()
K mým rodičům přiletěl na vánoce plysovy cap
s dopisem v zobáku osobně se potkame a měsíc narozeni
u tchanovcu normálně, ze čekáme miminko
Hh holky děkuji za rady
a existuje něco co zena v tehu nesmí jist nebo pit? Samozřejmě kromě alkoholu ![]()
Mamce jsem to řekla hned. Taťkovi jsem podala obálku až z fotkou z ultrazvuku. Řekl, že neví, co to je na tý fotce. Po chvíle přemýšlení nám radostně oznámil. Už vím, to budou určitě nějací jehovisti ![]()
@petrusska22 píše:
Hh holky děkuji za radya existuje něco co zena v tehu nesmí jist nebo pit? Samozřejmě kromě alkoholu
Cokoliv, co by mohlo být rizikové co se salmonely/listeriózy týče - takže hlavně nedostatečně tepelně zpracované maso, různé majonézové mňamky, plísňové sýry (tam je teda riziko asi minimální, v ČR se prodávají jen pasterizované).
Nepřehánět to s kofeinem, a různými dobrůtkamy, které obsahují umělá barviva a sladidla.
Tak holky co tomu říkáte
druhy test a čárka o poznání silnější ![]()
@petrusska22 jako jo, jakous blechu tam vidim.. ale testuj tak za týden, ať vidíš pořádně…