Jak jste spokojeni s vládou 5 koalice?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32200
12.5.24 13:48

@matkabagristy No a nejhorší je, že tenhle stav je asi každému jedno. Uklízečky asi nejsou důležité, nemusí tam být, uklidí se samo. Mohli být rádi, že za ten směšný peníz vůbec někdo uklízí. Nechápu, proč je důležité vyházet zrovna tyhle lidi a nechat úřady plné darmožroutů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76011
12.5.24 14:20
@Monchichik píše: Více

Hele, tohle je taky takové oblíbené bezobsažné klišé.
Mně to může být jedno, sice taky zavřu noťas a pusu a mám uklizeno, ale pracuju v soukromém sektoru a zeštíhlování státního úřadu mi může být u zádele.
Ale snažím se být objektivní.
Jedna kámoška dělala na pracáku na přepážce, za nic moc tabulkový plat, v jedný pěně a v rámci pracovního procesu na ni řvaly tlupy menšiny, že jestli jim ty příspěvky neodklepne, podřežou ji i její vnoučata.
Zdrhla do předčasného a ten poslední rok doklepala na antidepresivech.
Další kámoška roky dělala na FÚ spádového městečka, jenže tamní pobočku loni zrušili a dojíždět 25 km do okresního města s díky odmítla. Šla na soukromo (účetní), je doma za víc peněz a má svatej klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76011
12.5.24 14:26

@Monchichik Takže co konkrétně bys osekala?
Dopravní, pasovku a obecně doklady, finančák už osekaný je, stavební odbory, aby to schvalování čehokoli trvalo ještě dýl, hygienu, živnostenský odbor, životní prostředí…
Jako, klidně ty státní kancelářské můžeme zrušit v rámci šetření šmahem.
Ale fakt by mě zajímalo, kdo agendu příslušných úřadů bude od té chvíle dělat. :think:
Umělá inteligence, nebo si to přesně představuješ jak? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32200
12.5.24 14:57

@sirikit No neosekala bych ty úřady, které jmenuješ. Začala bych odshora, přibyla ministerstva, myslím, že jsou 3, tam se to rozrůstá. Na úřadech práce spíš spousta lidí chybí, převedli na ně kde co. Tam dělat je spíš za trest a vždycky bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76011
12.5.24 15:17
@Monchichik píše: Více

Právě, přesně proto jsem si říkala, koho odtud chceš vymetat. :think:
Do „horních pater“ nevidím, takže neposoudím, ale zlaté padáky manažerů neprosperujících podniků mě fascinují a „nemravné“ je pro tuhle praxi to nejmírnější slovo, které mě napadá. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32200
12.5.24 15:24

@sirikit Do " horních pater" si myslím, že nevidíme nikdo kdo se toho neúčastníme. Ale v dobách šetření si nemyslím, že je třeba zakládat další ministerstva. Mluvili o tom, že sníží počty úředníků a co vím, tak stoupají. Ale právě asi ne tam, kde jsou potřeba, jako například ty úřady práce, když lidem doporučili, ať si žádají o dávky co jim síly stačí. Zlaté padáky jsou neskutečné a to si myslím, že se dozvíme naprosté minimum. A slušné slovo mě k tomu nenapadá žádné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
12.5.24 15:25

Asi se nedozvíme, kde jsou úřady plné darmožroutů. :-( Škoda, no. A jestli si dvě následná ministerstva jen rozdělila agendu, nevidím žádný problém. Záleží hlavně na celkovém počtu pracovníků a na nákladech na ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1929
12.5.24 15:36

Nie sú zlate padáky často len dôsledok zákonníka práce? Aspoň u nás v korporate bolo tak ťažké vyhodiť niekoho, čo nerobil prácu poriadne, že zlatý padák bol nakoniec ešte najlacnejšie riešenie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66821
12.5.24 15:44

Zakonik prace ma sve mouchy. Krome nepedagogickych musi byt propusten i ucitel. Neni v podstate mozne zbavit se parazita, odejit bude ten, kdo ma smlouvu na urcito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25131
12.5.24 17:28
@matkabagristy píše: Více

No ty vogis. Jako ale zase systém odměn pro ty, co makaji, je mi sympatický. Pan ředitel je frajer. S tím úklidem, je to smutné, ale u nás (stejně jako pomocný personál ve školní jídelně) jsou zaměstnané Ukrajinky. A fakt makají. Já si jejich práce moc vážím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25131
12.5.24 17:33
@hopsalka píše: Více

Tako ono je obec a obec. Jsou obce, které to zvládají dobře, je tam mladé, práceschopné obyvatelstvo, mají tam sídla a tudíž odvádí pěkné daně firmy, staví se nové domy, vše prosperuje. A pak jsou obce, které stagnují nebo se vylidňují, ale nelze všechny stařečky přesunout do důchoďáku a jejich zchátralé domy asi nikdo chtít nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.24 13:52

Daň z nemovitosti netuším, kolik je (asi se to vždycky probírá na schůzi, ale nepovažuji to za podstatné, lítají tam vyšší čísla za jiné náklady) - tak už to vím, schůze je za námi. Platili jsme necelých 19.000, budeme platit necelých 29.000. Bytový barák v Praze, výborná dopravní obslužnost (metro, tramvaj, autobusy u baráku), asi 35 partají + pronajímaný nebytový prostor. Jenom z reklamy na baráku máme skoro půl milionu ročně. Asi nás to zvýšení daně nepoloží. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák