Jak jste zvládli miminko se starším sourozencem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
726
9.11.10 16:47

Hodně záleží,jaké to první dítě je,já měla první dvě děti 2 a 3měs.po sobě,byli oba hrozně hodný,hlavně Mára,on i šeptal,aby Kristýnku nevzbudil,byl fakt zlatej,na procházku šel krásně u kočárku,nádhera,byli oba klidný,nepamatuju fakt žádnej problém,nežárlil,to teď si k dvouapůlletýmu Davidovi neumím představit další,hraje i roli věk,do těch 30-ti máš energie víc,teď je to už horší,už bych to nezvládla,a ty tři roky jsou už fakt dobrý,dítě už trochu víc přemýšlí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LEM
669
9.11.10 20:14

Tak my máme rozdíl 2 roky a 5 měsíců a úplně v pohodě. Matěj je tedy víc tatínkovo, ale co jsem byla v porodnici a těch pět dní mě neviděl což je nejdéle za celou dobu tak se mu taky nesmím ztratit. Ale na malou je strašně hodnej, pomáhá, dává jí dudlík, napít čaje a i přebaluje, tedy samozřejmě se mnou. A když jdeme ven tak musíme s časovým předstihem. No manžal byl asi ještě devět dní doma co jsme přišli tak jsme se stihli sehrát. Neboj, najdeš svůj rituál. Občas je to ale na hlavu když se vypravujeme ven a kluk se nechce oblíkat. Jo a do školky nechodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
9.11.10 20:48
Eva a Vašek píše:
To mě taky zajímá. Termín mám za 5 týdnů a doma uličníka necelých 20m :-D .

Takovvý rozdíl máme zhruba taky (21 m) :mavam: .

Připravovali jsme staršího na příchod sestřičky. Rozum mu to sice nebral, nechápal, že v tom velkém břiše může být mimino, ale rád poslouchal jestli něco nezaslechne. Při návštěvě v porodnici ho miminko absolutně nazajímalo, zajímal ho bagr, který „dostal“ od Aničky. Při příchodu domů byl asi tak 3 dny zaražený, moc nekomunikoval, jen tak pokukoval co jsme si to přivezli za řvoucí uzlík. No a po třech dnech se nám „vrátil“ ten starý dobrý veselý Vojtíšek, který nedá od té chvíle na sestřičku dopustit, pusinkuje ji, pomáhá mi s nošením nových a odnášením pokaděných plenek, ukazuje jí hračky, knížky a od minulého týdne spolu soutěží v plazení. Takže za mně: ničeho se neboj, je to krása, ač padám ve 21 hodin vyřízená do postele :pankac: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
9.11.10 21:12

Škoda, že nemůžu nahlídnout do rodin, kde to tak všechno vpohodě zvládají, fakt bych to chtěla vidět :-) je to totiž pěkný záhul, ale to nic nemění na tom, že jsem šťastná, že je mám :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
9.11.10 23:35

Tak já mám „koťátka“ 22 měsíců od sebe, aktuálně 6 měsíců a skoro 2,5 roku. A vždycky když mám pocit, že už se to nedá … tak si vzpomenu na mami, která nás zvládla 3, bez myčky, pračky!, bez papírových plen a koupených dětských výživ. No a hned si připadám jako v ráji. A to mám ještě čas sedět u emimina. :mrgreen:

Samozřejmě se přidávám k tomu, že každé dítě je jiné a každý dospělý má jiné nervy.

U nás je to relativně v pohodě, jenom je na mnohem víc věcí zaběhnutý postup a všechno dlouho trvá.

• cca v 11:30 začínám ohřívat skleničku pro malou a cca v 13:30 jsme konečně všichni po jídle
  • cca v 17:45 začínám vařit kašičku pro malou a cca v 19:30 jsou konečně všichni (kromě mě a manžela) po večeři a vykoupaní
  • vypravení se ven (kontrola „přebalovacího“ batohu a oblečení všech) … minimálně 45 minut

Má to i svá pozitiva. Dřív jsem všude chodila minimálně o 10 minut pozdě. Teď jsem všude o 15-30 minut dřív. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.10 07:14

Tak přidám moji zkušenost. Děti jsou od sebe o 2 a 3/4 roku. Samozřejmě jak jsem otěhotněla, tak jsem Dájovi říkala, nesmíš mě bouchat do bříška, je tam miminko. Musím říct že se těšil. Pak jsem porodila , prvních 14 dní v pohodě, hladil Magdu. Pak se z ničeho nic jakoby obrátil, začal hodně zlobit, byl umrčaný, uřvaný, dělal naschvály (nám do toho totiž podle doktorky a všech přišta ta dětská tříletá puberta). Ted se už uklidnuje, malá má 4 měsíce. Když vidí brášku hned se směje. Ale musím říct že už ted je vychtralá, kolikrát začne rvát jako tur, aniž by jí bráška něco udělal. Takže je musím pořád sledovat, abych mu nekřivdila. Je pravda, že už dal i facku a z toho ji pusinkuje a říká ji že ji miluje.
A já je miluju oba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
10.11.10 11:49

Tak u nas se zadny „navrat“ k miminku nekonal - tkaze zadny dudlik, pleny apod. Naopka porad rikal, ze on uz je velky.
Vyhoda je kdyz miminko spi - to se pak clovekm uze plne venovat tomu druhemu. Cim byl maly vetsi bylo to tezsi, nebot spal cim dal mene (mel i obdobi kdy fakt spal pres den 2× 20 minut des) no a s lezoucim mimcem se tezko da neco hrat nebo delat. Takze toto obdobi bylo dost narocne, nebot jsem fakt nemela moc casu neco udelat. Kdyz bylo mimi vzhuru tak jsem se musela kolem nic tocit, kdyz usnul snazila jsme se venovat velkemu.
Ted uz bych rekla, ze to je v pohode. Jednak starsi zacal chodit do skolky - takze tam ma hodne zavaby „pro vetsi“. Pak kdyz maly pres den usne mam dost casu uklidti apod. No a navic si kluci zacali docela pekne hrat - no jasne, ze obcas slylsim, ze mu Filipek neco bere nebo nici a zase na druhou stranu maly obcas krici ci se rozciluje kdyz mu to bere vetsi nebo mu neco nechce dat, ale obecne bych rekla, ze to daleko lepsi kdyz byl sam tak dost casto chtel, abychom si s nim hrali - ted je sice take rad, ale rad si hraje i s braskou.
Ono kazde ditko je jine takze tezko rici, jak to bude zrovna u vas, ale neboj urcite to zvladnes :-)
Zrovna vcera jsem slysela jednu pani co rikala, ze je z dvocat a kdyz jim 1,5 roku ta se jim narodili dalsi dvojcata - to teprvem usel byt srumec a i tak to zvladli :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
10.11.10 11:52

No, ma budeme od sebe necelých 15 měsíců a už teď mám z toho děs běs v očích. Nevím co budu dělat dřív a jestli mimčo bude bolet bříško tak moc jako malou, tak vážně nevím. Jak to zvládáte holky?

• Citovat
  • Upravit
6051
10.11.10 11:57

jsem teprve na začátku, takže se mohu podělit jen o první dojmy
- zvládám to zatím hodně s pomocí manžela…obě děti jsou strašně hodný, ale dohromady je to občas trošku na nervy - ale nic hroznýho…někdy prostě oba mají urgentní požadavky a já jsem zpocená až na pr…
ale oproti prvnímu dítku má člověk spoustu zkušeností, takže je to o dost snazší
Starší trošku zárlí a začal se chovat jinak než dřív, ale jde to…obtížné je jen ranní vstávání a večerní koupání - to ještě nemám úplně zmáknuté, přes den to vcelku jde
představovala jsem si to ale daleko horší!!! takže hlavu vzhůru. :palec:
hezké těhotenství a snadný porod!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
10.11.10 15:52
Caty píše:
No, ma budeme od sebe necelých 15 měsíců a už teď mám z toho děs běs v očích. Nevím co budu dělat dřív a jestli mimčo bude bolet bříško tak moc jako malou, tak vážně nevím. Jak to zvládáte holky?

No u nas rozdil 14 mesicu, ale s tim rozdilem, ze ja budu mit na starosti deti 3. Fakt nevim, jak to pujde, starat se o dvojky a jeste o mimouse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
10.11.10 16:33

jizvíková a máš na pomoc třeba abičku občas nebo někoho? My žijeme v blavě a tady nikoho nemám, mám pomoc jen když jsme v praze :-(

• Citovat
  • Upravit
19746
10.11.10 21:11

Já mám děti od sebe o 2 roky a 4 měsíce. Nejhorší je se někam vypravit, tím spíš teď, když už je zima. Trvá nám to „hodinu“.

Malá se sama ještě neoblíkne, neobuje, než vyjdeme, hledáme lahvičku, plyšáka, nebo kdoví co si usmyslí, takže první oblékám miminko a to pak čeká na chodbě, aby mu nebylo vedro, pak rychle dooblíknu a sbalím věci pro malou, pak sebe…

Ale jako čas na to se namalovat, nějak v klidu najíst nebo dělat něco někdy jindy než po večerech, kdy spinkají, teda nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
11.11.10 08:59
Adélky píše:
Já mám děti od sebe o 2 roky a 4 měsíce. Nejhorší je se někam vypravit, tím spíš teď, když už je zima. Trvá nám to „hodinu“.Malá se sama ještě neoblíkne, neobuje, než vyjdeme, hledáme lahvičku, plyšáka, nebo kdoví co si usmyslí, takže první oblékám miminko a to pak čeká na chodbě, aby mu nebylo vedro, pak rychle dooblíknu a sbalím věci pro malou, pak sebe…

Já mám děti od sebe přesně dva roky a dávno před porodem jsem se snažila, aby se malá co nejvíc dokázala sama obsloužit. Takže se ve 2 letech dokázala komplet sama oblíct (teda až na punčochy a ponožky - ty nám pořád nejdou :zed: ), obout (zavazuju já ;) ), najíst, dát na WC redukci a po stupátku si na WC vylézt a vykonat potřebu :lol: … Teď si dokonce sama umí pustit na PC na YouTube, co potřebuje :lol:
Ale zakladatelka bude mít rozdíl mezi dětmi 3 roky, takže to už bude hodně fajn - to už bude třeba s tím jídlem a oblékáním o dost jednodušší, takže bych se toho zas tak nebála :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
11.11.10 10:29

Ahoj,
já byla na prášky. Máme 4 letého klučinu a začátkem července se narodil druhý. No masakr- ještě, že měl přítel aspoŇ týden dovolené, jinak bych asi zešedivěla. Já jsem toho staršího brala pořád jako miminko do té doby, než se narodil Vojta. Najednou Byl Kryštof strašně velký a už pořádný kluk. Jenže najednou neměl tolik pozornosti. A občas mi fakt bzučelo v bedně, chtěla jsem klid, nebyl, chtěla jsem spát- nemohla jsem atd. Prostě- jedno dítě rovná se žádné dítě a je to zápřah ačkoliv byli oba hodní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
11.11.10 13:26

A vám 4 letého nevzali do školky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie