Jak jste zvládli miminko se starším sourozencem?

2673
9.11.10 12:43

Jak jste zvládli miminko se starším sourozencem?

Ahoj z atři týdny bych měla porodit,doma mám tříletého kluka,tak nějak si teď nedovedu představit jak to všechno bude :-D Jaké byly vaše první doma,a tak vůbec jak to proběhlo :-D Snad to všechno zvládnu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14047
9.11.10 12:47

heh, me to zajima taky, akorat s mensim casovym rozdilem, o dost mensim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
9.11.10 12:47

To mě taky zajímá. Termín mám za 5 týdnů a doma uličníka necelých 20m :-D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
9.11.10 12:48

My máme sice staršího sourozence, ale víc než ty, tak moc radit nebudu, ale starší bude ve školce, ne? To by aspoň do těch 15 hod byla velká pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
9.11.10 12:49
Eva a Vašek píše:
To mě taky zajímá. Termín mám za 5 týdnů a doma uličníka necelých 20m :-D .

Jejda holky, tak to vám nezávidím…smekám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
9.11.10 12:49

Neboj, bude to v pohodě :palec:
My máme rozdíl mezi dětma 2 a 3/4 roku a nemůžu si stěžovat! O 3-letých dětech se říká, že už „umí stát v řadě“. Spoustu věcí už pochopí, spousta věcí se jim dá vysvětlit, na miminko je lze připravit. U nás fakt problém nebyl. Navíc máme staršího kluka, který je takový ochránce naší holčičky, oba jsou fakt zlatíčka.
Samozřejmě se občas z pokojíčku ozve „mamííí, odnes si tu Šárku, ona mi to tady bouráááá!“, ale to je naprosto normální :lol: Musíš počítat s tím, že neshody budou (jak miminko poroste), ale klady převažují :palec:
Držím palce na pohodový porod!

Příspěvek upraven 09.11.10 v 12:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
9.11.10 12:50

Jo malý do školky může,ale moc se mu nechce.U nás ve školce velký děti dost zlobí ty menší,a bohužel už ani učitelky nevědí co stím :cert: Poněvadž rodičům těch dětí je to jedno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
9.11.10 12:52

Neboj je to uplne v pohode.
Mela jsme to pred rokem. Starsinu byly 3 roky a 2 mesice.
Starsi se na miminko moc tesil - kdyz prisel za mnou do porodnice, tak se porad ptal - kdyz uz si vezmeme miminko domu. Zpocatku se ho bal i pohladit :-)
Miminko prijal opravdu skvele - naopak mi chodil rikat jestli jeste spinka nebo ze breci a pomahal mi pri prebalovani.
Jinak od zacatku jsem se snazila, aby ne nej nezarili. Takze treba kdyz prisle manzel domu, tak jsme rikala, ze Tomik byl hodny, ale Filipek zlobil, nebot nam plakal apod. Vim, ze miminko za to nemohlo, ale staris mel pocit, ze jim je mereno stejne.
Pak jsme se bala, jak to bude vypadat az miminko nebude chtit byt v postylce - coz tedyp rislo velmi brzy asi ve dvou mesicih. Ohradku jsme nemela an ejka se mi ji nechtelo kupovat a torchu jsme se bala ho jen tak polozit na zem, ale bylo to v pohode. Filipek byl na zemi na dece a koukal na nas co delame a ja se krasnem ohla venovat vetsimu - hrali jsme treba clovece a maly na nas koukal.
Takze fakt neboj - je to v pohode. Trilete dite uz si dokaze chvilku hrat samo, dokaze uz i pomoct.
Hlavne si dej pozor na zarleni.
Znamy meli prvniho chlapecka a moc touzili po holcicce a kdyz se jim narodila (maji rodil necele 3 roky) tak z ni byly moc nadseni a vsude vypraveli, jak je ta holcicka skvela (a to i pred tim chlapeckem) a ze holcicky jsou proste jine a hodnejsi apod a musim rici, ze ten hclapecek to tezce nesl a docela meli problem se zarlenim.
Tak drzim palce at vse v pohode zvladnes :-)
Jo a jeste to druhe je fakt v pohode - proste uz vis do ceho jdes a co a jak takze je to jednodussi. To druhe mimco jsem si fakt vic uzila - i kdyz nejak moc rychle to uteklo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
9.11.10 12:54
Liduš88 píše:
Jo malý do školky může,ale moc se mu nechce.U nás ve školce velký děti dost zlobí ty menší,a bohužel už ani učitelky nevědí co stím :cert: Poněvadž rodičům těch dětí je to jedno :nevim:

Aj, tak to není nic moc, ale třeba aspoň dopoledne do oběda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
9.11.10 12:54

Ahoj,ničeho se neboj to přijde samo :-) Já tedˇmám 3měsíční mimi ale má brášku o 10let staršího,takže je to o to lepší,že ten starší už se vším hodně pomůže :palec:I tak byl ze začátku šrumec,než si uděláš nějaký režim.Ale myslím,že i tříletý pomůže a bude určitě pomáhat rád. Držím palce atˇvše zvládneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
9.11.10 12:55

Matymu byly 2 a 7měs. když se Tobi narodil…a nejdřív to bylo v pohodě, pak začal trošku žárlit a dělat naschvály (počůravát se atd..) ,ale za chvilku ho to zase přešlo..Ale na Tobiáška byl Maty uplně suprovej, má ho moc rád,hladí,pusinkuje,pomáhá…jen nám to dával chvilku trošku sežrat :mrgreen: Což ale chápu, byla to pro něj holt změna…ale musím říct,že teď jak má brášku je míň lakomej, chodí se i Tobíka ptát ,jestli si může pujčit např. jeho chrastítko :mrgreen:
Vůbec je to s nima bezvadný :mrgreen: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
9.11.10 12:55

Ahoj tak já mám kluky dva roky po sobě a starší žárlil a žárlí do ted.Starší syn dělal hrozne kusy jen aby byl středem pozornosti,a podotýkám nebyl vubec odstrčení to spíš ten mladší.Nakojila jsem a položila do kolébky byl hrozně hodný.A jak se říka čím menší odstup u dětí že si spolu vyhrají tak u nás to tak není.Vubec se nesnesou a mám pocit že starší ho ani neregistruje jen na něj žaluje.Ale tím nechci strašit u každého je to jiné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
9.11.10 12:59

Tak stím žárlením mám taky strach.Náš kluk má zvláštní povahu,je hrozně paličatej a kolikrát zteklej,ale na miminko se těší,aspoň to říká teda :-D Ale je fakt že člověk už ví,co a jak bude zhruba.Nejhorší že manžel vypomůže jen o víkendu,jelikož dělá od nevidím do nevidím,ale mám o patro níž rodiče,tak ty snad pomůžou :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
9.11.10 13:00

Kamarádka letos v červenci porodila druhé a malému byly necelé 2 a hrůza. Vrátil se vývojově k dudlíku a plenkám. A to ho pořád připravovala, malej hladil bříško a říkal „mimi nyny“. Psycholog říkal, že pomůže jen trpělivost, laskavost a aby si tatínek bral miminko ven a kamarádka se věnovala tu dobu jen staršímu. Pomohlo to, ale občas byla na mašli. Ke strašímu vstávala i 17× za noc, jak ji volal. .

Uvažujem, že bysme chtěli taky co nejmenší věkový odstup, max 2 roky, tak uvidíme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
9.11.10 13:06

No možná se máme na co těšit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie