Jak marodí mámy s malými dětmi

6831
12.12.17 12:53

Jak marodí mámy s malými dětmi

Ahoj holky, tak ležím, mám asi chřipku, je mi blbě. Doma 2,5letého, který se zatím drží. Nikdy jsem nějak dlouho nemarodila. Vždy mi stačilo 3dny v kuse ležet a bylo to dobrý. Hlídání dítěte není, manžel maká do půl 5,dovolenou na výběr nemá:( Přijde a vezme dítě, trošku poklidí, dá mi prášek… :lol: Tak odpočítávám minuty, kdy bude už doma. Přes den stejně nejde ležet, malýmu snídaně, čaj pro sebe, ohřát mu oběd, v průběhu dne jsem po něm vytřela 2 louže, vysála mu nos, jelikož mu začíná rýma, když už jsem ten vysavač měla v ruce, tak jsem rovnou vysála celý barák :lol: Teď se modlim, aby alespoň na chvilku usnul.Jak to dáváte vy a ulehčujete si práci, když se musíte postarat o dítě a jste nemocné, nemáte hlídání? Teď se moc bojím, aby to syn nechytl ode mě, to by byly Vánoce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10975
12.12.17 12:55

@vejilka Pokud je ti tak blbě, ať si vezme manžel ošetřovačku na tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
12.12.17 12:56
@MisaHanuska píše:
@vejilka Pokud je ti tak blbě, ať si vezme manžel ošetřovačku na tebe.

To jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27693

Ležíme v posteli spolu, koukáme na pohádky nebo si hrajeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700

@vejilka
Ležení si nemohu dovolit, prostě jedu naplno, akorát nechodím ven.
Kolikrát nostalgicky vzpomínám na ty roky, kdy se o mě o nemocnou starala maminka nebo babička… To už je nenávratně pryč. :,(
Brzy se uzdrav. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
12.12.17 12:57

@vejilka Ano. Musíš si dojít k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
12.12.17 12:57

No nějak, no :nevim: Po tu dobu, co je mi úplně blbě dělám jen to nutné minimum, což je prakticky starost o dítě (obstarat jídlo, přebalování, převlíkání), nějaké lehké aktivity. V tu dobu je dcera asi ráda, protože ji často pouštím pohádky :mrgreen: a zbožně vyhlížím konec manželovy práce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.12.17 12:58

@vejilka musela jsem sama, ex nebyl ochotnej nic, to spíš přijela moje mamka..aktuální chlap nemá problém si vzít dovolenou nebo ošetřovačku, když jsem KO :nevim: neuděláš nic, dítě neodložíš..takže aktivity ala pohádky a pod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
@vejilka píše:
To jde?

jasně, nejsi schopná pečovat o dítě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622

Zatnu zuby a snazim se to prezit, nejhorsi to bylo kdyz dcera mela rok az dvs a pul, to jsem si neodpocinula vubec. Ted uz je to parada, mala se o sebe postara, pohraje si. A me necha lezet, chodi me kontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
@hehehe píše:
@vejilka
Ležení si nemohu dovolit, prostě jedu naplno, akorát nechodím ven.
Kolikrát nostalgicky vzpomínám na ty roky, kdy se o mě o nemocnou starala maminka nebo babička… To už je nenávratně pryč. :,(
Brzy se uzdrav. ;)

Jo to mi povídej, to byli časy :mrgreen: Já si vzpomněla na obrázek z Fb. Děti a chlapi leží v posteli, matky jako nemocné ještě lítají za dětmi a neleží :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
12.12.17 12:59

@vejilka Jasně, že jo. Půjdeš k doktorovi a ten mu vystaví papír, že se nemůžeš starat o dítě. Partner to odevzdá v práci a bude s vámi doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
12.12.17 13:02
@scentini píše:
Zatnu zuby a snazim se to prezit, nejhorsi to bylo kdyz dcera mela rok az dvs a pul, to jsem si neodpocinula vubec. Ted uz je to parada, mala se o sebe postara, pohraje si. A me necha lezet, chodi me kontrolovat.

Máš pravdu, teď je to lepší než před rokem.Ro byla síla úplně. Teď mu alespoň pustim pohádky, ale když se nudí, tak mě tedy ležet nenechá:( V tuhle dobu jsem šťastná a obdivuji mámy, které mají k tomu ještě třeba kojence, nebo další malé dítko, že já mám jen 1.To musí být síla 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
12.12.17 13:03

Blbě no. Teď jsem nedávno měla chřipku a potom zánět močového měchýře, mám tu syna 1,5 a jsem těhotná. To byl mazec 8o naštěstí sem tam pomohla babička a odpoledne manžel po práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
12.12.17 13:04

@vejilka Jak? Blbě. Když jsem měla v 8. měsících prvního syna angínu a čtyřicítky horečky, musel si na mě vzít ošetřovačku, nebyla jsem ničeho schopná, rozhodně ne s malou turbomyší. Zabrala mi až druhá antibiotika, horečky jsem měla víc než týden, sotva jsem se ploužila. Chlap si ale týden s prckem užil. Bylo léto, oni pořád někde v trapu, vysmátí a spokojení, nosil mi ho jen na kojení.
Teď ležím se dvěma dětmi 4r a 2r doma, potřetí těhotná s hematomem. Minulý týden byly děti ve školce, teď jsou nachlazené doma - nic jim není, tak řádí. Já bych měla ležet…no ale copak to jde? Ještě, že jsou dva a trochu si vyhrají sami. Ulehčuji si to pohádkami na DVD a čtením. Kluci jsou naštěstí hodně čtecí, tak tím zvládneme strávit docela dost času. Z té televize už tak nadšená nejsem, nemám ráda, když děti koukají moc, i když to jsou pěkné pohádky, ale když holt není zbytí, tak není zbytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí