Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Emili, našim je jedno, jaký obor, ale hlavně VŠ, protože pak měli problém rozdýchat, že exmanžel má jen základní vzdělání a manžel je jen vyučený. ALe ten jen vyučený vydělává víc, než já s maturou
![]()
Na Kity vysoké nároky mám, protože vím, že na to má ona. Od 4,5 roku hrála několik let na klavír, protože k němu sama od 4,5 roku sedala a hrát chtěla. Když už to byl problém, nechala toho - můj táta sice vyšiloval, ale nějak jsme to zvládli. Totéž se zpěvem…
pPk zkoušela keramiku, jako maličká gymnastiku, teĎ je mažoretkou a uvažuje k tomu o skautu. Prostě je různorodá, ledasco si chce vyzkoušet. Od začátku školy chtěla studovat AJ, aby mohla za mojím bráchou do USA. Tak ve 3 třídě přešla na jazykovku, dneska dělá i němčinu a bez problémů ji to jde a chce i nadále, i když je brácha už nějakou dobu zpět ![]()
Když kašle na školu, má 3, když se učí, má vyznamenání, čili u ní je to o tmo jen chtít. Navíc os mala chce být právničkou - to jsme zírala a tak nějak se jí to pořád drží…a ví, že chce na střední. Čili je tu motivace a na VŠ hlavu opravdu má, ale bez usilovnosti snahy a to nepůjde a zdá se, že to snad i pochopila.....jít mi s vyznamenáními na učňák, asi by mě trefilo…
naštěstí má trochu jiné ambice a zatím chce gympl nebo dojíždět do Ostravy na jazykový gympl. Snad jí to vydrží.
MadGirlNancy píše:
a ještě malá OT: co je na značkových věcech tak děsného, že to všude stojí za zmínku v negativním smyslu?
Negativní u mě je, když převáží značka nad zdravým rozumem
K čemu jsou děcku rifle za 3 litry, když vypadají stejně, jak ty za litr? ![]()
Nemám tak nějak značkové ráda, je to předražená machrovunka a kolikrát věci od ťamanců vydrží dýl, jak ty značkové. Přijde mi to jako na efekt vyhazování peněz, jen aby ostatní viděli že na to mám…
A nej kousky jsem obvykle měla, mám a mají i moje holky ze sekáčů
![]()
Já osobně neuznávám značkový ani u dospělých, natož u dětí a už dávno neplatí drahá značka = kvalita. Nelíbí se mi, když někdo nosí od jedný značky všechno od trika až po ponožky. My kupujeme dětem značkový jen boty a není to otázka peněz, ale priorit a výchovy
Mně třeba nevadí značka, když je opravdu kvalitní a ráda si ji i koupím a připlatím si, ale spíš si to kupuju pro sebe kvůli vlastnostem. Tudíž ta věc musí mít lepší vlastnosti, než neznačková za poloviční cenu. Blbečci s co největší fajfkou jsou mi akorát tak k smíchu
![]()
Omlouvam se, ze tu rozvijim to OT ohledne tech znackovych hadru.
Kupujeme Justi veci v HaM, v Nextu a tak, ale ROZHODNE to nedelame pro to, ze bychom se chteli nejak vytahovat nebo machrovat nebo co. Ja vubec neresim, co maji na sobe jine deti, ani si toho nevsimnu…tuhle mi jedna maminka na hristi vypravela, ze MUSIM davat Justine do MC zmolkate puncuchace a oblikat ji, aby zapadla, protoze pry to matky resi a deti se s ni nebudou kamaradit. Podotykam, ze jsme 10 000 mestecko, takze i HaM je zde zrejme znacka
Bylo to po tomto rozhovoru poprve a naposledy, co jsem se nad tim zamyslela a bylo mi smutno. Je to tady jako za komousu nebo co??!! Me se to proste libi, veci to jsou kvalitni a smrncovni, daji se krasne kombinovat a kecy, ze vydrzi chvili…kuprikladu lonske saticky Next nosi jeste letos v lete, takze mi prijde, ze to vydrzi dost. Sama se oblikat v HaM, MaS a podobnych obchodech, tak nebudu dite navlikat do nejakych hadru jen aby ostatni nerekli. A navic si myslim, ze znacka je treba Dior, Vuitton apod. rozhodne ne HaM.
Jeste jednou prominte za OT.
Madgirl, jééé, tak H&M nebo C&A já nepovažuju za nijak významnou značku, to pak chodíme celá rodina značkově oblečená. To bysme mohli považovat za zančku i Cherokee , který já osobně miluju i pro sebe, protože mi bezvadně sedí,apod. Já měla na mysli Puma, Reebok,Adidas, Nike apod., ty mě nijak neberou. ![]()
Téma hadry-
Dřív taky byla značka.Použitý next nebo HM,něco neové z HM nebo CA.Teď co začal chodit do školky tak jedem na kvantitu než na kvalitu.Takže už má máloco značkového,ale vše musí být 100%bavlna
.
Nevadí mi děti oháklé nebo děti normálně oblíknuté,vadí mi jak děti nosí větší hadry tisíckrát ohrnutý a nebo chodí špinavý a ušmudlaný ![]()
No jistě, HM není žádná značka
Stejně tak třeba CA. Ale mají tam pěkné věci, ráda tam nakupuju, hlavně proto, že cena oproti místním mimishopům je více než přijatelná.
Třeba Next už jako značku beru, mají fakt nádherné věci a občas se neudržím (ale teda z druhé ruky, za plnou cenu bych to děcku nekoupila).
Ale už mi třeba přijde divné, když někdo kupuje zásadně Next a nekoupí nic jiného. Nebo nekoupí ty punčocháče za stovku, ale za pětikilo, protože je to NEXT (že si ho tak beru do úst, dosaďte si cokoli), ideálně to mají ještě přes celou p*del napsané
, ačkoli vypadají stejně a mají stejné užitné vlastnosti (nežmolkují atd.)
V cherokee jedeme taky celá rodina ![]()
zase musím uznat,že manžel jede ve značkách Puma Umbro.Ne všechno,ale takový ty kvalitnější věci.Vydrží o hooooodně déle než věci z cherokee ![]()
Angu-tak přesně tohle je moje známá.Jedině nový next,malá toho má mraky,že to ani neunosí.prostě lidi musí vidět že na to mají.Náš Adam má punčocháče za 79,stejně je má jednu sezonu.A kdybych měla kupovat 7× 500kč..tak bych nevidělávala asi na nic jinýho ![]()
No já vím, že jsem blázen a já jedu na kvantitu… radši si koupím 10 triček po stovce než jedno za tisícovku… a radši brzo vyměním, než aby mi bylo líto se toho drahýho kousku zbavit jen proto, že už ho mám okoukanej, ale drží pohromadě.
Jako mě nevadí značkový věci, ale lidi co to maj od hlavy až k patě.
Anguo, s tím nextem si mě pobavila… já mám next ráda, ale na hřiště nebo do školky fakt ne. A za ty punčocháče máš ode mě ![]()
Příspěvek upraven 06.08.10 v 23:22
jjelena píše:
Madgirl, jééé, tak H&M nebo C&A já nepovažuju za nijak významnou značku, to pak chodíme celá rodina značkově oblečená. To bysme mohli považovat za zančku i Cherokee , který já osobně miluju i pro sebe, protože mi bezvadně sedí,apod. Já měla na mysli Puma, Reebok,Adidas, Nike apod., ty mě nijak neberou.
Přesně,
. C&A, New Yorker, H@M, nebo Cherokee nevnímám jako značku. Umbro, Adidas apod. už ano
Příspěvek upraven 06.08.10 v 23:23
Taky se budu muset v Cherokee podívat na něco na sebe. Většinou s sebou mívám Samíka, což je dosti nezkoušecí kombinace
![]()
Je fakt, že jsem z tama měla několik let triko asi za 200,– a v zásadě bylo ještě furt dobré. Akorát mi bylo s kg navíc kratší, tak bylo vyřazeno ![]()
Tady je většina oblečení v Tescu Cherokee. Pro děcka tam ani nic jiného než Cherokee nemají a přitom lidové ceny. Jako 3 body mezi 100-250,– je paráda… ![]()