Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@_.Emilyyy píše: Více
podmínka pro pohyb? To tu nikde nepadlo. Ale dětem to neuškodí, když jsou pro to podmínky, naopak prospěje.
No tam dojde sama na kroužek, ale pak to končí v 17hodin kdy je už tma… a cesta k nám domu není dlouhá sice, ale přes podchod takový ponurý neosvětlený…nikde žádní lidé, a pak mezi rodinnými baráky…no bojí se… Je to asi 1,5km tedy… ale bojí se po tmě…
@Anna766 píše: Více
Právě zde je vidět, jak se doba změnila. V tom to bývalo lepší.
@KKK85 píše: Více
Kdyby se dítě bálo, tak bych taky jezdila, když to jde. Dětské strachy řeším, to zase jo. Časem by se snad nebála.
@Sandra277 píše: Více
Takze žiješ na miste kde máš všechno u nosu a budeš poučovat. Projdeš se sotva 10 minut a ostatní mají chodit 40 km. ![]()
tak je ji 9 let, takže chce at jezdím tak jezdím. A ještě je to po dvou hodinové gymnastice.
@Sandra277 píše: Vícečasem se začneš bát zase ty. Pokud to jde, jezdím pro dceru(15.let), ale i syna 14.let. Minule dceru a jejího kamaráda za bílého dne napadl nějaký feták před nádražím plném lidí. Děti si šli jen koupit svačinu. Nikdo nepomohl. Večer, když musí jet dcera vlakem, voláme si. Pak mi říkala, jak k ní chodí jeden týpek pro peníze. Vždy mu pro jistotu nějaké dala. Raději budu pro někoho neschopný rodič, než řešit něco horšího. A proto říkám, at si to dělá každý jak chce, ale nepovyšuje se nad ostatními. Vždy je nějaký důvod, proč se děti vyzvedávají autem a nikdo nevíme, kolik pohybu, procházek, výletů, povídání si probíhá u každého doma. Naopak, děti co chodí domů pěšky tam můžou být do pozdních hodin sami a rodiče po návratu z práce o ně ani nemusí jevit zájem. Také jsem se s tím setkala.
My jsme na žádný kroužek jako děti
8 km nikdy nechodili.
Naši by nám to nedovolili.
Kroužek byl v místě a konec. Co bylo tam se chodilo. Jako že by rodiče nám věnovali víc času než my věnujeme nyní dětem ani omylem.
Měli jsme víc volnosti, ale my třeba daleko menší zájem ze strany rodičů.
Mama byla unavena z práce, k tomu domácnost … 8 km možná tak nachodila po práci okolo domácnosti ale určitě ne pravidelnou procházkou s námi.
Jinak my jsme jako rodiče děti vozily. I tak lítaly po venku s kamarády, hrály na babu, stavěly bunkry, chodily do polí.
Vyrostli z nich normální a samostatní jedinci a obézní není ani jeden. ![]()
Jo můj vzorek je pouze 3 děti, 4. máme malé ( a vedené stejně ).
Tak moudry taky nechodí pravidelně 8 km z kroužku pěšky, když psal, že všechny kroužky měli do 1 km a zbytek v dojezdové vzdálenosti MHD.
My těch 8 km denně nechodíme se psy nad každý den po práci.
Nečetla jsem celé a i když tu diskuzi založil, ten kdo ji založil, v obecné rovině tak trochu pravdu má. Mama taxi coby fenomén dnešní doby kritizují i odborníci a my třeba máme na škole i takovou ceduli. Že je to celé otázka velmi individuální je nicméně velmi jasné, ale znám fakt extrémy, kdy to dítě opravdu nasedá ze dveří budovy do auta po celý den, ať jde kamkoliv, byť to má pár set metrů ![]()
@Alušáček píše: Více
Cituj kde poučuju. Schválně. Tebe snad? Nikoho. Naopak píšu, že žijeme v jiné době a vše je jiné, tak mi tu nevykládej, že někoho poučuju.
@KKK85 píše: Více
Já chápu strach, že je po dvouhodinové gymnastice je jedno, to ještě přeci něco zvládne. Ale nerýpu, je to na každém a je jiná doba.
@Majinka7 píše: Více
Pro koho jsi neschopný rodič? To tu od nikoho nepadlo. Nebo od Adama? Nevím. Kdyby se někomu něco stalo, tak se bát začnu, zatím je to tu ale bezpečné.
@Amalthea píše: Více
Amen. Prostě obecně pravdu má. I já ji mám. I ta cedule.
To je snad normální, že je jiná doba. Nebo chceš bydlet v jeskyni a jíst kořínky.. pamatuju i ze svého dětství, jsem ročník 77, ze děti z vesnic, jezdily do města autobusem, zastávka byla před školou. Nechodily domu 15-20 km pěšky. A už i v té době kdo měl auto děti vozil. Me rodiče vozily na tréninky, úplně běžně.